Oh sunny day...

2011-06-30 - 00:22:11
Halloj

Härligt väder nu, eller egentligen tycker jag det är för varmt (25 grader nu när jag skriver det här kl. 23.46) men det är ju trevligare än 10 iaf ;) Sover dock jättedåligt i den här värmen och det gör Majsing oxå.

På måndagkväll så skulle jag ta ut pengar så jag kunde ladda ett solkort, är inte så förtjust i att länsa Jeppes spargris... Oroa er inte, jag har betalat tillbaka åt honom, med ränta, men det är skönt att slippa mata automaten med enkronor :oP Men uttagsautomaten som låg nära mig har blivit borttagen så jag kom på snilleblixten att ta cykeln. Premiärturen för i år! Tänkte cykla till Statoil för att pumpa däcken men insåg rätt omgående att det inte var möjligt då däcken var helt platta!

For till OK istället och försökte pumpa däcken. Genus i all ära men jag hade faktiskt mycket hellre stått bredvid och tittat på när ngn (förslagsvig snygg, ung och trevlig) karl hade pumpat däcken åt mig. Efter några om och men när jag försökte använda fel pump så blev iaf däcken bra och jag cyklade iväg. Trots att jag har kunnat cykla i över 20 år (fy vad gammalt det lät) så är jag inte bra på det. Kan cykla rakt fram men inte så mkt mer :oP Hämtade iaf ut pengar och kom hem och nattade Majsing.



Mötte Helena och Anna på solariet 10.45 och sen kom även Stina. Vi tog en fika på AllaTiders efter solningen, mycket trevligt. Blev kvar länge, kom hem vid tretiden. Hände inte så mkt mer spännande alls. Lite utevistelse, lite tv-tittande, lite Majsingmatande osv. Hälsade på systrarna en sväng oxå.

Majsing har vaknat 3, 5 och 7 imorse så jag kan väl inte direkt kalla mig utvilad. Jeppe klädde på sig och skulle gå ut och prova sin...hmmm...propellertjosan? När han hade klätt sig klart så sa jag "vänd på tröjan, du har satt den ut och in och bak och fram" och fick ett "vad spelar det för roll?" till svar. Kom inte på ngt bra svar så han fick ha kvar den så ;)


Bestämde att jag och Jeppe skulle gå på badet när Majsing hade somnat middag så halv ett så begav vi oss dit. Räddade skatungen från att bli uppäten av en setter på vägen och väl framme så inser vi att det är stängt för renovering *suck*

Gick tillbaka och hade tvättstuga istället och Jeppe lekte med Elin och Amanda. Bäbis har inte sovit bra alls idag på dagen. Har varit på tok för varmt idag och det håller jag med om. Men bonus är iaf att hon har druckit vatten ur flaskan :)


Vid fyratiden så försökte jag få Majsing att somna men det gick inte så bra så jag och Jeppe mötte upp stina och Oskar för en glass på stan. På hemvägen somnade Majsing i vagnen och sov typ 45 minuter. Jeppe har lekt med Elin och Amanda mest hela dagen men det var för varmt för att vara utomhus tydligen ;) Sussi kom förbi och var barnvakt åt Majsing ett tag när jag var nere i tvättstugan, det uppskattades, fast jag tror inte Sussi tyckte det var så hemskt heller ;)

Majsing började gnugga ögonen redan vid åtta och jag provade ge mat men det uppskattades inte. Gröt, fruktpuré eller tisse ska det vara, allt annat är skit tycker hon ;)


Hon fick lite kvällsgröt och Jeppe fick kvällsmat och sen kolla film i sängen. Jag satte mig i soffan vid 22.20 och matade bäbis och läste en bok som jag fastnade i, En liten hattaffär på hörnet.



Gillar den skarpt än så länge! Imorgon kommer mamma och hämtar mig, Jeppe och Majsing kl 11 och så bär det av mot badhuset i Mbgt för badande i utepoolen. Är nog ett par år sen jag var där sist :) På kvällen är det handlerträning och sedan hundbadande och på fredag är det marknad och lördagsmys. Lördag och ev. söndag är det agility på klubben. Korim får avrunda inlägget, gonatt!

Ta tillvara på dagarna...

2011-06-27 - 18:58:07
Hejsan

Var och solade med Stina igår, var himla skönt! Fotade lite på supersolariet:


Hann hem och duscha innan det var dags för kalas hos grannen. Tog med mig en festfin Majsing och åt lite god smörgåstårta. Efter ett tag var det dags för Majsing och äta och då passade jag på att gå förbi Stina, hon hade nämligen bjudit in mig på "misslyckade" bakverk.


