Varflt

2012-01-30 - 05:44:45

Varför kan inte bäbis sova när hon är trött? Nej, istället ska hon stå upp i sängen å vråla. Spelar ingen roll vad jag gör eller inte gör. Ibland är det mindre kul att ha barn...


Kiruna

2012-01-27 - 20:17:49

Sitter i Kiruna faktiskt. Har haft en vecka med fullt upp och idag är inget undantag.

Var till BVC med Majsing 9.40 och sen hade jag frissatid kl 11. Blev brunett och väldigt nöjd med det :) Hann med att gå en sväng genom stan på väg hem och köpa lite saker som behövs imorgon, ska nämligen gå ut, å kul ska det bli :)

Väl hemma var det tvättstuga och göra iordning godispåsar inför kalaset imorgon. Sen mer tvättstuga innan det var dags att hasta iväg till tåget.

Dum som jag var så tackade jag nämligen ja till att fara till Kiruna och jobba. Skulle åka 17.30 men det var såklart försenat så vi åkte 17.50. Kom fram vid halv åtta och kl 21 ska jag möta min "elev" på Arran. Jag ska vara lite övervakare åt en som sitter sitt sista pass innan han börjar jobba på riktigt. Vi stänger 3.30 och sen går min buss 7.30. Kommer hem 9 och då blir det väl att lägga sig till 12 eller så så man ska orka med kalaset och sen utgång.

Har fått låna mammas lägenhet imorgon så vi får ha lite förfest utan barn, praktiskt att slippa ta taxi till krogen oxå :) Vi blir max 4 st så det kommer inte gå så vilt till, har köpt hela 6 cider iaf ;)

Innan jag försöker hitta tillbaka till Arran så tänkte jag försöka se var busshållplatsen är så jag slipper söka den imorgon. Så snart blir det att få ut igen, av någon konstig anledning så verkar det alltid vara motvind och uppförsbacke var man än ska här ;)

Hoppas ni får en fin helg, ska försöka uppdatera mer i veckan, den är inte lika fullspäckad. Skickar med en bild från Majas fotografering, måste välja vilka bilder jag ska ta :)


För det är ingen vanlig dag...

2012-01-24 - 10:09:34
...för det är Jeppes 7-årsdag, hurra, hurra, HURRA!


Länge sen han var såhär liten, mammas gullunge <3

I don't have time to be this busy!

2012-01-23 - 12:41:58

Ja, det är en vääääldigt busy week framför mig nu. Igår hann jag med solning och besök hos farbror med familj, kikade på gamla filmer från 2001 och 2003, kul att se sig själv ^^

 

Agility på kvällen, hundarna var taggade och duktiga, Sisu tog platta tunneln och Ari fick träna lite gunga, måste ha koppel på så jag kan bromsa han. Inga tokryck på planen utan dom var följsamma och härliga :)

 

Veckan då, den ser ut såhär, förutom det man liksom alltid gör:

 

Måndag: Städa och handla inför kalaset imorgon, ev film på kvällen om det hinns.
Tisdag: När Majsing somnar så ska jag börja med allt fixande inför kalaset och när Jeppe kommer hem får han garnera tårtorna som jag (förhoppningsvis) hunnit göra tills dess. Hämta råttorna från Djurmagazinet och fixa i buren, duka fram, ha gäster och sen på kvällen ev se Jurassic park med Jeppe, har lovat sen han var 4 att han ska få se den när han fyller 7 ;)
Onsdag: Majsing ska fota 1-årsbilder kl 15.
Torsdag: Playdate med Ingela och Hampus på dagen, handla inför barnkalaset och sen jobbmöte kl 19.
Fredag: 1-årskoll på morgonen sedan tvättstuga och jobba natt.
Lördag: Barnkalasförberedelser, kalas 14-16, städa undan och sen party m Jessica och gänget :)
Söndag: Inte en enda plan, och skönt är det! Blir väl iaf långis med hundarna.

Dunisen fastnar på bild ibland faktiskt, fast dom flesta blir suddiga ;)

 

Hon är hostig ännu och u har det börjat bli lite väsigt med andningen igen. Ska ju till BVC på 1-årskoll på fredag så jag ringde och frågade om dom kan göra ett allergitest då oxå, det kanske dom kunde så jag håller tummarna. Man vill ju veta om det ligger ngt bakom eller om det bara är så att hon blir så när hon blir förkyld. Skönt att få det svart på vitt så slipper man den där ångesten varje gång nån påpekar att "hon kanske är allergisk mot hundarna".

