Mitt i veckan

2010-04-21 - 14:42:00

Kl. 14.56
Tyckte jag varit duktig att skriva och så hade jag inte skrivit på tre dagar, duktigt :)

Tittade på Bortspolad i lördags, den var bra, som vanligt :) Och nej, jag tittade den inte med Jeppe, det är faktiskt min och Edvards favoritfilm ^^ Tillbringade resten av kvällen med att slå in Elsas present (jag ääääälskar att slå in presenter) och tja, maybe I overdid it, men det blev fint iaf ^^

På söndag var det kalas för hela slanten. Hannah Montata-kalas för att vara exakt då Elsa fyllde 9 och fick bestämma :) Tårtan var enormt god, päronfyllning var en hit! Jeppe for till mommo och moffa efter kalaset och stannade där över natten.

Kl. 18 hade jag uppfödarutbildning och kom hem vid 21.30 eller så. Parning och valpning går jag nu och man blir gladare och gladare över att man inte har en tik ;) Sisu la sig uppe i bokhyllan, han har tagit Gizmos plats. Tyvärr hittar jag inte telefonsladden så jag kan inte visa bild :( Fick sopa golvet innan jag for hem då det var så sjukt mycket grus där mina små odjur legat.

På måndag så tog jag det lugnt. Slängde Mio i badet vid ettiden och var klar vid fyra. For ut och cyklade med Jeppe och vovvarna (dom cyklade inte ;) och for sedan till Jessica och co för lite busande. Kom hem vid åttatiden och badade Sisu, tog sin lilla tid...

Tisdag så var det föra Jeppe på dagis och sen krypa ner i sängen igen. Har inte gjort så mkt mer intressant. Åt hos päronen på kvällen och for sen på träningskväll på klubben. Sisu var duktig och Mio var pipig :oP Körde inte agility med Mio, han var för inriktad på alla andra hundar och hade säkert stuckit. Vi får träna mer i sommar och gå kurs till hösten istället. Har anmält Sisu till fortsättningskursen i agility som börjar snart, det ska bli kul! Kom hem vid nio eller så men kom inte i säng förrän vid ett.

Var seg som sjutton imorse. Cyklade med Jeppe till dagis vid åtta, eller han cyklade och jag promenerade. Kom hem och kröp ner i sängen igen. Klev upp lite senare och gick ut med kräken i slasket. Nu ska dom förbadas idag och sen badas igen på fredag inför Top Dog. Tror inte dom är så smutsiga så det blir att kasta båda i badet ikväll.

Har uppfödarträff ikväll kl. 19 som jag hade tänkt gå på men jag ska satsa på att komma hem till senast 21 så det inte blir så sent att bada dom. Nåväl, nu börjar det bli dags att hämta lilla barnet på dagis. Hittade ett fint kort på Alexandras bilder, det är Jeppe och Alexandras pojkvän David som spelar DS :)


Det gäller att ha tungan rätt i mun ;)

Ha en fin dag!


Lördag

2010-04-17 - 14:44:00

Kl. 16.22
Två inlägg på två dagar, rekord månne? ;) Badade hundarna för sent igår vilket resulterade i att jag fick gå till sängs halv fyra imorse, lovely.

Förra söndan så skulle för övrigt Stina lära mig dricka vin. Hur det gick? Tja, jag kom hem vid tvåtiden och jag gillar inte vin men trevligt hade vi :)

Nåväl, hade glömt hur roligt det är att skriva av sig lite, jag bloggar faktiskt för min egen skull även om det är roligt att andra läser och kommenterar *pikar läsarna*

Sökte sladden till telefonen men hittade den inte så tyvärr kan jag inte dela med mig hur söt Mollan-bollan är. Hundarna uppför sig faktiskt riktigt väl. Mio piper lite men inte så jag dör av det. Inget skvättande inne (jaja, ett stolsben men inte mer än vanligt), inget skrikande inatt och hundar som äter sitt torrfoder. Hur söta som helst helt enkelt :)

Fick just meddelande att Jeppe, som har varit i Vettasjärvi och pimplat, vann barnklassen och 500 kr, inte illa :) Storfiskare ska han nog bli.