Sen så blev bäbis trött och jag och Stina passade på att ta en promenad. Plockade hem Jeppe från kalaset å stoppade ner barnet i vagnen. Hon fick en lite mer praktisk klädsel för att sova i vagn, superbaby!


Var skönt med en promenad, lämnade Majsing under trädet och tog en sväng på Ica med Stina. Senare på kvällen så kom Jeppe. Han har avrit med farfar och dragit upp ett monster:


Ari och Majsing blev glada (ja vi andra oxå såklart). Majsing fick prata med storebror och Ari fick ngn att ligga och bita på. Han ligger alltså på Jeppe och gnager på ben, inte på Jeppe ;)


Jeppe kom isäng rätt sent. Han åt kvällsmat och kollade sen film i sängen. Jag kollade halva Änglagård innan bäbis somnade och då gick jag oxå å la mig.

Bäbis har sovit 00.30 - 6, käkat till 7 och sen sovit ett tag till. Jag känner mig ändå trött och sliten. Klev upp vid tio och sen var det frukost osv. Majsing fick lite gröt vid tolvtiden. Jeppe hjälpte till att mata henne men det gick väl sådär ;) Han satt först bakom henne och det gick inte alls för hon måste ju ha koll på var storebror är och hade inte alls tid att äta :oP

Korim har varit här snart en vecka och det funkar fint. Hundarna har fått skonkost med jättemkt vatten i så det har blivit lite kisspölar tyvärr. Som tur är så mest på golvet iaf.



Efter gröten så tog vi en sväng på stan. Majsing sov i vagnen och vi käkade glass/slush. Hittade en tröja på KappAhl åt Jeppe och en body åt majsing som var gratis. Hann med lite lekande på lekplatsen och en titt på skorean oxå. Ääälskade dom skorna men dom var obekväma och för dyra. Man fick snygga ben iaf ;)



Käkade nachotallrik på Md's (jeppe åt köttbullar) och sen busade han i lekparken med Nova. Jag gick hemåt och hann förbi Lotta en sväng och fynda lite skor innan jag insåg att jag inte hade ngn hemmanyckel så jag fick vänta med att gå in till E kom hem. Väl hemma hann jag inte göra så mkt innan mamma och mommo kom med jeppe och nova. Dom gick ut och lekte och jag satte mig och skrev.

Ikväll blir det slappande och imorgon är det solande med Helena. Blir nog att försöka hinna se klart Änglagård så jag kan se tvåan imorgon. Beror på hur medgörlig lillaste barnet är ;)

Majsing på Md's



Dyrt med hund...

2011-06-25 - 22:00:21
Halloj

Börjar bli lite senil men jag ska försöka recapa vad som hänt sen i tisdags. På kvällen så kom Korim hit, vi hade tid hos veterinären på onsdag, Korim för tandsanering och vaccinering, Ari och Sisu för vaccinering. Ari skulle även få sin felväxta tand undersökt, den går upp i gommen och jag var orolig för att den skulle behöva dras.

Majsing har sovit bra i en vecka, 00-7 och sen till 9 ungefär.


Vi hade tid 9.30 och jag och Srina skulle fara och sola 11. Luuugnt tänkte jag men tji fick jag. Kom in först 10.10 och då skulle Korim först in, lämnade han och sen skulle dom andra två kollas. Dom slapp söva Korim men han skrek till när dom satte tejpen ;)

Ari och Sisu reagerade inte ens när dom fick sprutorna och tanden behövde inte åtgärdas. Ari fick tänderna räknade och han saknar en i nederkäken.

Solandet blev inställt för att det var tjall på ett solarie och kö till det andra. Istället hälsade vi på pappa och käkade på husmans innan Korim skulle hämtas. Dom fick dra en tand på han och sa att han inte behöver mer smärtstillande men däremot lös mat. Han var helt pigg och glad när vi hämtade han.

Kvällen var lugn men på morgonen så inser jag att Korim inte alls mådde bra. Han lyfte inte huvudet och pep till ibland. Han vägrade kissa utan kröp bara efter backen och vibrerade. Fick jättedåligt samvete, korim har inte varit sjuk en dag i sitt liv och när jag bestämmer att tänderna ska fixas får han ont :( Blev lite knöligt med Majsings sovtider men Korim fick en tid kl 13 och jag tog en promenad med henne kl 12 och Edvard for till vetten med Korim.

