Dop imorgon...

2011-05-27 - 23:58:04
Halloj

Majsing sover sen några minuter och jag borde väl oxå sova så jag orkar igenom morgondagen. Men först tänkte jag ge en liten snabb update. Har inte hänt så mkt spännande. Var på agilitymöte i torsdags och i måndags var jag en sväng på agilitybanan med Anna.

I onsdags(?) så promenerade jag och Lotta till Dollarstore och handlade till dopet och klockan 15 hade vi dopsamtal med prästen.

Idag så klev jag upp vid 10-ish. Dom senaste tre nätterna har jag suttit upp och matat bäbis på natten, har blivit typ 3 timmar, äta och sen 3-4 timmar till. Känner mig sliten men det är iaf skönt att ligga själv i sängen och slippa ligga och hålla fast henne.

Vid tolvtiden så började Majsing bli trött så jag och Jeppe klädde på oss och tog med henne i vagnen för en frunch på Vetehatten. Blev varsin räkmacka och kärleksmums. Efter det så for vi på Lindex, hittade en fin skjorta åt Jeppe att ha på dopet:


Jeppe var dock mer intresserad av speglarna i provrummet, han var så himla söt när han stod och flexade musklerna i spegeln ^^ Hade 30% på ett plagg så vi köpte den. På väg ut från butiken hittade jag ett par vita byxor som jag var tvungen att prova. Gillade dom så jag krånglade å lämnade tillbaka skjortan för att få 30% på dom istället då dom var dyrare.

Tog en reva på KappAhl innan vi handlade lite och sedan begav oss hemåt. Kom hem just innan två och tog det lite lugnt. Hade tänkt baka muffins men jag fick ge upp dom planerna, fanns inte tid till det. Klockan fyra så for jag och Jeppe till Mbgt med mamma, Stina och Lotta för att duka inför dopet. Blev kanonfint!

Vid halv sex kom vi till jessica för Sonnys 1-årskalas. Fick köra hem en sväng innan då presenten blev kvarglömd och man kan ju inte komma på kalas utan present ;)

Kom hem vid 19.45. Då var Majsin lagomt trött, hon hade inte sovit sedan 15. Hon var kinkig men ville inte vila alls. Vid niotiden kom Edvards släkt, dom är här för dopet. Var skittrött men man får ju umgås ändå. Vid tiotiden började jag med Majas nattningsritual men det går ju inte sådär jättebra med tre lekande barn och flertalet högljudda vuxna ;) Då hade hon varit vaken i 7 timmar, fattar inte att hon orkade! Hoppas hon sover länge nu iaf...

Imorgon blir det muffinsbak om jag inte prioriterar att sova istället. Jeppe ska fara på badet med Alexander, Cornelia, Bettan och Nicklas och fammo skulle ta en promenad med Maja. Får se vad jag väljer. Nåja, nu ska jag iaf gå och lägga mig, ska bara väcka Edvard som som vanligt somnade när han la Jeppe.

Gonna be a long night...

2011-05-22 - 23:50:22
Halloj

Har just kommit hem från Piteå, Maja har sovit hela vägen så jag lär ju få vara vaken med henne halva natten nu å så ska jag föra Jeppe på dagis kl 9 imorgon så det blir att kliva upp 8 *suck*

Nåja, har iaf spenderat helgen i Piteå. Har varit skönt men det har inte blivit mkt sömn. Sisu blev 5bhkl på lördag, fast den placeringen finns ju inte kvar längre. Idag blev han trea i öppenklassen utan ck.

Jag är nöjd med helgen iaf, trevligt sällskap och bra väder iaf på söndag. Skriver väl längre imorgon, nu är jag för trött.

Loppi.se

2011-05-18 - 21:24:29
Halloj

Jag är en Buzzador. Det är en himla bra grej, man får prova saker gratis om man visar och berättar för det åt folk. Ibland får man anordna små Buzzador-tillställningar för att prova nya produkter. Jag har bl.a. fått prova kryddmixer från Santa Maria, Natusans babyprodukter, storytel.se och lovefilm.se.