Ikväll blir det förhoppningsvis ätande på Thairestaurangen. Vi får se om det bara blir jag och Edvard eller om mamma och Stina oxå följer med. När jag dök bland gamla kort hittade jag det här, är några år sedan ^^


Hunderiandet idag blir begränsat. Vill inte ta en långpromenad i det här slasket med nybadade hundar. Idag är första dagen på evigheter som dom inte ser ut som skabbråttor när man varit ute så vi hoppas vi kan få leva iaf en dag på det sättet :) Mio har bäddat ner sig i Mollys korg och tycker att jag är en hemsk människa som inte låter han få en kärleksstund.

Ikväll ska vi ha lite lördagsmys med film (tror det blir "Bortspolad") och om jag ids så blir det att lägga in en himla massa bilder på hemsidan.

Hoppas ni har en fin lördag!


Fredagsbad

2010-04-16 - 14:45:00


Kl. 23.12
Har varit på en hel massa inoffare på sista tiden. Anledningen var att träna Mio bland andra hundar så han bryr sig i mig och inte bara piper okontrollerat och drar till alla andra och att få Sisu att bli bekväm på bordet.

I helgen trillade äntligen poletten ner för Mio! Han lyssnade på mig, uppförde sig fint i ringen och tog godis :) På lördag hade vi handlerkurs med Catalina Gustafsson och jag fick mkt tips och ideér om hur man kan visa sin hund bättre. På inoffaren på söndag fick man som visa vad man kunde och Mio showade som aldrig förr, även Sisu var på sitt bästa showhumör :) Ställde även systers Bobby. Han skötte sig utmärkt utanför ringen men i den så tyckte han att han skulle spela död och sitta fint ^^


Nästa lördag är det inofficiell utställning i Kalix men domaren (Jan Törnblom) är auktoriserad på kineser så det ska bli himla roligt att få en riktig kritik på hundarna, blir ju som på riktigt :) Den kommer avslutas med en buffé och mkt glitter och glamour, man kanske måste köpa sig ngt nytt att ha på sig ;)


För tillfället har vi lilla Molly-boll här. En söt phalénefröken som ska husera här tills på söndag då hennes ägare är på resande fot. När ägare ringde igår så sa hon att hon just har löpt. Hon började för 3 veckor sedan men blöder inte längre. Men vad betyder då det? Jodå, hon höglöper. Hundarna har varit helstissiga hela dagen men nu är dom faktiskt riktigt lugna, har inte hört ett pip på länge.

Något som däremot piper något så förskräckligt är brandvarnaren. När jag flyttade in så fick jag en brandvarnare och den började pipa nu i januari. Jag fick då en ny (batterierna är inbyggda och ska hålla 10 år). Efter ett tag började den pipa och jag fick en ny igen. I morse fick jag den fjärde i ordningen och även den piper, jag blir gaaalen! Hann såklart inte felanmäla det innan TopBostäder stängde för helgen heller *suck*Har botaniserat i gamla bilder nu och hittat flera gamla klassfoton och annat roligt, här är ett på mig när jag fyller 5 :)


Såg en himla rolig sak igår efter trivselkvällen på klubben. En epa kom farande med värsta farten och bredställde genom hela rondellen. Det skrek i däcken och epan höll på att sladda fel när den skulle tillbaka samma väg som den kom. När den kommit ut ur rondellen igen så blåser den på och drar en skarp sväng in på parkeringen då sätter en bil på blåljusen och kommer efter den. Det var polisens civilbil ;) Killen i epan såg rätt spak ut när han pratade med poliserna genom fönstret men om han lärde sig ngt är nog tveksamt.

Nu ska jag borsta hundarna, får se när jag kommer isäng, förmodligen sent. Är huvudet dumt får kroppen lida. Men jag har ingen tid att passa imorgon ;)

Ha en fin fredag!