Jag och Linda och alla hundarna tog en promenad och avslutade på Strandcaféet med varsin våffla. Korim fick diagnosen "ont av tanden" eller rättare sagt för att tanden var dragen så jag for in och hämtade hans medicin och när han fått den blev han pigg igen.

Igår var det midsommarafton och det var mat i Mbgt. Majsing var finklädd dagen till ära:


God mat och när vi kom hem vid 19.30 så tog vi en promenad så Majsing fick sova i vagnen. När vi kom hem så stod vi och pratade med Sussi. Ari busade lite med en sten och jag sparkade bort den. Vi pratade mer å så hade han den i munnen, jag skulle ta den av han då svalde han den!! Hem och ringa veterinären, fick inte tag i Gällivare, lämnade ett meddelande på telesvaret, så jag ringde Agrias jourveterinär samtidigt som jag googlade.

Agrias veterinär sa att jag skulle ge en tesked salt långt bak på tungan så han skulle kräkas upp stenen men jag var skeptisk då jag läst mkt negativt om det. Ringde till vetten igen och insåg att det var Jokkmokk som hade jouren så jag ringde dit. Han sa ge en MATSKED salt. Jag tyckte det lät mkt men han förklarade att det inte var ngn fara, han spyr ju upp det. Sagt och gjort, hunden fick salt, inte en matsked utan mer en tesked och spydde upp stenen:


Hann bli rejält rädd och det var en enorm lättnadskänsla när den kom upp. Han drack massor med vatten efter det och åt även lite mat.

Imorse ringde vetten från Gällivare och jag sa direkt att det hade löst sig. Berättade att jag hade gett salt och att han fått upp den då sa hon att man inte rekommenderar att man ska ge salt... Att dom kan bli jättesjuka om man ger salt och dom itne spyr...

Vad ska man tro om det?? Två veterinärer säger att man ska och en att man inte ska? Han mår iaf bra nu, är pigg och glad och äter och dricker. Dock har han spytt ett par gånger så det blir skonkost nu, han kan vara irriterad i magen/strupen och det kan man ju förstå, har ju legat en sten där!

Priset då? Ja, 1740 för tandsaneringen och 800 för dom andra två. Plus 200 för korims medicin och gud vet vad för besöket. Hade ju däremot varit en droppe i havet om dom varit tvungen att öppna buken på han för att plocka ut stenen så det var väl tur i oturen.

Har varit och umgåtts med systrarna en sväng och tagit en kort prommis genom stan, nu är det snart dags för lilla barnet att sova. Imorgon ska jag och stina sola, måste säga att jag äääälskar dom där solarierna! Hoppas att lillskrotan sover lika bra inatt som hon gjort tidigare och att ni oxå får en lugn natt.

Låååångt :)

2011-06-21 - 19:36:45
Halloj! Vet inte riktigt var veckan tog vägen :) Har varit så himla stökigt här hemma så jag knappt har känt för att vara inomhus. Jeppe har iaf trivts på fotbollsskolan. Klarade varenda dag utan regn men det var inte direkt varmt heller. Jag har tagit några powerwalks med mina nya skor och Majsing har sovit gott i vagnen


På tisdag var jag på barnklädesvisning, Lingon&Blåbär. Det var himla fina saker men väääldigt dyra. Var "ta tre betala för två" å då är man ju så dum så man tror man tjänar på att köpa tre saker ;) Funderade länge över vad jag skulle ta men till slut hittade jag:

En tunika åt mig, en tröja åt Jeppe och en body åt Majsing blev köpet och snart får jag dom :)

På onsdagmorgon for Edvard och Jeppe på Lindex för att inhandla badbyxor, Jeppes gamla var alldeles för små och dom skulle på badet med fotbollsskolan. Jeppe valde helt själv och jag blev himla impad när han kom hem, tyckte dom var jättesnygga!

Jeppe for hem till Kalle efter fotbollsskolan en dag, dom var så himla söta när dom promenerade till Kkalle alla tre grabbarna ^^


På fredag så ringde mamma på morgonen och frågade om hon skulle hämta Jeppe efter fotbollsskolan. Jag sa först ja men sen kom jag på att jag hade jag lovat Jeppe att vi skulle spela minigolf. Mamma erbjöd sig då att laga mat tills vi var klar och det tackar man ju alltid ja till ;) Hon erbjöd sig även att vara barnvakt till barnen så vi kunde gå på "Midnight Burlesk Cabaré" och det ville vi såklart!


