15 minuter till...

2011-10-27 - 09:16:35

Den här kvarten på morgonen är så skön. Bäbis leker i sängen å jag fipplar med telefonen - Läser bloggar, spelar wf osv.

Nu känner jag en inte allt för behaglig doft sprida sig så stunden är snart förbi men den gör verkligen mycket för dagen :)


Bilder å sånt :)

2011-10-26 - 13:14:49
Mitt i veckan igen då, det går undan! Har blivit lite lat och mobilbloggat mkt, har ju alla bilder på mobilen men det är så segt att skriva från den därav alla korta inlägg ;)

Efter vårat lördagsmys så blev det jobb för mig och på söndag var det badning av Majsing.


Lördagsmys <3

Vi har ritat lite...


Majsing gnagde lite under tiden ;)


Mitt i allt så såg jag ngt gult i hennes mun, en liten kork. Jisses... Har fobi för att hon ska sätta i halsen och kvävas och det blev ju inte bättre nu. Är så illa att jag noga kontrollerar vad Jeppe har i godispåsen när vi åker bil så han inte kvävs ^^

Fick en fin present av Lotta oxå!


Och nej, det är INTE en avancerad sexleksak, det är en tepumla :)

Var ut och åt på måndag, Majsingen var hos mommo under tiden. Skulle äta sushi men av ngn underlig anledning så är både thai och Tropicana stängt på måndagar och det glömmer man ju såklart bort varje gång. Blev att äta på O'learys och tja, det var väl helt OK. Riset var slut(!!??) så jag fick klyftpotatis till min lax med Jack Daniel's glace. Vissa av dom var helt svarta, det serverar man väl inte? Sen är ju Olles en sportbar så det var ju hockey på tv. Man satt i godan ro och åt och blev chockskadad emellanåt när det blev mål :oP Nåväl, fisken var god iaf.

Igår så hann med att slå in tradera-paket, springa i tvättstugan och bada Sisu medan hon sov. När jag började borsta han så vaknade Majsingen. Hon var glad och busade på på golvet :)


Vid fyratiden så kom Lotta och Vanessa förbi och jag passade på att springa ner i tvättstugan innan barnen fick svida om innan vi begav oss för middag hos mamma. Snodde bilderna av Lotta :oP








For och pumpade däcken till barnvagnen efter vi hade varit hos mamma och hann sista svängen i tvättstugan innan Majsing vaknade.

Vann ju förresten auktionen på Villervallatunikorna, hon har på sig den ena här


Suddig och söt! Hade ju lagt bud på en till och jag vann den med!



Kan knappt vänta på att den ska komma :)

Majsing sover nog till tvåtiden och efter det nångång så blir det att hälsa på Stina i hennes nya hus :)

Annars idag:
Objekt plockade ur munnen på bäbis: 3 (två pappersbitar och en dammtuss)
Antal gånger jag plockat bort Majsing från Korim: 3 (en gång i elementsängen och två gånger från bädden)



Badbrud

2011-10-23 - 13:39:07

Var dags för ett bad, innan det börjar växa mossa ;)


Lördagsmys

2011-10-22 - 18:13:59

Jag och Jeppe har lördagsmys :)


Datanörd

2011-10-21 - 16:26:09

Det ska böjas i tid ;) Jeppe visar Majsing hur det ska gå till.


Linda plus five

2011-10-21 - 10:15:26

Sitter och tittar på Jon and kate plus eight. Kate framstår som en neurotisk kontrollfreak, undrar hur jag hade framstått? Hade jag städat mer så inte lillaste barnet mitt i allt satt med en dammtuss i munnen (true story, hände nyss ;) , hade jag tänkt på hur jag uppförde mig hela tiden? Ja, I Will never know men jag är himla glad att jag bara har två barn och tre fyrbenta ;)

Bloggar är ju en slags reality-show men man får iaf välja vad man tar upp, jag hade blivit knäpp av att bli filmad hela tiden.

Har jagat bäbis on a mission tre gånger hittills, på väg till vattenskålen ;) Jeppe tyckte oxå att det var en rolig leksak, jag? Not so much :oP


Tgif

2011-10-21 - 08:52:49

Äntligen fredag! Sitter i soffan med Majsing, Jeppe är på skolan. Lilla tösen sov 22-4.50 sen knölade hon ett tag, somnade om vid halv sex och vaknade efter en halvtimme ( när jag just somnat om), då tog jag henne till min säng och då sov hon till 8.20 efter lite övertalning ;)

Jag är stel som en jag vet inte vad däremot, har legat så still med henne och min kropp pallar inte det.

Vid tolv blir det en promenad hoppas jag sen ska jag till Gunnel en sväng och hjälpa henne med hemsidan. 17.30 ska jeppe på mys hos en kompis som ska flytta, tråkigt men jag hoppas dom får det bra.