Vill du också prova på saker gratis? Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig
(mitt användarnamn som buzzador är CookieDragon):
http://www.buzzador.com?refstr=CookieDragon&lang=SE




Nu fick jag en förfrågan att prova på loppi.se och det är klart man nappar! Vad är då loppi.se? Jo, det är som Tradera fast för barnsaker! Sajten startades 2009 av två mammor och växer hela tiden.



Jag tycker att det är mycket roligt att surfa runt och kika och jag har även fått möjligheten att sätta upp två annonser gratis. Min auktion är redan avslutad men kika gärna på min andra annons, kanske det är något för dig?

Kritiklapp

2011-05-18 - 16:41:50
Hallojsan

Maja har sovit bra inatt, 00-7.30 ungefär. När hon vaknade så var hon glad så hon fick lika å babbla lite i sin säng. Efter en halvtimme ville hon komma upp, då hade hon ålat sig högst upp i ett hörn på sängen och såg busig ut ^^ Har ett extra täcke över hela sängen så att hon sover som i en koja, hon verkar nämligen vakna när det blir ljust annars och nu hade hon tagit ner det och kikade ut ^^

Har just borstat igenom Sisu. Majsing kinkade lite men till slut somnade hon iaf i sängen, hoppas hon sover ett tag. Har varit och promenerat med Anna tidigare, var skönt men nog känns det som att sommaren är långt bort just nu.

Agilityn igår gick bra, var en bc där som höll på att flyga på Ari ett par gånger, var lite otäckt, men vi klarade det ändå. Vi fick prova på gungan för första gången och Ari var inte brydd alls. Av alla hinder är det däcket(!!) han har haft mest problem med men han tog den själv igår :) Platta tunneln går inte heller helt själv men det är väl kallt på ryggen nu kan jag tro.

Jeppe är hos Kalle och leker nu, ska hämta han på ett litet tag. Han ska på avslutningen på brottningen kl 18 så han måste hinna käka. Förhoppningsvis så hinner jag hämta ut ett paket till mig oxå. Sitter och väntar på att Edvard ska komma hem, hoppas han kommer snart så slipper jag plocka upp Majsing för att stoppa henne i vagnen.

Sisus kritik från helgen:
"Mkt god typ. Bra storl. och prop. Mkt trevlig huvudform. Trevligt uttryck. Utm. bett, En aning framskjuten skuldra. Tillr längd på bröstkorgen. Bra ö-linje. Rör sig bra, lite lös i armbågarna. Välskött, bra päls. Mkt trevlig temp. Välvisad."


Excellent

2011-05-17 - 15:47:54
Halloj

Ja, bloggtorka ett par dagar. Har haft massor att skriva, har gjort rubriker klart i huvudet men det har inte kommit ut. Känner mig helt slut för tillfället. Packade in vagnen i Helenas bil på fredagkväll och kände mig laddad. Gick fort att bada Sisu på kvällen. Vi åkte halv sju(!!) härifrån. Kändes okristligt att kliva upp innan sex på en lördag när bäbisen sov gott i sängen.

Kom fra vid åttatiden och satte upp tält osv. Hade en trevlig dag och är nöjd över Sisus resultat. Ids inte hämta kritiklappen just nu så den får ni höra sen men en rad löd iaf "mkt bra temperament" och det kan man ju inte vara annat än nöjd med? Han var sjukt duktig på bordet och bjöd på svansviftningar på backen. Slutade med excellent och 4:a i öppenklassen.

Jag gillar det nya systemet, excellent låter så himla mkt bättre än en slät etta ;)

Kom hem vid halv sex och då fick Ari bli pälslös. Riktigt snygg blev han oxå!


Nu är jag rejält sugen på att föra ett DNA-test på han för att se om han är puff eller naken. Får se var det slutar :)
Nåja, nu ska vi bege oss till mamma för lite mat och sen så blir det agility, hoppas att det inte regnar då, då vet jag inte om jag ids fara. Ha en fin kväll!

