♥ Dag 9 – Min tro.

2010-11-30 - 15:03:30
♥ Dag 9 – Min tro.
En till svår fråga. Ska jag vara unik och säga som 90% av människor att:
"jag tror inte på Gud men det finns någonting..."

Krångligt med religion. Även om jag inte ser mig själv som kristen så lever jag efter kristna värderingar. Jag firar jul och påsk, är döpt och konfirmerad, har döpt mitt barn, vill gifta mig i kyrkan osv. Sen finns det mycket annat man inte tänker på att man lever efter vissa värderingar som är så självklara att man inte ens tänker på att de i grunden är religiösa. De Tio Guds bud är bra att leva efter, all religion är inte förkastlig. Vad sägs exempelvis om:
Du skall icke dräpa.
Du skall icke begå äktenskapsbrott.
Du skall icke stjäla.
Du skall icke vittna falskt mot din nästa.

Jag tor att religion kan vara ett stort stöd för många men att det inte är ett svar på något. Vi vet inte vad som kommer när man dör eller liknande men man får tröst av att tro. Tro är just en tro, ingen vetenskap, men jag tycker inte man ska förlöjliga personer som tror, det är bara ett sätt att leva. Sen så sker det hemskheter i Guds namn i alla religioner, man bör ju komma ihåg att människan har fri vilja... Jag tror att man kan plocka de delar man håller med om, bokstavstro är nog inte bra för någon...

Om Gud finns så tror jag det är en god Gud som vill alla väl, inte en fördömande knöl som gör sitt bästa för att förstöra för mänskligheten.♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Igår och idag

2010-11-30 - 13:31:17

Ja, blev en dramatisk måndag kan man väl säga. Sitter hos päronen nu, och tänkte passa på att uppdatera lite, orkade inte igårkväll. Nåväl, let's take it from the top!

Inte så himla händelserik morgon igår, vaknade, kissade hundar, käkade och tog en promenad med Helena och Aite. Aite var kär i Ari och Sisu var kär i Aite ;) Var ute i ungefär en timme, skönt var det, och Ari fick verkligen röjja av sig, det behövdes.


(bilden snodd från Helenas blogg ;)

När jag kom hem så upptäckte jag att ngn har haft roligt med fällen vi har på boben, blir så less när folk (barn) förstör andras saker av ingen anledning alls :(Duschade och väntade på celebert besök, systrarna kom förbi vid tretiden och käkade lite lussekatter. Bilderna är i kameran som är hemma så dom slänger jag upp sen.

16 hämtade jag Jeppe på dagis, cue drama. Alla barnen var inomhus så jag gick in, var bara tre barn kvar på Jeppes avdelning och när jag kom så gick de kvarvarande (och sista fröken) över till en stängningsavdelning. Klädde på Jeppe, eller han klädde på sig själv och så sa jag att han kunde gå ut medan han väntade på mig. Sa att boben stod parkerad bredvid hundarna utanför grinden.

Jag var kvar inne på avdelningen ett litet tag, Jeppe hade fått lite papper, bl.a. en inkomstuppgift som jag och Johan ska fylla i, jag funderade om jag skulle fråga hur jag skulle fylla i den men bestämde mig för att vänta med det tills imorgon (idag) och tur var väl det!

När jag kommer ut från dagis så står Jeppe borta vid grinden. Han står konstigt och när jag kommer lite närmare så hör jag att han gråter. Jag hann tänka "Åh nej, han har slickat på grinden!!" Jag rusade dit och konstaterade att så var fallet, försökte trösta och gjorde ett försök att värma lös tungan med mina fingrar, men det funkade inte. Blodet rann och det såg ut som ngt från en tecknad film när man drar i en tunga så den blir jättelång. Jeppe var såklart jätteledsen och grinade massor.

Kände mig hemsk när jag sa åt honom att stå kvar, inte försöka dra loss tungan och att jag kommer snart, ska hämta vatten så du kommer lös. Sprang in, hämtade vatten och sprang ut. Kändes som att det tog 10 år, minst, och hade sååå dåligt samvete för att jag fick lämna honom själv vid grinden. Men jag hade ju inget val, var ingen annan ute. Kom ut med vattnet och tungan släppte direkt jag hällde på vattnet. Rann blod och Jeppe var såklart ledsen.

Vi gick in på dagis och torkade bort blodet, då kom även en fröken som hade sett mig springa över gården, så vi fick förklara vad som hade hänt. När blodet var borttorkat så var Jeppe inte ledsen längre, det gick fort över. Han blev nog mest rädd när han inte kom lös tror jag. På tungan såg man inte en skråma förutom två små prickar. Jag berättade att min farbror hade dragit lös mig när jag fastnat och att jag blev skinnflådd på tungan och vi småpratade lite om det.