Slutspurten

2011-10-20 - 22:25:11
Ja, då var det torsdag kväll och veckan är snart slut. Känner mig trött och helt färdig faktiskt men det gå väl ändå. Känns som att jag bara har gjort måsten i veckan, inget roligt. På lördag har jag tagit på mig att jobba ett extrapass oxå.

Nåväl, idag har jag varit och fikat med Stina på stan, ikväll så flyttar hon till Stjärnstigen, är grymt avis, jag vill oxå ha hus! Men jag ä int bitter ;)

Bäbisen är det full fart på, hon klättrar och har sig och är riktigt snabb när hon vill. Vild är bara förnamnet, inte lika lugn och sävlig som Jeppe var i den åldern ^^ Hade jag haft en till bäbis som Jeppe hade jag nog övervägt att skaffa fler men en till Maja? Nej tack ^^

Är lite orolig över att hennes andning när hon är förkyld beror på allergi :/ Hon har fått det alla gånger hon varit förkyld.Hade varit hemskt om det var så, hade känts hemskt utan hund och jag har ingen aning om var dom skulle hamna. Men å andra sidan så fick hon ju det även i Turkiet och där hade vi inga hundar..


Nåja, man ska väl inte måla fan på väggen. Ari hade varit lätt att hitta ett hem åt, han är så härlig. Sisu hade varit svårare och Korim är ju 10 år... Den dagen den sorgen...

Jeppe ligger och sover sen kl 20 och snart ska lillan oxå i säng, då hinner man väl andas i fem minuter innan man själv går i säng. Men man får ju välja, jag vill hellre att hon sover 22-8 än 20-06. Jag får ju inte sova mer för det och det underlättar så himla mkt när jag hinner föra Jeppe till skolan när hon sover. Nåväl, hon börjar väl sova längre hon med, vilket år som helst nu ;)

Blev ett himla gnälligt inlägg men så känns det ibland. Men en rolig sak, jag har fyndat åt Majsing! Jag älskar villervallakläder och dom här ropades in i förrgår:



Har budat lite på en annan klänning som jag verkligen älskar oxå:

Hade velat hitta matchande kläder till barnen för att det är så sjukt sött men det känns för dyrt tyvärr. Kikade på Villervallas hemsida och det finns ju hur mkt som helst, hade LÄTT kunnat köpa alla strumpbxor och en av varje av tröjorna och bodysarna. Mycket av kläderna är Unisex oxå så om jag köper det åt Jeppe så kan Maja ha det senare. På Tradera är det inte heller billigt att köpa "märkeskläder" men jag betalade 115 för båda klänningarna tillsammans och jag har högsta budet på den andra på 125 kr.

majsing kryper ju och ställer sig mot saker och går efter möbler nu men det är svårt när det är så himla kallt på golvet. Med byxor och sockar är det för halt för att komma nånstans och utan är det för kallt. Å nu kommer vintern så det blir ännu kallare...

Glömde visst trycka spara, nu sover lilla barnet. Hon har vaknat till två dagar på rad efter 2 timmar och vill ha mer välling så nu har jag gett henne två flaskor tre dagar i rad och då har hon sovit hela natten. Nåväl, blir väl att käka lite kvällsmat och sen göra henne sällskap. Gonatt!

Sängdags

2011-10-17 - 23:38:04

Ligger å har djupa funderingar så här på kvällen men ids inte börja formulera mig med "tumvalsen" som jag skriver med när jag använder iPhonen ;)

Imorgon blir det fruncha med Jessica, trevligt värre! Å utan barn, det var evigheter sen :) Eller Majsing är med men hon kommer (förhoppningsvis) sova i vagnen då.

Liten bildserie från tandläkarbesöket, Jeppe hittade en traktor och Majsing la in överväxeln för att hinna ifatt ^^


Stora killen

2011-10-17 - 14:32:22

Sitter och tittar när Jeppe gör sin allra första läxa, när blev han så stor? :)

Majsing är rödrosig å rufsig hon :)


Måndag

2011-10-17 - 09:20:16

Helgen är slut och vardagen börjar igen. Har jobbat både fredag och lördag, jag gillar ju mitt jobb men ibland önskar jag att jag hade ett vanligt jobb jag kunde gå till på dagtid. Fördelen med nätter är att det inte krockar med att Edvard jobbar, nackdelen är att det just är på natten och krångligt med att hinna sova ordentligt.

Idag så är det tandläkarbesök för Jeppe kl 15 och när E slutar jobbet ska vi en sväng på Granngården och Ericsson. Mina Icebugs gick sönder när dom var rätt nya så jag ska få ett par nya, gratis :)

Bäbisen är väldigt rörlig nu och kryper överallt och reser sig mot allt hon kan. Hon vill fortfarande vara mkt i famnen men det tar sig.