Agilityn går bra

2011-05-12 - 21:31:54
Hallojsan

Fick sova länge i onsdags, bäbis sov från 23.30-8.40 typ, var himla skönt :) Inte lika bra inatt med 4 timmar ;) Igår så gick jag på promenad med Lotta å djuren, fick det här fina kortet på odjuren :)



Var jättekul att se att våra hundar kom överens, nu blir det fler promenader! Majsing somnade först vid ettiden och vaknade igen vid 4, jag var inte pigg. Edvard har haft henne mellan 8.15 till 9.30 imorse iaf, det var skönt. Sen sov vi lite till. Eller Maja käkade och jag vilade. Klev upp, duschade och käkade och for sen iväg till Gunnel, Majsing sov i vagnen.

Hjälpte Gunnel med nya datorn och med hemsidan men vi hann inte klart, kvart i tre gick jag mot dagis för sista utvecklingssamtalet för Jeppe. Gick såklart bra. Efter det promenerade jag och Jeppe hem och tog fram hans cykel.

Mamma kom och hämtade Majsing vid kvart i sju och tog med henne på promenad medan jag var med Ari på agility, gick bra som vanligt, vi har kommit riktigt långt i slalomen. Behöver träna mer på handling men det kommer :) Kom hem just innan 9. Sitter och tittar på en dokumentär på fyran och underhåller bäbis, hoppas hon somnar tidigare idag å sover längre. Imorgon blir det packning inför Överkalix, tjohoo :)

Tisdag...

2011-05-10 - 22:16:32
Halloj

Var härligt att komma iväg och kolla film igår, utan bäbis fasthängd i tissen. For från mamma vid 18.30 och kom ut från bion ganska prick kl. 21. Tog mitt barn, som sov i vagnen, och gick hemåt. Väckte henne och sen var det matning och förberedelser inför sängen. Hon somnade vid halv tolv och jag la mig just efteråt. Sen vaknade hon 3.30 och har knölat sen dess.

Har varit hos Gunnel idag och även en sväng på stan med Jessica innan det var dags för mat hos mamma och sen agility. Ari var duktig, som vanligt :)

När vi kom på bion så köpte jag en 50 cl cola, öppnade den och tyckte det var konstigt att den inte lät men det berodde helt enkelt på att det inte var ngn kolsyra i den, skumt.

Nu ska jag mata barnet och hoppas hon sover för kvällen sen, natti!

Water for elephants - Betyg

2011-05-10 - 22:08:35
Halloj

Rekommenderar verkligen filmen, den var toppen!


Water for elephants på Imdb.com

Jag ger den 5 bockar av fem!


Lagom mkt romantik, spänning och feel good.

Water for elephants

2011-05-09 - 13:53:47
Halloj

Majsing vaknade just efter tre inatt, var ngt trött. Försökte lägga över henne i vaggan flera gånger men hon vaknade direkt hon inte hade tissen i munnen :oP Försökte sätta ett extra täcke i den men inte ens det hjälpte. Var vaken till runt sextiden och efter det somnade jag äntligen. Ibland är det roligt att ha barn och ibland är det mindre roligt...

Klev upp vid tiotiden och käkade frukost och matade bäbis. Har varit ute och promenerat med Anna och djuren vid halv tolv och kom hem vid ett. Har slängt Sisu i badet och ska borsta han snart. Majsing ligger å sover i vagnen fortfarande, hoppas jag hinner klart innan hon vaknar och ska ha mat.

Ikväll blir det bio med Anna, Water for elephants, hoppas den är bra:

Water for elephants på Imdb.com

Majsing ska vara med mommo under tiden, ska bli sååå skönt att sitta och äta popcorn, godis och kolla film helt själv utan en bäbis som stör ;)

Helgen är slut

2011-05-08 - 21:12:05
Halloj

Japps, så var helgen slut då. Klev upp vid tio i lördags för att göra mig iordning innan loppisen. Vi kom iväg vid halv tolv. Hade lilla Majsing i bärselen, var rätt smidigt men nog märker man att den inte är så ergonomisk. Hade henne i den i 1,5 timme och hade svinont i axlarna sen. Var så gulligt, träffade min moster och sa hej åt henne då var Maja vaken, vände mig och och gick till Edvard då hade hon hunnit somna, sötungen <3