Jeppe slutade 15 så jag hastade iväg och hämtade han och sen for vi till minigolfbanan. Edvard for hem och duschade medan vi spelade, Majsing sov som tur var. Kom hem till mamma just efter fyra, åt och matade bäbis, bytte om, matade bäbis igen för säkerhets skull och gick till Blå forell vid sex. Vi var först i kön ;)

Vid halv sju började dom släppa in folk och vi fick sitta längst fram. Var en uuuunderbar show! Tjejerna var så fruktansvärt duktiga, man märkte hur mycket tid dom lagt ner på att träna in numren. Trollkarlen var underbar han med, även om jag var skeptisk i början. jag är nästan övertygad om att han kunde trolla på riktigt ;)

Kvällens överraskning stod den manliga "strippan" Fader Picard för när han kastade ut madam Bonbon och tog över scenen.


En mycket lyckad kväll. Vi kom tillbaka till mamma vid 20.30 (efter att jag tryckt i mig 2 gudomligt goda cupcakes på vägen) och då var dom inte hemma. Majsing sov i vagnen och Jeppe och mommo hade tagit med henne på MD's för att äta glass :) Hon sov, dom åt glass kanske jag måste förtydliga ;)

Väl hemma så slog vi upp tältet innan vi bagav oss av hemåt. Badade Sisu, matade bäbis, borstade Sisu och sen natta bäbis. Hon sov bra hela natten (åt vid sex och somnade om) sen tillbringade jag och Jeppe mestadelen av dagen på utställningen. Sisu fick excellent men blev inte placerad i klassen. Han fick iaf bra kritik. Bilden är det faktiskt domaren som knäppt, det hör kanske inte till vanligheterna ;)


Shoppade lite innan vi inväntade finalen, hädanefter ska jag alltid ställa Sisu i snodd! Ska prova ett nytt schampo, Cindra, ska bli spännande att se hur det funkar :)

Söndag så hade Majsing oxå sovit bra, 00-04, åt och sen sov hon till jag väckte henne för frukost 9.45 innan jag for till utställningen. Satt i priser och plaketter till kl 13 och efter en hamburgare så kollade jag finalerna och hjälpte till i finalringen. Jeppe for till Johan vid åttatiden.

Igår så for jag och Stina och solade vid tvåtiden, var himla skönt och var väldigt fräscht solarium. Var lite nervig när jag skulle lägga mig, jag pallar inte när det blir för varmt och jag visste att det här solariet hade massor av funktioner. Jag blev skitstressad när jag hade två minuter på mig efter jag satt i pengar så jag kastade av mig kläderna och slängde mig i solariet, försökte trycka på knapparna men inget hände! Satte på mig ögonskydden å så börjar solariet prata! Öppnade ögonen och insåg att man såg displayen igenom ögonskydden och det fanns en massa inställningar. Provade en liten fräsch dusch och det var ganska mysigt ^^ När vi hade solat klart så bestämde vi att vi skulle gå ut och äta.

Majsing somnade lagom till vi tänkte gå på thai, kom fram bara för att upptäcka att det var stängt *suck* Blev ett skrov på Md's och sen så for vi hem till Stina för lite fika. Majsing fick sprattla lite :)


Majsing har sovit bra inatt, 00-06 och 06.45 till typ 9.45. Jag har däremot legat och vridit och kastat mig i sängen. Vet inte riktigt varför, tror jag varit ute för lite. Det här vädret tilltalar mig inte... Men även det här vädret har sina fördelar. Vi tog och storstädade! Blev kanonfint och jag tog itu med rosetterna som stått på golvet sen jag flyttade in!


Rensade bort alla "smårosetter" och satte dom i en påse, alla får inte plats på gallret så jag fick...gallra ^^ Enda rummet som är kvar nu är Jeppes men det lämnar jag till imorgon. Till efterrätt idag så åt vi jordgubbar, gott! Hundarna har inte gjort många knop och sover på fotpallen. Majsing ligger ute på balkongen och sover för andra gången idag, ska väcka henne på en strax.




Hon har faktiskt även blå kläder, hör och häpna ;)

Ikväll så kommer kanske Stina över å babblar lite, har inga andra planer. Hoppas ni haft en fin vecka!


Boobies!

2011-06-13 - 12:32:46
Hittade en intressant artikel på aftonbladet. En ursäkt att få visa brösten. Jisses, vad ska man säga? Jag har faktiskt aldrig blivit illa bemött när jag ammat offentligt och det gjorde jag ofta när Maja var mindre. Även när Jeppe var liten. Jag har ammat på fik, restauranger, ute i lekparker, hemma hos folk osv. Jag har ALDRIG hört någon kommentera det negativt eller sett någon som tittat snett. Hade jag sett det hade jag inte ens brytt mig, mitt barn måste ha mat, klart det ska få äta!

