Söndag

2009-11-22 - 14:22:00


Kl. 21.29
Ska strax börja borsta Sisu men skriver väl ett par rader här först.

I fredags var jag och Jessica på bio, bröllopsfotografen.Helt OK film och att gå gratis är inte helt fel, hade biocheckar ;) Dom hade gått ut i maj men trevliga mannen på biografen låtsades inte se det :)

Igår så var vi en sväng på Hembygdsområdet, det var en massa tomtar där och Jeppe fick åka släde efter en häst och även lämna in sin önskelista till tomten. Senare åt vi tårta hos systers pv och hälsade på min lillkusin Nova. Vi promenerade hem från Malmberget med sparken så att vi fick den hit. Jag och Jeppe hade lite myskväll med godis och film (Space Chimps) när vi kom hem.

När Jeppe hade somnat kom Johan förbi och vi kollade Jurtjyrkogården. Fy sjutton så otäck den är! Kunde knappt sova, hade lampan på och övervägde att gå och hämta Jeppe till min säng :oP

Idag har vi sparkat till DollarStore och sen har jag varit på uppf.utbildningen.

Imorgon är det praktik igen, samma sak på tisdag och onsdag. Onsdag så jobbar jag även natt. På torsdag har jag redovisningar via nätet och på fredag jobbar jag på Coop. Fullspäckad vecka med andra ord.

Är föreläsning på klubben imorgon om foder, får se om jag går. Edvard kommer imorgon oxå :)

Ha en fin sista dag på helgen! *kram*

Long time no see...

2009-11-19 - 14:23:00
Kl. 15.03
Long time no see. Var länge sen jag uppdaterade här, beror mest på att jag inte har något liv längre ;) Skämt åsido, jag har praktik tre dagar i veckan och då är jag på skolan 07.30 till 16.00. Sen ska man hinna planera lektioner och sådant utöver det. Har varit så trött när jag kommit hem att det inte hänt så mkt mer.

Jobbade natt igår så mamma sov över här. Hände en otäck sak när jag gick hem. Lyssnade på Dan Browns nya i hörlurarna när jag plötsligt märker att en karl går precis bakom mig och ropar till mig. Jag ryckte till rejält. Han frågade var man kunde sova och jag pekade mot Grand och O'learys. Försökte förklara vägen till hotell Dundret oxå när han sa att dom andra var för dyra. Han sa att han kommit ifrån sin kompis och frös å ville komma in någonstans och värma sig.

Jag pekade igen åt han och fortsatte gå hemåt, lite skärrad. När jag kommit en bra bit till så inser jag att det är någon som går bakom mig. Jag tog fram telefonen och låtsades att ngn ringde, jag sa att jag snart var hemma. Han fortsatte knappa in på mig, då vände jag mig om och frågade var han skulle. Han sa att hans kompis var någonstans på Hägern (området där jag bor). Han gick bredvid mig och frågade om jag bodde ensam osv. Jag svarade avvikande.

När vi kom fram till min port så sa jag att han inte var välkommen in men han tryckte sig in iaf. Jag gick upp, hämtade hundarna och gick ut och kissade dom. Mannen var fortfarande kvar. När jag kom in igen så sa jag att jag ville att han skulle gå, han hade ju värmt sig, då började han försöka tigga till sig att komma in på en kopp te eller kaffe. jag rusade i stort sett upp för trappen, in i min lägenhet å låste dörren!

Ringde Securitas när jag kom in, dom lovade skicka en bil. Inte kunde jag sova heller, jag visste han var i trappen. Kollade från balkongen och såg att han rökte, han hade satt en sopkvast så inte porten skulle gå igen. När han gick ut till ett par buskar så smet jag ner och drog bort kvasten så dörren låste sig. Hörde hur han var där och bankade lite på porten igen.

Gick å la mig och vaknade av att securitaskillarna gick i trappen, jag berättade vad som hänt och dom hade sett karlen på väg dit. Tog ett bra tag innan jag kunde somna, kände mig helt uppstressad.Somnade efter tre nån gång och när mammas väckarklocka ringde 06.15 så var jag allmänt död. Jeppe var dock pigg som en lärka och hoppade upp. Efter ett tag kom mamma in i sovrummet och frågade varför Jeppe var i soffan. Då hade han inte gått in till mommo i köket som jag trodde, han hade bara gått ut i vardagsrummet. han fick iaf en flaska välling och tv'n på Barnkanalen medan jag somnade om.