När vi kom ut till grinden så var det blod fastfruset där "incidenten" hade hänt, såg rätt äckligt ut. Jeppe tittade med stora ögon och jag försökte ta bort det med snö, gick dock inte, hade såklart frusit fast, och jag gjorde ingen större affär av att försöka ändå. Fick himla ont i höfterna av språngmarchen och ville bara hem. Hade hög puls hela vägen hem men Jeppe var vid gott mod. När vi kom hem så ville han att vi skulle berätta åt mommo vad som ahde hänt så vi skickade ett mms dit, syntes ingenting på tungan:Kom hem vid halv fem eller så och då julpyntade vi lite innan vi käkade ravioli. Klockan 18 skulle det nämligen vara julpyssel på BHK Malmen. I brist på vita ljus så blev det rosa och Edvard köpte nya glödlampor till ljusstaken, hela 4(!!) i den var trasiga.Jag har sparat toarullar sedan förra trivselkvällen för att ta med på pysselkvällen och göra smällkarameller osv med. När E kom hem vid halv sex så packade jag ihop alla i en platskasse och så for vi. När vi väl var på klubben (efter en missad korsning) så upptäcker jag att påsen var borta. Tänkte att jag glömt den i bilen så E kom tillbaka men det var ingen påse där, spårlöst försvunnen. Som tur var så fanns det tillräckligt på klubben och vi gjorde pepparkakshus, knäck, pepparkakor och lite annat pyssel.


Anna och Jeppe med pepparkakshuset


Jag och Jeppe bakar pepparkakor
(bilden snodd från Helenas blogg ;)


Det färdiga pepparkakshuset
(bilden snodd från Helenas blogg ;)

Kl. 20.30 kom E och hämtade oss och även han fick smaka en pepparkaka. Vi hade bakat allt från pudlar till slott och noter. Fick med oss en smällkaramell, ett hjärta av piprensare, två till julalster och varsin tomteluva hem :) Julalstret skulle tydligen hänga i mommos gran sa Jeppe.

Vi var hemskt trötta båda två när vi kom hem men Jeppe ville ha tomtegröt till kvällsmat och det fick han såklart. Blev ganska sent i säng för han, ikväll måste det bli bot och bättring på det! Jag tittade på när E spelade efter Jeppe hade somnat och jag nickade nog till både en och två gånger. När jag däremot la mig i sängen så kunde jag inte sova. E kom in efter en timme, då hade jag inte somnat än.

Ari har varit dålig i magen igen inatt, E har varit ut med han två gånger, andra gången så vaknade jag av att Ari flämtade och det såg ut som att han satt i sängen och bajsade. Jag flög upp och lyckades sträcka mig rätt rejält i höger lår, efter det var det ännu svårare att sova. Tur att Ari iaf är så söt, annars hade han varit billig ;)Hade tid hos BM kl. 11.30 så vi har varit där och kollat hjärtljud och symfusmått. Växer precis efter kurvan så det var ju bra. Hon tyckte jag skulle försöka ta en promenad varje dag och äta lite alvedon innan jag lägger mig för att sova bättre så jag får väl prova. Är i v. 35+1 idag och hjärtljuden var på 152 och symfusmåttet på 33. Har fotat magbild igår men den är i kameran hemma så den får komma ut ikväll.

Ikväll ska Edvard spela rollspel och jag ska bada Sisu, hinner kanske även hämta ut min nya fön, Lotta hade fått min AVI på den :) Nu ska jag strax börja åka tillbaka till gve med pappa, hoppas ni får en fin tisdag!


♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

2010-11-29 - 14:58:05
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
Vet inte riktigt vad dom menar med det här så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Men jag får väl bestämma själv, är ju min lista ;) Då tar jag ett av mina viktigaste ögonblick. Den 24 januari 2005 kl. 16.11 hände nämligen ngt otroligt. Lilla Jeppe kom till världen!

1 år
2 år

3 år

4 år

5 år

 ♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Skyltsöndag

2010-11-29 - 00:21:49
Ja, idag var det skyltsöndag! Har sovit som en riktig kratta inatt, ont i höfterna och allmänt svårt att sova, och somna om när jag vaknat var stört när omöjligt. Edvard väckte mig vid sextiden, tror jag somnade om igen vid halv åtta eller ännu senare. Vaknade iaf vid elvatiden och E gick å rastade hundarna medan jag låg kvar och drog mig. Kändes som en riktig EMO-dag och jag ville bara dra täcket över huvudet igen.Steg iaf upp, käkade lite och så tog vi en vända på skyltsöndagen. Köpte inget men det var härligt att se alla människor, är inte ofta det är så mkt folk på stan! Trevligt med julskyltning och det blev en pepparkaka eller två som man blev bjuden på.

Kom hem vid halv tre, monterade upp barngrinden, hade tänkt att hundarna får sova utanför sovrummet nu, sover ännu sämre när dom ska trängas med mig. Sen for vi till päronen och åt vid fyratiden.

