Snart åker vi :)

2011-09-16 - 22:08:10
Ja, inte alls länge kvar nu! På söndag vid lunchtid åker vi till Luleå för att åka vidare mot Turkiet vid åttatiden på kvällen.

Vi kom aldrig till fiket igår. Eller jo, vi kom dit men vi väde i dörren för att mackorna var stora som femkronor ;) Vi tänkte fara på Baktanke istället men det stängde visst kl 14 så det blev Alla Tiders. Toast och glassbomb till efterrätt, var himmelskt ^^

Har packat idag och cyklat iväg till polisen å hämtat passet, höll på att glömma det :oP Varit en sväg på coop oxå men inte mkt mer spännande. Lite bilder kan jag bjuda på, från veckan :)


Bäbis hjälpte till i tvättstugan tidigare idag :)


Kryper mot Korim, här ska det nypas :oP


Kliar i tänderna, då ska man ha ben.


Pjamassötis :)


På väg och handla


Gröt är gott


Mysfrukost med storebror


Badbrud


Liiite trött ;)

Krasch!

2011-09-15 - 14:01:06
Har blivit mkt glaskross på senaste dagarna. Igår fick jag jättefina glasburkar av min mommo som jag skulle ha i mitt skåp. Vet inte riktigt vad det heter men vi har en hylla under skåpen där jag har plastburkar med handtag på, mommo hade sådana i glas. Men hennes kök ska helrenoveras så dom har rivit den och då fick jag glasen.

Nåväl, jag fick hem dom och just när jag sätter nyckeln i låset så går påsen sönder och allt kraschar i backen. Tre gick sönder helt och två sprack. Sen var dom för stora för att passa ändå, surt :(

Just när jag skrivit klart förra inlägget så sprang bäbis i gåstolen fram till ett bord och välte det och drog ner ljuslyktorna i golvet, krasch. Inget farligt som tur var men lite tråkigt iaf.

Jag har varit och promenerat med Anna och hundarna så dom ser ut som dränkta råttor. På ett tag ska jag och Stina på nya fiket i MBGT och prova om det är ngt att ha ;)

iPhoneapp, kom till mig!

2011-09-15 - 10:12:23
Är så fruktansvärt less på att iPhone- (och iPad-) appen dröjer! Den skulle ha kommit i februari(!!) och finns ännu inte, Om man surfar på blogg.se via mobilen så kan man inte använda wysiwyg-verktyget utan man måste koda själv och rubrikerna flyter ihop med texten, hur svårt ska det vara att fixa??

jaja, har gnällt klart nu ;) Bäbisen har tre tänder nu och är allmänt glad och solig

Vi har fått in lite rutiner, och det verkar som att hon sover bättre och bättre. Vad som funkat? Tja, svårt att säga men jag tror det beror på att hon har fått börja somna själv. När hon ska sova på balkongen så vaggar jag inte, jag bara lägger henne och samma på kvällen. Tror det har gjort att hon kan somna om lättare av sig själv.

hon har kommit igång ordentligt med krypandet oxå. Eller ålandet är det väl egentligen ;) Hon ormar omkring riktigt snabbt och det verkar inte vara långt bort att hon ställer sig mot saker, hon försöker dra sig upp redan nu.

Inatt har hon sovit typ 22.30-8.30. Edvard har varit med henne i sovrummet och jag har sovit på soffan i Jeppes rum. Har sovit som en sten till jag vaknade av en skitläskig mardröm just efter åtta. Kunde inte somna om efter den, var riktigt otäck. Jag är en av dom som alltid kommer ihåg vad jag har drömt. Är ganska jobbigt ibland för det kan kännas som att man inte sovit alls när man har minnen från flera timmar på natten.

I helgen har vi i Gällivare hundungdom haft inofficiell hundutställninge på stan. Gick riktigt bra och var enormt roligt trots att jag hade sovit sjukt lite på natten. Jobbade natt på lördag och kom i säng vid 3.30 och skulle upp 8.

BIS och GULDHUND 2011 blev Calebri's Syster Yster

Det var hundungdoms första inoffare och det gick kanonbra. Deltagarna har uppskattat det och vi har haft jättemkt hjälp från funktionärer och sponsorer.