Har aktiverat hundarna lite med aktivitetsspel och lite trick, Sisu tyckte inte vi skulle sluta ;)

Jeppe fick en ny leksak igår. Det är en ödla som man har ett stelt "koppel" på så man kan styra den, nästan som en marionett. Jag har haft den när jag var liten, när dom röjde hos mamma å pappa så satte dom den i en sopsäck med en massa av mina saker å jag hittade den i lördags. 20 år gammal å den var poppis, han har lekt med den sen han kom hem å på morgonen oxå ;) Innan han for till skolan så lämnade han mat åt den ^^

Nu börjar magen kurra så jag ska äta lite, ha en bra dag!


Badardagen

2011-10-14 - 14:10:02

Japp, har vinkar av Ia och badat alla tre hundarna, nu ska här borstas. Lilla barnet är nöjd med att sitta själv på golvet och leka, får se hur länge det håller i sig ;)


Natti, natt

2011-10-12 - 23:31:58

Skrev ett långt inlägg tidigare men just när jag tryckte på spara så dog nätet *suck*

Imorgon kommer kusin-vitamin Ia upp. Ska bli himla roligt, sist vi träffades var förra sommaren när hon kom upp och lämnade Ari så det var ett tag sen :)

Barnen lekte med dinosaurier tidigare idag ;)

Ligger i sängen å gäspar så jag ska prova sova, godnatt!


Buzzador - Sötpotatis och nötkött

2011-10-12 - 00:06:21
Måste passa på att Buzza lite om mitt senaste uppdrag nämligen barnmatsburken Sötpotatis och nötkött från Nestlé.

När man är Buzzador får man prova olika produkter/tjänster för att sedan sprida informationen vidare till vänner och bekanta.



Det kostar ingenting att bli Buzzador och det är en väldigt roligt och praktiskt att vara med. Följer du den här länken framgår det att det är jag som tipsat dig.
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=CookieDragon

Jag älskar att få prova produkter som jag själv tror på och använder, jag behöver inte hitta på argument för att sälja produkten utan argumenten är sådant som jag faktiskt är övertygad om! Har buzzat Vanish också, även det en produkt jag älskar sedan tidigare och det gör det hela så mycket lättare ;)

Nestlé har faktiskt tillverkat barnmat sedan 1867 och just den här burken är naturligt söt vilket faller de flesta barnen i smaken. Att den sen även innehåller en bra balans med linolsyra och omega- 3, vilket är bra för små barn då dom behöver mer fett än vuxna, är ju otroligt bra!

Så, vi fick ett par burkar hem - några har jag delat ut, och ett par har Maja fått prova. Min lilla dotra vill i vanliga fall gärna ha lite fruktpuré blandat i maten för att hon ska äta, förutom just till den här rätten! Hon gapar som en liten fågelunge och vill ha mer ^^



Så, Sötpotatis och nötkött är en hit, både från min och bäbisens synvinkel ;)

Lat på att uppdatera ;)

2011-10-11 - 11:24:13
Hejsan! Får ju passa mig så inte alla läsare överger mig när jag är så dålig på att skriva :oP

Lillaste barnet mår bra nu iaf, hon äter som vanligt och sover mycket bättre. Däremot är hon fortfarande väldigt famnig och man måste befinna sig ungefär 2 cm ifrån henne (max!) annars börjar hon gnöla något så fasansfullt. Hon håller på att få tre nya tänder i överkäken så det kan ju bero på det, måste klia något så fruktansvärt!

Haha, lyckades glömma trycka på publicera, tur det sparas i utkast :oP

Har iaf hunnit med att äta, vara med kinkig bäbis, lägga bäbis och sanera mig själv. Skrubbade badkaret av bara farten oxå. Nu ska jag ner i tvättstugan en sväng innan Jeppe ska hämtas från dagis skolan. Kommer lära mig att han går på SKOLAN lagom till han slutar gymnasiet tror jag ;)

Jag var förresten på klädparty igår.


Var dock inte riktigt något för mig, tyckte det var lite tråkiga färger och sen är kläderna extremt dyra. Jovisst kan det vara bra kvalitet men Jeppe sliter inte sönder sina från lindex osv och Majsing är så liten ännu så hon sliter ju inte direkt heller på sina kläder. Kanske blir att köpa när hon blir större för jag tyckte flickkläderna var finare än pojkkläderna. Hittade en tröja till jeppe men inkl frakt å allt så blev det 300 spänn och det tycker jag är för mycket.



Ett stort plus är dock att mycket av kläderna är unisex ex. byxorna men jag tycker ändå det är för mkt pengar.

Nåja, nu ska jag rusa iväg, ha en fin dag!




Ps. Om nån vill spela Wordfeud så finns jag som Linda_Blom ,
random och på Svenska är mitt enda krav ;) Ds.