Hörde att en liten hund blivit påhoppad av amstaffs. Samma som bet örat av en schäfer för ett tag sedan, det får mig att bli så arg! Hur kan man som ägare vara så nonchalant och ha dessa hundar lösa när dom redan gjort ngt sådant?? Hoppas det händer ngt nu och att hundarna försvinner fortast möjligt. Tänk om det hade varit mig och mina hundar. Hade ju i stort sett fått välja vem jag skulle försöka rädda... Usch, hemska tanke :(

Nåväl, vi for och handlade efter maten hos päronen och kom hem vid halv åtta eller så. Blev lite förnödenheter som mer kyckling och ris till hundarna (Aris mage är seg på att återhämta sig) och bl.a. en Playmobil adventskalender åt Jeppe.När Jeppe kom så dammtorkade vi och sen började vi julpynta. Fick upp två(!!) granar i Jeppes rum men inte så mkt mer, ska fortsätta imorgon.

Imorgon är det julpyssel på BHK Malmen så jag och Jeppe ska dit och pyssla kl. 18, blir skoj :) Innan dess så ska jag som sagt var julpynta och även ta en promenad med Anna vid 13.30 eller så. Hoppas ni har haft en fin helg!


♥ Dag 7 – Min bästa vän.

2010-11-29 - 00:00:31
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
Ganska svår fråga det här. Jag har få vänner och ännu färre som jag delar alla mina känslor med. Men vad är defenitionen på "bästa vän"?

Måste nog ändå säga att det är Jessica. Vi umgås inte så ofta längre men när vi gör det så är det som att vi aldrig varit ifrån varandra. Vi lärde känna varandra när vi började ettan 1988 så det är ett tag sedan :) Hon har funnits där för mig när jag har haft det jobbigt och jag hoppas att hon tycker detsamma om mig ♥


Karin, Jessica och jag på Jessicas bröllop 2008.♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

♥ Dag 6 – Min dag.

2010-11-27 - 22:37:00
♥ Dag 6 – Min dag.
Tja, better late then never ;) Hann inte riktigt med att skriva igår så får fixa det idag.

Klev upp vid tiotiden och plockade och fixade lite. Duschade, käkade osv. Vid ettiden kom Anna förbi och vi bakade lussekatter. Tog lääänge! Först blev degspadet för kallt och sen för varmt för att hälla på jästen. Vi fick iaf spela lite Yatzy emellanåt, dricka glögg och lyssna på julmusik :)


Klockan 18 skulle vi vara på BHK Malmen för deras årliga stipendiefest och Anna skulle hämta Evelina 17.30. 16.35 var hon lite panikslagen för hon skulle hinna duscha innan ;) Jag bakade klart själv, var inte så mkt att fixa, E hjälpte mig att gräva i ugnen, jag avskyr verkligen att ta i varm ugn...Blev 35 lussekissar var och jag var klar just innan halv så det var bara att hoppa i feststassen och bege sig ut på parkeringen för att vänta på skjuts :) Anna kom och i bilen var redan Evelina och Lina. På Bhk fick vi vänta in resten och vid ungefär sjutiden var det matdags. Sjukt gott kallskuret och sen fick jag i mig lite prinskorvar, köttbullar och potatis oxå :)


Mkt trevlig tillställning måste jag säga, och efterrätten var helt oslagbar, även om jag fick överleva med torrmjölk i mitt te ;)


Årets stipendiater:


Vi hade roligt och satt mest i vårt lilla bord och svamlade. Evelina oftast med näsan i telefonen ;) Sen gjorde vi fina konsverk med bordsdekorationerna.


Vi var bland dom sista som åkte hem, vid halv tio eller så. När jag kom hem var jag skittrött. Kissade hundarna och sen la jag mig på soffan och blev serverad lussekissar och julmust. Vid tiotiden slumrade jag till och vaknade i lagom tid för att gå å lägga mig. Hundarna fick sista nattrundan med E och sen sov vi, så var dagen slut :)
♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

2010-11-27 - 00:08:21
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

Svår fråga. Det beror på vem föremålet för intresset är. Man älskar olika personer på olika sätt. Sin familj älskar man ju oavsett vilka dom är. Sitt barn älskar man ovillkorslöst och över allt annat.

Man älskar ju även sina vänner, men mer platoniskt ;)

Sen är det skillnad på att vara kär och att älska. I början så är man kär i sin partner, när första förälskelsen går över har man förhoppningsvis hamnat i en djupare kärlek där man älskar hela personen, inte bara valda delar. Man kan prata om allt, vara sig själv och även ställa upp för varandra. Man respekterar att man tycker olika men är ändå sin egen person. Man har förstålse för att man inte fungerar likadant och att man kanske inte gillar alla ens partners sidor men att man säkert själv har ngt som partnern inte gillar. Huvudsaken tycker jag är att man respekterar varandra och försöker göra det bästa för båda två.

Det gäller inte att hitta någon man vill gå till sängs med,
det gäller att hitta någon man vill vakna upp med♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

No poop today!

2010-11-25 - 20:34:13
Inget bajs idag. Dessärre inte ute heller så jag vet inte om det är tvärstopp eller om det bara är så att det inte finns så mkt att bajsa ut, dom får ris och kyckling nu, har även tagit bort tuggbenen. Han är då glad å pigg så det verkar inte vara ngn fara. Var iaf himla skönt att slippa vara ut med han tusen gånger inatt, kände mig riktigt utvilad imorse!