Bäbisen glider omkring i gåstolen och säger papapapapapapa, det gör iaf pappan glad ^^

Nu åker vi snart till Turkiet! På söndag åker vi till Luleå och sen vidare mot solen! Känns extra skönt efter allt det här regnandet. På ett tag ska jag äta frukost själv och ge lunch till Majsing sen blir det att sova i vagnen för henne medan jag och Anna tar en regnig promenad. Efter det blir det nog att sätta igång med packandet.

Har just gett lilla barnet mellis och sen ...

2011-09-14 - 14:58:51

Har just gett lilla barnet mellis och sen har hon busat. Visst är tänderna vansinnigt söta? ^^

Har börjat skriva packlista men inte kommit längre, försökte få ordning på utställningsresultaten från i helgen istället men det går trögt.


2011-09-14 - 14:52:06

img_9718 (MMS)


Japp, morgon igen då. Eller vi ha...

2011-09-14 - 07:47:21

Japp, morgon igen då. Eller vi har varit vakna i över en timme redan. Idag blir det att börja packa så smått för på söndag far vi, jippie! Jag har ju tre stycken att packa för oxå. Fick iaf en väska från pappa igår, den är huge och apful men den fyller sin funktion ;) Ska ta min bruna som handbagage, den sväljer en hel del. Kommer funka som skötväska/underhållning och fotpall på planet ;)

Har varit en händelserik vecka ur "bäbisutvecklingssynpunkt". Har ploppat fram en till tand, krälandet går bättre och bättre och hon härmas när man "pratar" med henne :) Nåja, hoppas ni får en fin dag :)


Tröttsamt

2011-09-10 - 18:07:46
Ja, det är bara förnamnet. Känns inte som att jag har nån energi alls. Är trött och så ska man jobba ikväll. Hoppas det går bra iaf, då känner man inte att man är trött förrän man går hem ;)

Har börjat fundera på vad som ska packas och det kommer inte bli en lätt väska. Bara Majsing måste ha med, kläder, välling, gröt och minst 28(!!) burkar barnmat. Blöjor tänkte jag ta med ett gäng och så köper man resten där. Sen mina och Jeppes kläder på det. Jeppe ska ha med ett eget litet handbagage med hans saker som ska med på flyget och jag tar väl oxå ett handbagage så man får med villfors saker där. Tänkte börja packa Jeppes saker direkt på måndag, han åker till Johan då. Mina grejer packar jag väl lite här å där. Ska nog skriva en lista så jag inte glömmer ngt.

Snart ska vi fixa det sista inför inoffen imorgon, kommer vara ngt slut när den är över imorgon. HELVETE, jag har glömt göra diplomen! Ja, då vet jag vad jag gör nu iaf.

Kväller

2011-09-09 - 23:47:11
Har sprungit runt som ett skållat troll på stan i jakt på sponsorer, fick till slut tag i en hel del. Var på polisstationen och hämtade ut barnens pass, eller tänkte iaf göra det. Har lyckats förlägga mitt pass som även är mitt leg så jag fick inte ta ut dom. Fick inte ta ett nytt pass heller så för att få ett nytt pass behövde jag ett pass..hon i kassan upplyste mig om att passet är en värdehandling, precis som att jag tappat bort det med flit. Nåja, nu är det gjort iaf, jag hade växt 2 cm sen sist ;)

Har hittat ett sjukt beroendeframkallande spel, Wordfeud. Om nån vill spela så heter jag Kakdrake.

Bada är kul :)

2011-09-09 - 09:40:06

img_4763 (MMS)

Bada är kul :)


Du ljuva fredag...

2011-09-09 - 07:34:32
Äntligen fredag! Jeppe äter frukost och strax ska han till skolan. När jag kommer hem så kryper jag nog ner i sängen igen ;)

Senare blir det sponsringsrunda på stan och lite städning, kan verkligen behövas.

Water for elephants får vänta, nu ska jepp...

2011-09-08 - 12:58:26

img_1410 (MMS)

Water for elephants får vänta, nu ska jeppe hämtas från dagis. Hann koppla av i ett bad, det var skönt för själen...