 

Jag somnade väl vid 00.30 eller så inatt och bäbis vaknade 7, var ju inte direkt utvilad men inte alls lika trött som igår. Då knölade hon ju så jag somnade vid 2.30 och sen vaknade hon 7.30, jag var inte i form då kan jag säga. När hon sov lunch så gick jag ut med hundarna och sen hoppade jag oxå i säng. tänkte att jag nog inte kommer kunna sova men jag kan ju lyssna på bok. Efter 3 minuter fick jag slå av boken för då hade jag redan somnat 4 ggr ;) Sov ända till 14 och det var välbehövligt kan jag lova.

 

Skönt var det att sola oxå, hade hoppats på att hinna sola upp mitt kort innan dom stänger på onsdag men det kan nog bli tajt om tid för det :/ Kanske om jag skulle få barnvakt och sola när Majsing sover...

 

Nåväl, nu har jag ordbajsat tillräckligt känner jag, skulle mest bara kolla om det går att kommentera nu. Hoppas ni alla får en fin måndag, jag ska börja med städandet nu och sen idag blir det handling med båda barnen, får se hur det ska gå ;)


Over and out

2012-01-22 - 01:55:34

Har inte alls skrivit idag men det får jag väl ändra på nu, fast jag borde ju sova när bäbis äntligen somnade...

Nåväl, jobbade igår och klev upp vid 11.30 imorse. Käkade och tog sedan en 2 timmar lång promenad med Anna och djuren. Sisu var en pain in the *ss eftersom han tyckte att Tindra nog var den vackraste i världen och han förstod inte alls varför hon fräste åt han när han försökte uppvakta henne ;)

For å handlade när jag kom hem, tänkte baka key lime paj, blev inspirerad ;) Hann bada med bäbisen och hennes hår blev fluffigt efter badet :)

Marcus hjälpte till med bakandet... Jaja, var väl mest jag som hjälpte till å hade kinkig bäbis på höften. Men utan mig hade det inte blivit ngn paj för den kondenserade mjölken höll på att glömmas och jag kom ihåg den ;) Dessutom var jag grym på att krossa difestivekex med hammare!

Blev inte mkt kvar av den å det är väl ett bra betyg? Åt paj, drack te och kollade Notting Hill. Kan nog se den hur många gånger som helst <3

Hann med slutet på Mumien och Hollow man oxå. Var många bra filmer på tv ikväll, blev sugen på att se Blood Diamond igen.

Bäbis har knölat men somnade just så jag ska oxå det. Morgondagen består av solning, besök hos farbror och sen agility och det blir ingen sovmorgon. Gonatt!


TGIF

2012-01-20 - 21:17:15
Bidde mat på O'learys igår, blev faktiskt besviken, men efterrätten var iaf god. Key lime paj.


Sov till elva-ish idag och sen var jag och solade. På väg hem ringde mamma med ett glädjande besked, mina nycklar fanns att hämta på polisstationen! Hallelujah! Så direkt jag fått tillbaka dom så ringde jag till Keyback.se och tackade och sa att jag hädan efter faktiskt ska betala oxå ;)

Stina kom förbi vid halv två eller så och vi hade lite tjejsnack. Hon var lite barnvakt medan jag duschade ;)


Fyra så var det dags att promenera förbi mamma och äta, gott var det. Kom hem vid sjutiden och nu sover bäbis och jag ska fixa håret å sen fara iväg på jobbet. Imorgon kl 12 så blir det promenad med Anna, hoppas ni får en fin helg och att det går att kommentera min blogg snart, fast det är det ju ändå aldrig nån som gör ;)

Gör stan osäker

2012-01-19 - 16:03:49

På väg på stan


Bäbis vaken!