Mupp-Ari i går kväll

Har ju inte berättat vad jag gjorde igår, eller förrgår blir det väl egentligen först. Vi (jag, Stina, Evelina och Helena) hade bestämt att gå ihop och köpa en gul biabädd åt Anna i födelsedagspresent. Sagt och gjort, jag beställde en för två-tre veckor sedan och efter det har vi väntat...

I måndags fick jag beskedet att det blivit fel i färgningen på alla gula biabäddar och att dom blivit tillbakaskickade till fabriken, dom släppte nämligen färg! Panik! På söndag var det klart att den inte hinner komma så på kvällen satt jag och pysslade ihop ett kort. Fanns såklart knappt några gula biabäddar på kort så jag gjorde om den här under, den var rosa från början.


Edvard skrev ut det och på kvällen igår så satt jag och pysslade lite ^^


Jag äääälskar att pyssla ^^ Blev helt OK om jag får säga det själv, och kul var det :)

For till Anna kl. 18 och där var det tårtätande och fikande på allsköns olika chokladfrestelser ;) Här är tårtan:


Tyvärr fick jag inga andra kort, vi fastnade uppenbarligen inte :oP Kom hem vid halv tolv-ish och strök planerna att bada Sisu ;) Kissade iaf hundarna innan det var sängdags.

Imorse hade jag stooora planer på att kliva upp "tidigt" för att förbereda för engelskan. Hade lektion 10.30 och skulle läsa igenom alla i gruppens reflektioner för att kunna förbereda mig inför att leda diskussionerna runt de ämnen som mina kurskamrater hade tagit upp. Hade ställt klockan på halv nio så jag skulle hinna med god marginal... Just innan jag somnade ställde jag om den på nio.

När Edvard klev upp (07.00) så ställde jag om den på 9.30 och tänkte att då måste jag kliva upp på en gång om jag skulle hinna rasta hundar och sedan göra uppgifterna.

När klockan sen ringde så snoozade jag till 9.50. Jag hann iaf, men det var på det berömda ;) Varför sover man alltid som skönast just när klockan ringer??


Gick iaf bra på seminariet. Lyckades hålla konversationer och allt flöt på fint. Lektionen slutade tolv och sedan skulle jag 12.30 med Stina på stan och julshoppa lite. Matade hundarna och rastade dom och for sen iväg. Stinas bil visade på -28,5 och tja, det var ju myggfritt iaf ;)

Vi besökte Jysk, Expo (där jag fick lite dietfoder för känsliga magar för överrenskomliga 0 kr, tack Monica!), Expo, Granngården och Kontex innan vi tog en matpaus på Md's. Sen blev det Apoteket, Kicks och Domus innan det var dags att åka hemåt, hade barngympa med Jeppe kl. 17. Var sista gången på barngympan och det blev festis och pepparkakor. Alla barnen fick medaljer, Jeppe blev mäkta stolt :)Väl hemma så har det inte hänt så mkt spännande. Fick en muppbild på Ari nyss så jag bjuder väl på den och önskar er en trevlig kväll, jag ska slänga Sisu i badet!


♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

2010-11-25 - 19:57:44
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
Hmm, vilken intressant rubrik :P Egentligen borde jag väl uppdatera först just innan jag lägger mig men kan ju dra det jag ätit hittills iaf.
Frukost: 3 mackor (längtan) med kaviar plus en kopp te (Lipton Yellow Label)

Lunch/middag: Skrovmål, julmust

Mellanmål: Clementin och järntabletter

Var inte så mkt :) Blir kvällsmat ikväll oxå, förmodligen fil och flingor eller gröt.♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Idag är ingen vanlig dag...

2010-11-24 - 15:32:43
...för det är Annas födelsedag, Hurra, hurra, hurra!Bidde ingen promenad igår, och inte mkt städning heller om jag ska vara ärlig ;) Vid femtiden så åkte jag och Anna på Jysk, Expo och Dollarstore och julfyndade lite. Jag hittade en ljusslinga till balkongen och tre filmer till julklapp åt Jeppe.


Kom hem vid sjutiden och då blev det mat och sen spelade vi Carcasonne. Mitt i allt ringde telefonen, övervägde att strunta i att svara men hann ta det iaf. Var från Postkodlotteriet och dom ville gratulera mig till att jag vunnit 1000 kr :oD Inte illa måste jag säga, fast det hade ju varit ännu roligare med en nolla eller två till där bakom ;)Ari är fortfarande dålig i magen :( Inatt har jag inte ens orkat hålla räkningen på hur många gånger han velat ut. Har kommit inne ett par gånger oxå så alla mattor är borttagna. Fattar inte vad det kan vara... Han är inte ett dugg allmänpåverkad, sprallig och full i energi som vanligt. Äter och dricker bra oxå. Nu blir det skonkost ett par dagar, kyckling och ris, Sisu får också det så slipper jag vakta skålarna. Trots att jag vaknat mkt inatt känner jag mig ändå rätt pigg. Hade inte alls ont i höfterna när jag vaknade faktiskt, riktigt härligt :)

Bidde ingen långpromenad idag heller, var så himla kallt! -21 här innebär säkert kallare än -25 efter promenadstigen och min motivation när jag måste gå själv är inte speciellt hög ;)

Tog iaf ett härligt bad, man måste ju se fräsch ut när man ska på kalas, har hört ryktesvägen att det ska vankas hallonspecial :D


Har fått en massa reklam från bl.a. Ellos nu inför julen och jag är sååå sugen på att köpa en massa julsaker! Fast inte bara julsaker, hittade lite annat oxå, mest på Rusta och Ellos.Nåja, ska göra lite skolarbete nu innan det blir dags att bege sig till Anna. När jag kommer hem hade jag tänkt bada Sisu men vi får se hur det blir :) Ha en fin dag!

♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

2010-11-24 - 12:46:44
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

Känns ju lite fånigt att göra det här när Lotta redan gjort det, vi har ju samma föräldrar ;) Ska väl försöka att inte härma henne allt för mkt ^^

Min mamma heter då Maj Inger Blom, innan hon och pappa gifte sig hette hon Lind i efternamn och därför hette jag alltså Linda-Marie Lind när jag föddes, mkt påhittigt ;) Pappa heter Glenn Rory Blom och Jeppe har Rory efter morfar som andranamn.

Nu ska man ju inte tala om en kvinnas ålder men mamma är iaf född 9 december 1962 och pappa är född 5 juli 1958. Lotta skriver att dom träffades när mamma var 18 men det stämmer inte, jag föddes ju när mamma var 18 ;) Tror mamma var 15-16 och pappa då 4 år äldre. Dom bodde i samma trapp när dom var yngre och min mormor och farmor hade länge på känn att dom skulle bli ihop.

Min mormor berättade att första gången pappa sov över hos dom så hade hon sett ett par främmande skor i hallen. Hon hade knackat på dörren och frågat om hon fick låna en cigg för att se vem det var där inne ;) När hon såg att det var pappa så gick hon ut och ringde direkt till farmor. "Vet du vem som sovit här inatt?" och farmor sa direkt "Rory" ^^

-81 så kom jag till världen, såklart världens finaste bäbis, jag är inte alls partisk ;) Mamma har berättat att man på den tiden inte brukade förbereda innan, man var orolig för att det då skulle hända ngt med barnet. När jag föddes for pappa och köpte en uppsättning kläder åt mig, rosa såklart, och det var alla kläder jag hade ^^ När mamma kom hem med mig från BB for pappa på jobbet. Jag hade bajsat och det hade såklart gått igenom, hastigt och lustigt hade jag inga kläder att byta till ^^ Mormor fick vara en räddande ängel och köpa lite kläder och komma med.

I början bodde vi i lägenhet men när mamma blev gravid igen och väntade tvillingar s bestämde dom sig för att flytta till hus. I början på augusti -84 flyttade vi in och har bott där sen dess. Stina och Lotta föddes 12:e augusti så hur mamma orkade flyttfixa med tvillingar i magen går över mitt förstånd.

När Stina och Lotta skulle döpas så hade pappa hämtat doppapper och sa till mamma "Jag tog papper på att vi skulle gifta oss också", mkt romantiskt ^^

Pappa jobbar på (och äger) Dobbins och mamma är undersköterska och jobbar på öppna hemtjänsten i Gällivare. Tja, det var väl typ allt, slänger in två bilder också :)


Mamma, Stina och Lotta


Mamma och pappa på Jeppes dopdag♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

2010-11-23 - 13:25:52
♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Ja, vad ska man skriva? Hade min första "kille" på dagis, Frågade chans och allt ^^ Dessförinnan så var jag kär i andra, men vad är ens första kärlek? Är det den första man är kär i så jag har ett svar, eller flera för jag var inte bara kär i en, nä jag hade lååånga listor ^^ Vissa dagar var jag mer kär i en och andra dagar i en annan, berodde lite på hur de uppförde sig under dagen ;)

Jag var mycket kär på avstånd när jag var yngre, hade två killar i klassen som jag var jättekär i men jag vågade aldrig ta det nästa steget så att säga. Var sådär mysigt som det är att vara kär, man blev glad över en blick och man hade dött om han kommit på att man var kär ^^

När jag började sjuan på Gunillaskolan så hade vi helt plötsligt äldre killar att titta på (Bäckskolan var 1-6 och Gunilla 7-9 med parallellklasser)! Jag blev direkt kär i en kille i parallellklassen. Inte för att jag vet varför och det varade inte länge, upptäckte att han inte var speciellt trevlig...

Efter det blev jag kär i en kille som gick i nian. Usch vad kär jag var! Tittade efter honom i korridoren, busringde hem till honom och la på luren osv. Blev aldrig ngt, var för feg för att ens prata med honom. För ett år sedan, när jag jobbade på krogen, så spelade den här killen med mig. Han stötte på mig och frågade om jag ville följa med hem. Jag blev full i skratt och sa att han var ungefär 14 år för sent ute ;)

Efter det här, måste ha varit sommaren innan åttan, så träffade jag min första riktiga kille som jag var tillsammans med. Jag vet inte om jag var kär på riktigt eller om det mest var att jag var smickrad över uppmärksamheten egentligen, han var betydligt äldre än mig. Han såg inte ut att vara så gammal som han var så när han sa att han var 18 så trodde jag på han, han var egentligen 24, hela tio(!) år äldre än mig. Vi var tillsammans ett år och sedan träffade jag Mats.