Jag har nog aldrig ens tänkt tanken att ngn skulle ta illa upp om jag ammar. Alternativet är ju att jag skulle vara tvungen att åka därifrån eller låta henne svälta. Sen ammar man väl mera öppet hemma än vad man gör ute men det är ju samma när man byter blöja. Stänger dörren när jag är ute, är jag hemma så är dörren öppen.

Däremot har jag inte lagt ut så många amningsbilder i bloggen finns dock ett gäng på hemsidan från när Jeppe var liten. Jag har alltid sett det som ngt normalt och inget att fästa sig vid. När jag ser någon som ammar offentligt så ler jag, en liten ny varelse som får mat, vad kan vara fel med det? Om man tycker det är vulgärt behöver man väl inte titta? jag har aldrig sett någon som fläker sig mer än nödvändigt när dom ammar och många visar mera av brösten i urringade kläder än när man har framme hela bröstet för amning.



Som på den här bilden, man ser faktiskt mer av bröstet som hon inte äter ur ;)

Vardag igen...

2011-06-13 - 12:16:33
Eller, vardag och vardag, är första dagen på Jeppes fotbollsskola. den är bara en vecka och jag hoppas dom får en fin vecka med mycket innehåll och förhoppningsvis bra väder. Är 10 grader idag, känns inte direkt somrigt. Fick ta fram jacka och mössa igen, inte ett dugg roligt. Fördelen är väl att majsing kan sova på balkongen även den här tiden och att man inte kvävs på natten när man ska sova.



Hade tänkt ta mig en promenad men jag känner mig himla trött. Blir nog att jag tar och sitter här ett tag och sen blir det nog att plocka lite och boka tvättstuga.

Hade ställt klockan på 8.50 imorse och Majsing vaknade 8.15, typiskt. Inte för att hon hade sovit hela natten till då men iaf. Har börjat köpa coops blöjor, dom kostar 30 öre mindre per blöja men dom är inte lika bra som pampers så vi kör coop på dagen och pampers på natten. När Edvard skulle handla blöjor på Ica så fanns bara libero up&go så det blev sådana ett tag, vi upptecäkte dock snabbt att dom inte alls var bra. Våra pampers tog slut så vi har haft up&go nu på natten och när hon vaknade imorse hade det läckt igenom så hon var blöt på benet i pyjamasen.

Coop-blöjorna är tunna men stela och dom håller inte lika mkt kiss heller.

På tal om priser och jämförelser så hittade jag en jättebra sak sist jag handlade på ica. Icas egna varor har kommit ut med en laktosfri mjölk! Kanonbra för oss som dricker som kalvar, den är 3 (eller var det 4?) kr billigare än Valio per liter, blir mycket pengar till slut! Jag handlar ju annars gärna lokalt men Norrmejeriers laktosfria mjölk smakar så fruktansvärt sött att den inte går att dricka. Köper däremot alltid Norrmejeriers fil.

 

 

 


Kyligt...

2011-06-13 - 00:40:57
Jaja, aldrig är man nöjd, nu är det 10 grader, lite väl kallt kanske? Vädret för veckan ser inte så lovande ut direkt...

Snodd från klart.se

Idag har det blivit en powerwalk på en timme i mina nya skor (fick en blåsa på hälen men till skornas försvar så var blåsan redan där, den blev bara större ;). Dom var riktigt sköna!

Har lyckats gå ner 0,5 kg till i vikt, wihoo! Blir sporrad att gå ner mer när man känner att man lyckas :) Har förresten skruvat isär Jeppes säng oxå och städat lite på hans rum. Blev sushi på Tropicana medan Majsing var hos mommo och gammelmommo.

Jeppe kom hem vid nio och sen har han kollat film, blev (för) sent i säng men det får vi göra rätt imorgon. Han börjar fotbollskola, tror han kommer trivas finemang. Har för mig att den var längre när jag var liten, här är den bara en vecka. I Malmberget betalar dom lika mkt och då är den två veckor. Tydligen ska den här vara mer "innehåll" men det återstår ju att se hur det är med den saken, kul att Jeppe kommer göra ngt på sommaren iaf, det är ju skola först i slutet på augusti för han annars.