Gnälligt värre

2011-09-08 - 10:17:13
Idag är ingen bra dag. Har sovit rätt bra inatt och Jeppe var glad när jag förde han till skolan. Han fick välja tröja till fotograferingen idag och han valde den med Texas på som han säger, egentligen är det en bullterrier men det gör ju inget ;)

Det är skönt med en blogg så man kan ventilera sig men msn vill ju kanske inte lämna ut allt för privata saker när alla kan läsa så det är ju svårt med hur mkt man ska skriva. Det ständiga dåliga samvetet över hundarna gör sig även påmint idag. Är så less på dom så jag vill skrika ibland men sen får jag dåligt samvete. Av ngn konstig anledning så verkar det som att det är mer ok att skriva att man vill ha fri tid från barnen än från hundarna och det händer oftare att jag skaffar barnvakt än hundvakt. Sen jag skaffade Gizmo för drygt 9 år sedan har jag nog varit "hundlös" i mindre än en månad totalt. Jag träffar Jeppe mindre än hundarna, det är ju helt sjukt! När jsg köpte Gizmo var allt så lätt. Jag ville ha en sällskapshund och det var vad jag fick. Sen att han blev champion och klubbmästare i agility(vilket jag gärna skryter om ;) är som bara ett plus. När jag har skaffat dom andra har det varit med sikte på mer än bara sällskap och det har väl funkat sisådär. Korim är bara sällskap, Tellus skulle bli min utställningsstjärba men är nu enögd och bor i Piteå. Sisu är ok men det ör ibte kul att harva på i ringarna när det inte händer ngt, Ari skulle bli min nya stjärna och vad händer då. Jo, han ser ut som ngt katten släpat hem. Ari var ju nu visserligen inte bara tänkt till utställning men det var en stor del i det. Och nej, jag har inte mina hundar bara för att prestera men man har väl alltid ett mål med sitt hundägande?

Är för övrigt väldigt less på blogg.se, hur länge ska det ta att göra ett blig program som man kan använda på iPad och iPhone? It's not exactly rocketscience... Härifrån kan man inte använda registreringsverktyget och det går bara att lägga in bilder via mms om man inte redan har dom på nätet.

Blev ett riktigt gnällinlägg men så känns det idag, hoppas det blir bättre. Å nej, allt handlar inte om hundarna men det är så mkt jag är beredd att skriva om. 10 dagar kvar till Turkiet, det är iaf ngt positivt!

Jag har kuskat runt på stan å sökt...

2011-09-07 - 16:30:22

Jag har kuskat runt på stan å sökt sponsring, hämtat Jeppe på skolan och utfodrat båda barnen sen var jag så död att jag kollapsade i sängen medan barnen lekte.

Ikväll ska jag gå å lägga mig direkt Maja somnar, ingen idé att lägga mig tidigare då jag vaknar så lätt.

Nu ska vi strax bege oss mot stan igen, vi käkar rester hos mamma och köper den där overallen på Lindex. Sen måste jag köpa nya majskrokar (höll på att bli himla fel för iPhonen ville ändra det till manslemmar) för dom jag köpte igår blåste bort(!!) när jag gick hem från mamma igår.

Förresten har jag lyckats med att ha sönder en barnmatsburk idag oxå, släppte ner skötväskan på golvet och hörde ett krasande. Jippie, päron och glassplitter i hela väskan. Just nu består skötväskan av en apoteketpåse :oP


SMS-inlägg

2011-09-07 - 16:23:22

img_9929 (MMS)


Godermorgon! Sov till halv fyra när bäbis ...

2011-09-07 - 08:20:50

img_2361 (MMS)

Godermorgon! Sov till halv fyra när bäbis vaknade, fick vagga henne i en halvtimme innan hon somnade om men hon somnade iaf om! Kl. 5 blev jag väckt av ett "rulla, rulla liten bulla..." Maja har en hund som pratar om man trycker på den och den låg själv i leksakslådan och pratade, creepy är bara förnamnet :oP La upp den på stolen och gick in i sovrummet då sa den "jag älskar dig", vidrig sak ^^ Hon vaknade kl 7 nästa gång å då skulle jag upp.

Nu är det frukostdags å när hon ska sova middag så går jag på stan en sväng och söker sponsring och köper en tunnare overall åt henne på Lindex. Hade läst fel i den hon har, trodde det var strlk 89 (som inte finns) men det var 68, tyckte väl den var liten ;)