Mats är nog den som jag vill benämna som min första kärlek. Allt var spännande, nytt, underbart, rosarött osv :) Vi spelade mkt tv-spel, umgicks med gemensamma bekanta osv. Vi var tillsammans i 4 år och det var under en tid i mitt liv som jag anser var viktig, slutet av nian, början på gymnasiet och alla dess vedermödor och även studenten. Kommer ihåg hur ledsen jag blev när det tog slut ("Jag kommer aldrig få barn!!" ;) och hur konstigt det kändes att vara ensam, det var jag inte alls van vid. Men det blev nog ändå bäst som det blev, det brukar bli så.

Jag har i stort sett haft förhållanden sen jag var fjorton utan många ensamma månader. Efter det tog slut mellan mig och Johan var jag singel från juni till februari, det är det längsta jag varit singel på 15 år... Nåväl, blev väl långt och spännande, eller hur? ;)
♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Magbildsuppdatering v. 34 plus återblick.

2010-11-23 - 13:04:22
Ja, tisdag idag då. Måste säga att jag saknar vissa saker med gamla bloggen. Kalendern man hade i sidan bland annat, där såg man vilka datum det var skrivet, här kommer allt i en lång lista. Samma sak med att man i den gamla kunde sätta saker i flera olika kategorier, här kan man bara välja en kategori till varje inlägg. Får bli att man gör flera istället då.

Nåväl, fotade magen igår v. 34(+0) och den bredvid är Jeppe i samma vecka.


Ser väl ganska lika ut va? Lite mer fläsk nu bara ;) Verkar som att den var högre förra gången... Men nu stämmer ju inte riktigt dom här bilderna om man tänker efter. Jag menar på v. 34 nu men 34+0 är egentligen v. 35 så det kan hända att det diffar på en vecka mellan bilderna.

Magbilder hittills då, samlade på ett ställe. Från v. 29 (30) till v. 34 (35).


Idag var planen att ta en promenad med Stina men hon for hastigt och lustigt iväg till Skellefteå för att hämta en bil, hmm :) Jaja, får se om jag tar en promenad själv eller om jag städar istället. Hade velat få fram julpyntet innan helgen och då måste man ju städa först. Tror jag ska ta och investera i en ljusslinga till balkongen, det blir så härligt i mörkret.

Ha en fin dag!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

2010-11-22 - 22:39:21
Jag heter då Linda-Marie Blom på pappret, ingen kallar mig någonsin för Linda-Marie däremot ;) Född 17 juli 1981 på Gällivare BB. Mamma heter Inger och är född -62 och pappa heter Rory, född -58. Har bott med mamma och pappa i en lägenhet i Malmberget mina första år tills -84 när det väntades tillökning och vi flyttade till hus.

-84 föddes Stina och Lotta, mina systrar som även är tvillingar. Jag ville att dom skulle heta Ola och Bosse så jag tycker dom ska vara glada över att dom blev flickor ;) Här fyller jag år, tror det är fem jag fyller. Mamma sydde ofta likadana kläder åt oss, gulligt, eller hur? ;)Finns väl inte direkt så mkt att tillägga från när mn var så här liten. Man lekte, busade och gjorde inte så mkt mer att nämna. Kommer ju inte direkt ihåg när jag lärde mig gå eller så heller.

Har däremot alltid älskat djur men eftersom systrarna är allergiska så kunde jag inte ha några. När jag var 12 fick jag en hamster men han fick bo på stallet och hos min moster senare, efter det har jag haft salamandrar och en leguan. Vi hade sköldpaddor också, Peter och Rosa. När jag var runt 10 så var vi på hundutställning i Gällivare och då såg jag en chinese crested för första gången. Den låg i sin bur med framtassarna i kors och hade en randig stickad tröja. Då bestämde jag mig för att en sån ville jag ha!

Började första klass på Bäckskolan -88 och träffade nya vänner, bl.a. Jessica som jag umgås med än, här är vi på avslutningen i nian.Sjuan började jag på Gunillaskolan usch vad nervös man var! Skolan var så stor och vi hade hela två(!!) parallellklasser! Lärde känna fler nya kompisar då, bl.a. Anna, Lisa och Jenny. Under Junior-vm så var vi ute och svamlade hela natten, vi måste ha gått i åttan då, tror Lisa fotade:Hade min första riktiga pojkvän när jag var 14, Tomas. Han var mkt äldre men kanske inte så mkt mer mogen än mig ;) Vi såg mest film och umgicks. Mina föräldrar var INTE glada kan jag meddela. Han flyttade till Överkalix för att gå på folkhögskolan och då började jag umgås mer och mer med Jenny och Daniel, här har dom just träffats, -94.Jag umgicks även en hel del med deras kompis Mats som även var Lisas storebror. Efter ett tag blev det mer och vi blev tillsammans kort efter jag och Tomas gjort slut. Träffade Tomas här förra sommaren och han såg precis ut som han gjorde när vi var tillsammans för nästan 15 år sedan :) När man är 14 så har man starka känslor och svartsjuka är en mkt stark känsla. Tomas umgicks mkt med sitt ex och tja, jag var inte förtjust ;) Nu bor hon mitt emot mig och jag tycker bra om henne, tänk så mkt livet förändras ^^