I fredags när vi var på stan så fotade Jeppe ett kort på mig och majsing:


Jeppe fastnade oxå, vi försökte även fota ett fjärilspar som skulle para sig men dom yrslade mest omkring så det blev inga kort på dom fladdrande tu ^^ Jeppe spänner musklerna!


Nåväl, barnen sover så jag saka kissa hundarna och sen lägga mig. La ut soffan på gellivare.cc och har nog redan en som ska hämta den, skönt att bli av med åbäket :) Ska få Lottas bäddsoffa istället, den kommer passa fint under Jeppes säng. Måste fota nån dag så ni får se hur det ser ut.

Och så, måste jag skriva en ytterst viktig sak...



Vill ju veta vad mina läsare tycker, ni är ju iaf ett par flitiga läsare. Annars känner jag mest att jag pratar med mig själv och det är lite mer excentriskt än vad jag är bekväm med :)

Ett inhopp i genusdebatten...

2011-06-11 - 16:00:17
Jag följer ett gäng bloggar på nätet och vissa fångar min uppmärksamhet mer än andra. Ladydahmer.se är en blogg som fångar mitt öga. Även om jag håller med om mycket hon skriver så är det lika mycket jag inte håller med om.

Just genus är en fråga jag tycker är intressant och det finns mycket forskning i ämnen, tyvärr hittar jag inte experimentet jag tänkte lägga in som referens men jag kan berätta kortfattat om det. En kvinna sitter i ett väntrum med ett spädbarn i famnen. Barnet är inlindat i en filt och har på sig könsneutrala kläder. Kvinnan ber personen bredvid att hålla barnet medan hon går på toaletten.

I experimentet visade det sig att de allra flesta personerna som höll barnet funderade över vad det var för kön. De kollade under filten för att se kläderna och vissa tittade t.o.m. i blöjan för att säkerhetsställa barnets kön. Är det verkligen så viktigt att veta könet på ett barn du kommer hålla i en kvart?

Undersökningar har även visat att pojkar som gråter får mindre uppmärksamhet än flickor.

Jag är inte genusgalen och klär mina barn som tvärtom bara för att jag kan. Jespers favoritfärg är rosa och jag köper gärna det åt han men jag blir ledsen när han säger att han inte kan ha det på dagis för att det är en "tjejfärg". När han var liten älskade han att måla naglarna, det avtog också när han upptäckte att det visst bara var för flickor. Han hade långt hår med fina lockar tills han på uppmuntran klippte av dom för att "du vill väl inte se ut som en tjej?". Eller när han skulle få en cykel, tre år gammal och mommo säger "ta inte den, det är en flickcykel". Den var mintgrön med fjärilar och feer och en ringklocka som såg ut som en nyckelpiga.

Jag var en blå flicka när jag var liten. Jag älskade blått. Hade blått överallt på mitt rum och alla mina favoritsaker gick i blått. Skulle jag köpa en ny penna så var blått det första jag tittade på och så fortsatte det. När jag gick ut nian var balklänningen blå och samma sak när jag tog studenten. Runt 2002 så ändrades det till rött vilket senare blev rosa. Varför vet jag inte, jag har en teori om att jag började ställa ut Gizmo just i den vevan och ett blått band på hundutställning medan rött är bra och rosa är ännu bättre. Det kan ha något att göra med det men jag vet inte. Det jag däremot vet är att nästan allt i min garderob nu är rosa i olika nyanser och även mitt kök och badrum. Nu har jag även rosa slingor i håret. Ska jag köpa ngt nytt så är det rosa jag tittar efter, förra datorn, min mini-pc och fodralet till iPhonen är rosa.

De saker jag hittar och tycker om är rosa, även saker till barnen, och jag älskar att köpa fina saker till dom, är sakerna rosa så är det ännu bättre! Genus för mig är inte att sätta blått på Maja och rosa på Jesper, det handlar om så mkt mer. Att lära Jeppe att det är okej för han att ha på sig en rosa tröja eller ha rosa foppatofflor på dagis, HAN skulle aldrig reta ngn för att dom har "flicksaker", och det är så man måste göra tror jag. Inte propsa på saker på barnen för att visa sitt missnöje med hur världen funkar utan att lära dom vad som är rätt och fel. Det kommer alltid finnas andra som tycker olika och lär sina barn att pojkar gråter inte, rosa är en tjejfärg, pojkar drar i håret och retas för att dom gillar dig osv men det tänker inte jag lära ut hemma!