Vaknade vid 07.45 och promenerade till dagis.Kom hem vid halv nio, då la jag mig igen och sov till halv tolv, det var behövligt, även om jag lätt hade kunnat sova mer.När jag hämtade Jeppe på dagis igår så hade jag med mig hundarna, mamma hämtade dom vid dagis och tog med dom ut på en 1,5 timme lång tur. Trevligt tyckte hundarna men jag nästan grinade när jag såg hur Sisu såg ut när dom kom hem. Var snöblandat regn och det är INTE bra för puffpälsar...

Har badat han idag och nu är han fin igen, ska på trivselkväll ikväll, då kan man ju inte se ut hur som helst ;)Förra helgen var det agilitytävlingar i Jokkmokk och vi var såklart där! Fick kliva upp okristligt tidigt, 05.30 för avfärd vid 6 båda dagarna. Sisus debut, jag hade inte förväntat mig ngt resultat alls, Sisu kan inte platta tunneln och gungan. Gizmo är ju duktig på själva hindren men han har ju sitt perenialbråck istället. Det gör ju att han känner sig bajsnödig i tid och otid och sätter man sig på banan så blir man diskad...

Sisu hade "turen" att få ha startnummer 3. Ganska skönt för jag hann inte bli så nervös. Gick helt över förväntan! Platta tunneln var inte med och gungan tog han, även om den inte slog i backen. Har inte exakta tiden eller felen (det blev en hel del) men jag hade ju förväntat mig en disk så det var jättebra ^^

Gizmo hade startnummer 18 och började bra. När han kom upp på balansbommen var det dags för att huka sig och prova bajsa. Domaren bad mig lyfta ner han men jag sa att det inte kommer ngt, det gjorde det inte heller men vi var ju redan diskade. Vi körde klart loppet iaf och det gick helt ok.

Dags för hopploppet, Sisu var först av mina igen och han var lite smått okoncentrerad. Tog enormt lång tid på sig i tunnlarna och jag var slarvig på att visa på vissa hinder så han sprang runt. Jag är dock VÄLDIGT nöjd att han tog däcket, det kan han annars hoppa i ramen på träning. I slalomen strulade det rejält men det beror på att han inte kan den nog mkt heller. Jag får även en stor nackdel av att jag är säkrare på vänster sida vilket ger mig en stoooor omväg. Vi kom dock igenom banan men vi diskade oss för att det tog för lång tid ;) Här är loppet, tack Anna för att du filmade!


Gizmos lopp gick jättebra, om man bortser från att han sitter på huk mellan hopphindren ett tag och slalomstrul ;) Han kändes pigg och glad och det är huvudsaken! Här är filmen på det, tack Anna!


Kollade film med mamma och Stina på kvällen och la mig tidigt, var helt slut. Hann dock läsa på min Facebook att domaren gett Gizmo priset "Domarens favorit", det var han värd :)
Tidig morgon igen på söndag, idag var det längre tid att vänta dom dom vänt på startordningen. Jag kände redan på morgonen att Gizmo inte var riktigt fräsch men väntade tills det var hans startnummer. Jag gick in på planen, tittade på Gizmo och gick ut igen. Det var rätt beslut, han satte sig direkt när vi kom ut från banan och den gången kom det faktiskt en liten bajsplutt.

Riktade in mig på Sisu och han var mycket mer laddad. Lite stora svänga i början och sen ville han inte gå upp på bommen, det beror på att han ju flög av den på lördagen, smart hund. Vi diskade oss med tre vägringar sen lyfte jag upp han på bommen (på domarens inrådan) och körde ett par hinder innan vi sprang i mål.Sista loppet för dagen var Hopploppet. Vi ahde startnummer ett så Sabine hade hand om Sisu medan jag var på banan, det verkar ha varit ett himla bra sätt att få han laddad och koncentrerad! Han gick mkt snabbare än han gjort resten av helgen, idealtid 40 sekunder, vår tid 43,67 sekunder. Resultat 5:e placering, totalt 8,67 fel då han fick en vägran i slalomen plus tidsfel.


Nu ska jag börja vandra iväg mot dagis för att hämta Jeppson sen blir det att äta lite snabbt innan det är dags för sista gången på barngympan.

Hoppas ngn orkade läsa ända hit ner ^^