Jag och Mats höll ihop från att jag var 15 till jag var 19. Här är vi på min studentbal 2000. Mats syster Lisa skaffade sig en puff, Asterix, och jag hjälpte till mkt med han. Så här i efterhand har jag insett att han itne hade korrekt päls men det visste jag inte då. Fick se en bild på Asterix syster Ariel, en mkt vacker vit pufftik, efter det ville jag ha en vit puff!

Jag och Mats har kontakt än men mkt sporadisk, han har flyttat härifrån och har fru och barn. Han är min datasupport som jag alltid kan få hjälp av och även om vi inte träffas eller umgås mer så betyder han mkt för mig. Vi var tillsammans i 4 år och det är lång tid när man är ung.Efter det tog slut mellan mig och Mats så träffade snabbt Nicklas. Han bodde i Kiruna och vi hade ett stormigt förhållande. Han flyttade hit för att jobba och vi umgick mkt, jag bodde hos han, men det kändes aldrig riktigt som att det skulle vara för evigt och det gjorde det ju inte heller. Jag pluggade på hösten på Komvux för att komma in på förskollärarutbildningen, behövde komplettera med lite betyg.

Hann skaffa en hamster som fick heta Pyret plus att min mus Rocky, som jag var musvakt åt men som ägaren inte ville ha tillbaka, även bodde hos oss. På våren 2001 så sökte jag mitt första jobb och fick det oxå, som telefonist och timanställd på 118118. Jag och Nicklas var tillsammans ett år och i slutet på sommaren 2001 träffade jag Johan och gjorde slut med Nicklas. Märker att mitt livs historia berättas i "killordning" men så är det faktiskt :)Flyttade in till Johan på Norskavägen efter en vecka och fick då Igor på köpet :) Igor var 1,5 år när jag och Johan träffades och jag som alltid velat ha hund var överlycklig! Promenerade massor och hälsade såklart på alla hundar som vi träffade. Igor var olydig till tusen, stack om han fick chansen och drog fasligt i kopplet och jag hade ju en dröm om att skaffa kines...

I februri-mars 2002 så såg jag en annons att dom sålde kinesvalpar i Norsjö. Egentligen ville jag ju ha en naken men det ville INTE Johan så en puff hade ju varit bra. Var två hanvalpar till salu, en vit och en viltfärgad. Jag velade lite med uppfödaren ville ha kvar den viltfärgade på foder så jag valde den vita.


I mitten på mars så for vi och hämtade vårat nytillskott, han kallades Markoolio där men vi bestämde oss för att han skulle heta Gizmo då han påminde mkt om Mogwaiien i Gremlings. Uppfödaren frågade om jag var intresserad av utställning och jag svarade att jag gärna ställer om hon visar hur man gör. Kommer ihåg alla utställningar sedan dess när jag frågat henne om det var ett blått eller rött band man ville ha och blivit lotsad runt i ringen ^^

När Gizmo var runt ett halvår så ville jag ha en kompis till han i samma storlek och jag hittade en naken kines på annons här i Gällivare. Jag skulle komma och titta på han men när jag ringde och frågade när jag kunde komma så var han redan såld. Lite senare hittade jag en annons på en naken kines i Sundsvall. Ägaren tyckte dock att det var för långt att sälja han till Gällivare så det rann ut i sanden. Tre månader senare så fanns annonsen kvar och jag hörde av mig igen. Så kom Korim in i mitt liv.
Johan, som aldrig någonsin skulle klä på Korim, fastnade ganska direkt ;) Gizmo och Korim hittade oxå varandra direkt och hade mkt roligt ihop. Kravet för att jag skulle få skaffa en nakis var för övrigt, från Johans sida, att vi skulle skaffa barn, och det gick jag glatt med på, men det dröjde.

Livet gick sin gilla gång, jag sa upp mig från 118118 och pluggade ett tag (läste engelska, matte, webdesign osv) sedan blev det stämpling och åtgärdsprogram. Kände mig rätt uppgiven då jag fick det första jobbet jag sökte och sedan inget annat alls... Våren 2004 började jag gå en Starta eget ubildning, i samma veva fick Jessica sin Sanna och jag fick ett plus på graviditetstestet!