Jag vinner ingenting på att klä mina barn könsneutralt för när de blir så pass stora att det spelar någon roll så kommer alla ändå veta vad dom är för kön. Exempelvis personalen på dagis osv. Tanken är god att barn ska uppfostras könlöst på lika villkor men det fungerar inte riktigt i praktiken. Samma sak med att "mina barn får klä sig hur dom vill, vill dom ha cykelhjälm och stövlar på bröllop så är det ok med mig", ja, det kanske det är, men kanske inte för dom som ska gifta sig? Visst är det bra att vara individualist men man måste ju oxå lära sig hyfs och vett och att värna och visa förståelse för andras känslor.

Strössel

2011-06-11 - 13:16:18

Glömde förresten skriva att jag gjorde lite impulsshopping igår. Snubblade in från en reklam från facebook (jag som aaaldrig faller för reklam ;) Blev lite smått och gott, dom hade massor med rea.

Var en tröja med en döskalle på i fina färger och en söt body/kjol åt Majsing oxå men jag måste ha köpt dom sista för bilderna fanns inte kvar. Insåg nu att jag trodde att jag köpte 4 dregellappar med Musse men det var visst bara en jag köpte *suck* Jag som tyckte det var bra pris och det hade det varit om det var fyra och inte en. jaja, inget att göra åt.

Majsing är en riktig dregelbäbis så hon är sjöblöt under hakan konstant om hon inte har en dregglis.

Miss Blue Eyes


Feeling hot, hot, HOT!

2011-06-11 - 13:02:36
And not in a good way...



Ja, jag sitter alltså i bikini inomhus och ammar, är så sjuukt varmt! Bäbis sov från 00-02 sen har det varit ätning, sova en timme till, äta och sova en timme till och kl fem tyckte hon man skulle bitas i tissen å skratta. Det tyckte inte jag och stoppade över henne i hennes egen säng och hör å häpna, hon somnade om av sig själv och sov till nio :oO

Hon fick sova i vagnen i sovrummet nu, hon har väl sovit runt 40 min men vaknade så E är där inne och vaggar lite, verkar som att hon somnade om. Vi hade tänkt gå till Sandviken en sväng när hon vaknat men vi väntar till i eftermiddag när det (förhoppningsvis) är svalare. Imorgon ska det tydligen vara 16 grader och regn, vi får se hur det blir.

Tog en liten kvällspromenix med Sussi och hundarna igår, passade på att inviga Majsings nya vagn:


Den blev med beröm godkänd, dock var det sjuuukt mkt mygg ute, fick gå som en propeller med armarna för att vifta bort dom små kräken!

Har lånat hem några provbågar då jag verkligen behöver nya glasögon. Tappade en "näskudde" för två veckor sen och då insåg jag hur gamla och slitna dom är. Fick en ny näskudde på Niemis, så slapp jag iaf ha en pinne in i näsan, och hittade ett par himla fina märkesbågar för 1900... Inser ju mina begränsningar så jag har lånat hem några par från favopitc.se istället, verkar bli nån av dom här två: eller
Då får jag bågar OCH glas för runt 500 kr istället för 1900 för bara bågarna.

Helt otroligt att man sitter inne nu för att det är för varmt, tror jag ska roa mig med att se om det finns några spännande spel på wii-store, var länge sen jag spelade. Hoppas ni har en fin dag!

Skriva och sudda...

2011-06-10 - 20:52:44
Hej och hallå

Vet inte hur många gånger jag börjat på ett inlägg för att sedan sudda ut det igen. Har haft massor med intressanta(?) saker att skriva men har inte haft tid att få ner dom ordentligt här.

Vi har fått sommar här och den kom plötsligt! Förra veckan var det långkalsonger (nästan iaf) och överdragsbyxor på dagis och nu är det 28 grader i skuggan kl. 19.51 på kvällen! Visserligen har jag längtat efter sommaren och värme men det här var lite att ta i faktiskt! Är jobbigt med bäbis oxå, hade ju just fått in lösningen på att sova på balkongen och så blir det 50 grader på den... Nu ligger hon där och har gjort det sen femtiden så hon vaknar nog strax då blir det lite gröt.

Nåväl, ska väl uppdatera lite om vad som hänt iaf. Sist jag skrev var dagen innan Majsing och Vanessas dop. Bäbis sov inge vidare och jag var trött men när Jeppe hade farit iväg och fammo gått ut med bäbis i vagnen så ställde jag mig och började göra muffins. Hade köpt muffinsformar på Dollarstore och la formarna i dom, tips från Leila, var även hennes recept jag använde, både till muffinsen och frostingen.