Kom hem vid tvåtiden och Jeppe hittade en kompis att leka med, hon hette Charly och åt mask ^^ Just innan fyra åkte vi mot Mbgt för att grilla. Majsing sov i bilstolen hela tiden vi var där, vi kom hem vid sjutiden. Jeppe sov hos mommo så det var en lugn kväll. Ari passade på att mysa lite, han är så söt när han ska ligga nära Maja och gnaga ben, gärna trycka in det under henne ^^


Maja har sovit rätt ok inatt och vid halv nio så fick hon vara med Edvard så fick jag sova lite till. Hon började äta vid 9.50 och hängde kvar till 10.30, så jag fick stressa lite till Helena. Hon har fyllt år i måndags men hon och vovven har varit sjuka så det blev firande först nu. Jag, Stina och Anna köpte ett presentkort åt henne på www.spiritsart.net så hon får göra ett porträtt av Aite, kolla in på sidan, tjejen är sjuuukt duktig på att måla!

Kom dit just efter 11 och for hem vid halv tre tror jag. Maja hade varit vaken sen 10.30 och var rejält trött så jag la henne och tänkte vila "ett tag". Hon ville först inte sova då tog jag mitt täcke och vek det och la det i vaggan så hon låg som i en liten grop, först då fick hon ro att sova. Sen vaknade jag vid halv sex :) Men skönt var det!

Edvard åkte till klubben vid kvart över sex och Jeppson kom vid halv sju. Jeppe kollade lite film och sen var vi och handlade innan han skulle till sin pappa. Vi tog med hans maskar och släppte ut dom så dom inte skulle dö när han är hos Johan. När vi kom till Johan så skulle Jeppe visa han allt glas som låg på backen så vi gick ut igen ock kollade. Maja tog en powernap i vagnen men vaknade när jag gick in.

När jag kom in så ser jag att Jeppe hade glömt stänga dörren till sitt rum och jag befarade att ngn hund (läs Ari) varit där och kissat. Jag hade tyvärr rätt. På Jeppes Doris var det en stril ner på mattan. Blir så less på allt pinkande. Har fått två gånger i soffan, en gång i min säng och flertalet bordsben/stolsben under dom senaste två veckorna. Hoppas det är en fas... Är aldrig i hallen fast dom är ensamma men direkt ett annat rum oxå är öppet.

Nåja, nu ska jag umgås m kinkiga barnet, blev ändå jobbigt att skriva med en hand ;)

Myskväll

2011-05-07 - 00:21:47
Goderkväller.

Har haft myskväll med Jeppe och lillaste barnet somnade just. Jeppe hittade en ny kompis ute tidigare, en liten tjej som hette Charly och åt mask ^^

Filmen vi hade på myset var Megamind, faktiskt riktigt bra. Hejduks röst spelades av David Batra, klockrent val!


Imorgon är det storloppis på Nordan och sen grilla i Mbgt. Hoppas att jag får sova inatt men det är väl en utopi ;)

Fredagsmys

2011-05-06 - 18:13:18
Halloj!

Jeppe ville INTE följa hem från dagis igår. Det var skrik och bråk nå så fruktansvärt. Till slut hade vi 4 barn från en annan avdelning som stod och tittade på spektaklet. Kom hem vid tre efter mycket om och men och det tog inte länge innan Jeppe somnade i saccosäcken.

Vid fyra så ringde grannen och frågade om Jeppe fick komma dit och leka sen så då var det dags att äta. Jeppe for till grannen och vid sextiden kom mamma hit. Hon var med maja medan Edvard skjutsade mig till agilityn. Kom hem vid halv nio och då var maja och Jeppe hos mommo.

Idag har det varit bvc och sen har jag tagit en tupplur, ikväll blir det fredagsmys.

Så blev det torsdag...

2011-05-05 - 13:51:54
Halloj!
Vet inte riktigt hur det hann bli torsdag men det är det tydligen iaf :) Blir lite mer bilder i det här inlägget nu när jag ides koppla in sladden i telefonen ;) Börjar med lite bilder från lördag när vi var hos Micke på kalas.

Stina och Lotta och mommo som matar Vanessa.

Nåväl, på måndag kväll var det dags för Jeppe att bada. Först hann han mysa lite med lillasyster.