2012-01-19 - 14:54:43
Lugnet är slut, bäbisen är vaken. Men jag hann fixa båda hundarna...nästan. Började med Ari och redde ut tovorna i cresten och satte ny snodd däremot hann jag inte raka han och det finns kvar ngn tova i armhålan. Sisu blev helt klar och rakat både i ansiktet och mellan trampdynorna


Bäbisen sitter och leker med babyvakten, fast hon får ju inte ha den, egentligen ;)

Fick hjärtat i halsgropen här tidigare. Maja var uppe med E på morgonen och kl 9 tog jag över. Hon klättrade ner från sängen, jodå hon kan faktiskt göra det. Hon kryper fram till kanten och vänder sig och går med rumpan först. Sen kröp hon vidare mot hallen med mig tätt efter.

Upp på skötbordet, jag lägger henne ner och tar av pyjamasen, DÅ sätter hon i halsen! Hon hulkade och försökte få upp det och jag dunkade lite. Var livrädd men hon fick upp det i munnen och tuggade lite, då grävde jag runt i munnen på henne och fick ut lite bitar av en foderkula! :oO

Fattar inte när hon fick tag på den??



Hon roar sig med att jaga hundarna fram och tillbaka i vardagsrummet och nej, det får hon inte men hon gör det ändå. Nu stängde jag dörren här så dom får vara ifred.

Lilla gorillan är inte så sugen på att lära sig gå, hon verkar tycka det går fortare så som hon gör så varför ändra på det liksom. Hon går när man håller i henne men direkt hon ser ngt spännande så släpper hon och gorillar sig ditåt ;)

Nu är det dags för gröt och jag ska väl ta en shake jag. Kl. 16 kommer mamma och hämtar oss för att fara en sväng på expo å köpa present åt jeppe. Jag köpte en sån här till råttburen på tradera idag;

Hade behövt lite lister oxå att sätta på kanterna i buren men vi får se.

 


Tänka på annat

2012-01-19 - 11:49:04

Har slängt båda hundarna i badet så efter frunchen blir det borstning. Kan behöva tänka på annat ett tag...


Gonatt

2012-01-18 - 23:16:14

Ja, tidigt, men jag ligger i sängen. Har huvudvärk och tänkte försöka sova bort den.

Tittade serier med Marcus medan lilla barnet sov och sen kom även Stina förbi en sväng. Trevligt med sällskap, man blir lite isolerad när man är mammaledig. Ingen är hemma på dagen å det ska passas mattider osv.

Imorgon när hon sover blir det nog att bada Sisu, kommer inte ihåg när jag gjorde det sist så det är väl bäst att göra det då när jag hinner :)

Nu ska jag försöka tänka good thoughts och sova, ibland är det svårare än vad man kan tro...

Bilden är tagen i måndags i tvättstugan. Vill verkligen ha en iPhone 4 nu så jag kan ta mindre gryniga kort.


Köplust

2012-01-18 - 08:36:52
Kollade film med Anna igår, Köplust hette den, eller Needful things på engelska. Stephen King. Helt OK men höjdpunkten var ändå alla grönsaker jag hackat och dippen. Majskrokar är för övrigt supergott att dippa så jag snodde några av Majsing ;)


Ute och shoppar

Blev en repa på stan igår, handlade lite och hittade fina kläder åt Majsing. Bokade tid för ettårsfotograferingen så det gäller väl att hitta ngt fint till den. Hittade en tröja åt mig på rea för 20 spänn så jag köpte den utan att prova, drt var 20 spänn i sjön ;)


Bames är alltid toppen och jag älskade färgerna. Blir väl en body under och strumpisar till istället för leggins.

Härliga byxor i knallig färg, just min smak :)

Brottas lite med barnet i soffan, hon har vaknat ett par gånger inatt och 6 tyckte hon vi skulle gå upp, det tyckte inte jag ;) Fick henne att somna om och så klev vi upp 8.


Nu blir det busande till hon ska äta 10.30, same as avery day och sen när hon sover skulle jag nog få sällskap och ev kolla en film. Hoppas ni får en fin dag!

Städa kan man göra senare

2012-01-17 - 14:47:47
Känns som att jag inte gör annat ändå så det blev slapp framför serier och tog en catnap istället för att städa skrubben ;)

Lilla barnet vaknade kl 14 och ska snart ha sin gröt, just nu sitter hon och gnager på en sköldpadda. Gnaga är verkligen hennes grej och hon har sönder massor med saker. Är som att ha en valp och inte en bäbis! Böcker funkar inte alls, även dom i "tålig kartong" gnager hon bitar från och härom dagen hade hon sönder bultbrädan! Även ett russinlock strök med.