Svärmor hjälpte oxå till och vid halv tre eller så var vi klara. Hann duscha och klä om utan att stressa och vi kom till dopet vid tjugo i fyra. Hade vita hellånga byxor och det är väl aldrig sådär jättepraktiskt, speciellt inte när det regnar. Vek upp dom till knickers medan vi gick till och från bilen. Vi klädde om barnen i ett litet rum och välkomnade våra gäster.


Alla satte sig och dopet kunde börja. Klockorna ringde in och vi fick sjunga en psalm. När vi skulle resa oss upp och gå fram så insåg jag att jag hade glömt vika ner byxorna, fick halv panik och vek ner dom snabbt som attan! Sätter in mer bilder sen, får solen i ögonen just nu så jag ser knappt skärmen.

När båda barnen var döpta och cermonin var slut så började Vanessa kaskadkräkas. Kom galla tillslut och dom bestämde sig för att fara in på barn. Vi styrde kosan mot festlokalen efter tankning osv som gjorde att alla redan hade börjat fika när vi anlände. Vi fick mingla runt och vara sociala medan vi väntade på besked om hur det var med Vanessa.

Tårtorna och allt fika var gott och Vanessa hade en infektion men inget allvarligt. Majsing fick många fina presenter, bland annat den här uuunderbara vagnen av Anna, Helena och Stina.


Mörk bild men det är iaf en Akta Graco Mirage Plus. Man kan klicka fast babyliften (bilbarnstolen) i den och jag har önskat mig en sån länge. Anna sms'ade några dagar innan och frågade vad min babylift hette och vad det var för modell för att "en kompis till henne undrade vad hon skulle köpa till sin baby", jag blev grundlurad ;)

Var roligt med kalas men det var skönt när det var över. Dagen efter var det (relativt) tidig uppgång för agilitytävlingar på BHK Malmen. Bara inofficiella men det var debuten för tok-Ari ^^ Sisu kan ju inte platta tunneln och gungan och man kan väl inte direkt påstå att han har en självständig slalom heller, men vi anmälde oss i alla lopp för att få träna på tävling och för att det var meningen att det skulle examineras tävlingsledare.

Gick väldigt ojämt för Sisu. Han tog platta tunneln själv en gång och de andra tre fick jag hjälpa han. Sista loppet tog lääänge för han gick som en dammsugare i slalomen och stack av planen(!!) för att mucka lite med en annan hund. Har alla loppen filmade, ska föra över dom senare.

Kom hem vid tretiden och då hade bäbis varit utan mig sen nio, hade gått bra. Hon hade ätit gröt och sovit.Var nog jag som hade saknat henne mest ;)

Har inte hänt så mkt annat spännande. Jeppe har fått en loftsäng som han är mkt nöjd över.


Vi köpte den begagnad, i vanliga fall var det ståhöjd under men den är kapad ungefär 40 cm vilket passar utmärkt. Dock var den ett hel*ete att sätta ihop. Svor både en och två gånger kan jag lova. Sen blev det lite fel i planeringen. Jag hade tänkt att den skulle stå på samma ställe som hans gamla säng men jag hade inte räknat med att den här var 90*200 cm till skillnad från hans gamla som är 75*165 cm så det blev lite trångt så jag kommer få revidera planen. Han ska iaf få en soffa från Lotta att ha där under så det kommer bli mkt mer plats på hans rum.

Igår köpte vi madrass till den och han har sovit första natten i den inatt. Han är lagom förtjust i den, nästan lite mer än vad jag vill, blir nervös när han klättrar upp å ner ;)

Idag så blev det stan vid halv ett. Jag och jeppe tog en macka på Vetehatten och sen blev det glass för mig och Slush för Jeppe. Efter det var det lite lekande i lekparken och så kikade vi på studenterna innan vi kom hem vid tretiden.


Jeppe ville visa sin säng för Johan så han kom hit och passade på att dra åt skruvarna lite extra när han ändå var här. Majsing somnade i samma veva och jag la ut henne på balkongen där hon sov till nyss. For till Johan och jeppe och åt där och sen bråkade jag med myggnätet i sovrummet. Vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll, blir väl att ge gröt åt Majsing, gå en sväng med hundarna och sen bara vara här. I helgen är det fixning av jeppes rum som gäller och kanske lite badande i Sandviken, ska vara lika varmt imorgon.

Hoppas Majsing sover bättre inatt men det lär hon inte göra, igår somnade hon vid 2.30.

Hoppas ni har en underbar sommar!