Hade praktik på Ankis, som jag skötte mkt dåligt, och var höggravid samtidigt. I januari 2005, närmare bestämd 24 januari, hände då något fantastiskt. Jag blev mamma till världens bästa Jesper!Första tiden bara försvann fort. Jeppe blev större och större och det börjde kännas trångt i våran tvåa. På hösten 2005 flyttade vi till trean på Hägern och Jeppe fick eget rum. I samma veva så flyttade världens mest planerade valp, Tellus, in hos oss.
Tellus skulle bli min utställningssttjärna men det blev inte riktigt så :) Jeppe och Tellus hade mkt roligt ihop och vi med men Tellus blev även väldigt stressad av Jeppe. I januari -06 så sökte jag jobb på jobb på jobb och fick inte ngt. Kändes jobbigt men jag fick iaf ett jobb som croupier till slut. Det var något att göra och lite extra pengar. Jobbade lite åt ISS, vickade på dagis och plockade bröd på Coop.

Sommaren -07 så gick jag och Johan skilda vägar. Tråkigt att det blev så men jag tycker vi hade bättre förhållande efteråt när man slapp bråka om alla småsaker. Jag fick en lägenhet i huset bredvid och flyttade ut på hösten. Tog med mig Gizmo och Tellus men lämnade Korim då han alltid varit mer Johans hund än min. Mådde väldigt dåligt i början och hamnade i en rejäl svacka. Jag och Johan hade Jeppe varannan vecka och en vecka när jag inte jobbade for jag ner till min kompis Karin i Luleå. Hon fyllde år och hade kombinerad inflyttnings- och födelsedagsfest.

Där träffade jag Edvard för första gången, han var kompis med Karins rumskompis. Kommer fortfarande ihåg hans min när jag berättade att jag hade en treårig son ^^ Vi hade det trevligt och pratade lite på facebook efter det. Till Halloween så träffades vi igen då jag var ner till Karin.Vi bestämde att han skulle hälsa på till jul och det gjorde han. Vi var inte tillsammans men umgicks. Under hösten hade jag hittat en utbildning till lärare, på distans, och i januari skulle jag åka ner till Falun för en första träff. Edvard följde med mig och var mitt stora stöd när jag var nervös. I februari -08 blev vi tillsammans och i augusti samma år förlovade vi oss. Jag sa att det är sista gången jag förlovar mig, det får vara tredje gången gillt nu, annars ger jag upp ;)

Eftersom att Edvard pluggade i Luleå så var vi särbos i nästan två år. Inte roligt men det fungerar.
Under julen -07 så märkte jag att Gizmo hade fått en knöl på sidan av rumpan. När vi gick till veterinären så konstaterades det att han hade Perenialbråck och det blev operation.Han blev i samma veva av med pälsen och fick leva resten av livet som glad pensionär. Jag saknade min utställningshund... Tellus kunde inte heller vara ensam hemma och det gjorde mig hemskt stressad. Kunde inte fara någonstans och jag fick ett klagomål från hyresvärden. Efter några försök i hem där alla älskade Tellus men de kände av allergin så hamnade han i Luleå hos Terese, där har han det underbart tillsammans med sin Rhodesian Ridgebackkompis Bosco. Nu bor han hos Terese mamma och lever livet som pensionärshund.

Sommaren -08 så fick jag en fin present av Edvard, nämligen Sisu. Maria erbjöd mig en valp ur kullen och Edvard betalade han. Jag for till Finland för att hämta den lilla pälsbollen och han är verkligen en pärla.Ungefär till nyår 2009 så flyttade Edvard till mig. Han hade bara sista uppsatsen att skriva klart och gjorde det på distans. Han var ner och bodde lite i Piteå hos hans föräldrar emellanåt under vårterminen då han skrev den med en kompis i Luleå.

I februari 2010 så fick jag ta det tunga beslutet att ta bort Gizmo. Bråcket hade gått upp för länge sedan och han hade ont varje gång han bajsade. Han var så trött sista veckan och ville inte ens äta. I samma veva så fick jag förfrågan om att ta en vit puffhane på foder så ungefär 5 dagar innan Gizmo blev ängel så flyttade Mio in.Mio var en härlig hund som vi alla älskade. Om man bortser från en sak... han kunde inte vara ensam. Han ylade och skrek direkt han var själv och jag började få klagomål igen. Jag mådde hemskt dåligt men han fick flytta tillbaka till sin matte efter ungefär 3 månader.

Fick erbjudande om att köpa en valp lite senare och då kom Ari in med full fart.


Han har verkligen fyllt tomrummet efter Gizmo. Den lättaste valp jag haft att rumsrenhetsträna och hela han sprudlar av positiv energi. Han är totalt knäpp ibland, älskar världen och världen älskar han. Tanken för framtiden är utställningar, agility och ev. lydnad men vi får se hur det blir med utställningsbiten då pälsen inte verkar bli korrekt...

Ungefär samtidigt som Ari föddes så fick vi veta att det skulle bli en extra tillökning i våran familj. Inte planerat men ack så älskat:


Har mer krämpor den här gången men hoppas att h*n stannar inne tills beräknat datum, 2 januari, men med min tur så blir det nog julafton ;)

Tja, det var nog min presentation till dagens datum tror jag, fast jag tvivlar på att många orkade läsa ända hit ^^


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Listinlägg

2010-11-22 - 21:11:08
Snodde den här listan från Lottas blogg och ska väl försöka mig på den :)

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.