Jag vill väldigt gärna ha en ny mobil nu så jag får en bättre kamera, tar ju mkt bilder men det blir så dålig kvalitet.

Här är nyaste snyggskorna, hoppas jag får använda dom snart

Bra betyg!

2012-01-17 - 11:57:53

Ja, pizzan får toppenbetyg trots att jag inte riktigt kände att det var surdeg ;) Tog en kycklingpizza med ananas och Anna tog en Souvaspizza. Det enda negativa var väl att dom hade så många olika sorter så det var svårt att välja, slutade med att jag körde "elle, belle, bi" mellan mina två val ;)

Nu är det tillbaka till bantningen som gäller, har ätit en bar och en kopp te till frunch och jag fick pressa ner den. Har verkligen krympt magsäcken. Orkade inte ens äta mer än halva pizzan så det blev doggybag ;)

Lyckades faktiskt lägga mig innan 00, helt otroligt, så när bäbis vaknade 7.30 så var jag faktiskt helt OK i huvudet. E tog henne och jag somnade om, mkt dumt, kände mig tröttare 9.30 än vad jag gjorde 7.30 ;) Drömde att jag höll på att städa bland Jeppes ritsaker, enormt spännande.

Bäbisen sover på balkongen nu, vilket hon gör varje dag om jag inte går på stan eller nått istället. Hon är väl nerbakad och idag blev det svalare overallen, tror hon vaknade tidigt igår för att det blev för varmt.

Mindre kläder på och sen nerbakning i voksipåsen, ett tu tre!

Sin vana trogen så sov hon innan jag hade slagit in henne klart och kört ut vagnen på balkongen ;)

Har kikat Shameless nu och det blir nog ett avsnitt av How I met your mother innan jag tar itu med operation rensa skrubben. Har tänkt slänga en massa så jag kan använda bokhyllan där inne som skoställ till mina "snyggskor" ;)

Hoppas ni får en fin dag och förresten, jag har 4 gratisböcker kvar att dela ut på Storytel ;)


Måndag börjar veckan

2012-01-16 - 10:28:38
Ny vecka, känns rätt ok. Jeppe for till Johan och när han kommer nästa gång är det kalasdax, han fyller ju 7 år den 24:e!

Tänkte lägga mig vid 23 igår men det blev mera 01 av ngn konstig anledning ;) När bäbis sover dåligt så borde jag ju lägga mig tidigare men jag hatar att vakna massor på natten så då drar jag mig för att gå och lägga mig.

Sen har jag börjat lyssna på en bok, Felicia försvann, så jag fastnade i den.


Den är sjukt grym, och handlar om en dotter till Anna Wahlgren, känd "expert" på barnuppfostran. Har själv hennes "Barnaboken" i bokhyllan.

Använder Storytel och får ge bort 5 böcker gratis, om ngn är intresserad av att prova så lämna en kommentar med email :)

Bäbis har vaknat till några gånger inatt men inte så farligt. Vid tre så grinade hon, då satte jag täcket på henne och så somnade hon om :) Vid 8 var det uppstigande, är en rätt ok tid ändå.

Ska och äta pizza med Anna efter 17 idag, ska prova nya ställets surdegspizzor, har hört mkt gott om dom! Nu är det dgas för blöjbyte och sen ska bäbis äta lunch innan det är vilodags, då ska jag ta en kopp te och kolla Desperate Housewives ;)

Bjuder på två Majabilder från imorse :)


Morgonvälling


Bajskalas = Klädbyte ;)

Bidde lite mer sömn

2012-01-15 - 13:30:54
Bäbis somnade om vid halv tre eller så och sen sov hon till åtta så jag fick sova lite mer iaf. Nu ska jag strax läsa Jurassic Park åt Jeppe sen ska jag kasta mig in i duschen. Inga direkta planer för dagen men Jessica och barnen kanske kikar förbi.

Majsingen är rejält hostig kanske är därför hon sover så dåligt? Svårt att veta om hon har ont i halsen, hon kan ju inte direkt säga det.