Efter badet så gjorde vi gröt till kvällsmat och Jeppe läste en saga åt Maja medan den blev klar ^^


På tisdag var det promenad med Anna på dagen och sen på kvällen var det premiär för agilitykurs med Ari. Åt hos mamma först, Jeppe blev kvar där och sen skjutsade Edvard dit mig kl. 19. var nervös för att lämna min lilla bäbis, navelsträngen är fortfarande kvar ^^

Ari var jätteduktig, han t.o.m. kinesryckade en sväng när jag berömde för mkt :oP Kom hem just innan nio och då hade bäbis just vaknat. Hon fick sprattla lite naken på fårskinn innan det var dags för sängen.

På onsdag var jag er död än levande. Maja sov dåligt och jag skulle föra Jeppe på dagis 9. Hade tänkt hjälpa Anna att fota valpar men tänkte strunta i det och sova istället när Maja sov. När jag kom hem från dagis vid 10 så höll dom på att kasta ut saker från översta våningen i en container just i huset bredvid, smällde som tusan och barnet vaknade. Så det blev att åka till Anna ändå, Maja sov gott där ute medan vi (försökte) fota valpar.


Hämtade Jeppe på dagis kl 14 men han följde med en kompis hem istället. När jag kom hem så sov Majsing i vagnen och jag passade på att springa ner i tvättstugan. Jeppe kom hem vid sextiden, då hade jag hunnit bada hundarna men inte borsta dom. Han gick över till grannpojken och kom tillbaka vid sju, då var båda hundarna klar :) Majsing var kinkig och jag var trött. E gick ut å köpa bröd och tog Maja i vagnen, jag la Jeppe. Somnade med Jeppe och vaknade kl 22. La mig i ett bad och käkade innan Majsing fick nattmat kl. 23 och sen var det sängdags. Hon vaknade dock igen så det blev upp och hoppa och sen tillbaka i säng igen.

Fick "sovmorgon" imorse då E förde Jeppe til dagis. Fast sovmorgon kan man väl inte kalla det egentligen, jag var vaken sen åtta. Klev upp vid elva när bäbis ploppade lös och hon fick sprattla i babygymet medan jag åt frukost. Jag la henne på fårskinnet men hon snurrar av det, vet inte hur hon lyckas :oP


Vid elva for jag ut och promenerade med Anna, tog med mig gamlingen Korim oxå, han fyller 10 år i år men det märks inte :)




Nu är det dags att köra iväg med vagnen till dagis för att hämta Jeppson, ikväll är det agility igen, jippie :)


Måndag börjar veckan...

2011-05-02 - 16:50:44
Helloj

Japp, då var det måndag igen då. Igår blev det ingen promenad med Anna, däremot så blev det handling och sen hasta hem och hämta vagnen för att gå till mamma och äta. Maja somnade vid 16.20 i kundvagnen och ploppade bara över henne i bilstolen och sen i vagnen, hon fortsatte sova. När vi kom till mamma körde jag ut vagnen på balkongen och hon fortsatte sova.

Skönt att sitta och äta i lugn och ro för en gångs skull. Gick hem med systrarna vid åttatiden och efter det så var det slappande med Jeppson innan han la sig halv elva (!!). Förstår inte hur det blev så sent.

Maja vaknade 2 inatt men somnade om till 4, skööönt! Har inte varit lika mkt tjorvande inatt men jag kan inte direkt kalla mig utsövd. Klev upp vid halv tio eller så och åt frukost osv. Just vid elva så förde jag Jeppe till lotta och så tog jag och hundarna en promenad med anna. Kom hem vid ett och satte babyvakten i vagnen och skulle just lägga mig så kom E hem. han tog babyvakten och jag gick och la mig. Har slumrat i två timmar, var himla underbart.

Majsing vaknade just vid 15.20 eller så, hon har ätit och ligger nu och filosoferar i babygymet.

Imorgon blir det första gången på agilitykursen, spännande! Funderar på om jag ska anmäla till Vännäs men jag skippar nog det när det var så sjukt dyrt. Blir några utställningar i sommar iaf.
14 maj i Överkalix
21 maj i Piteå
22 maj i Luleå (sdhk)
(11 juni Vännäs)
18 juni Gällivare
17 juli Piteå
27 augusti Piteå (sdhk)

Är sugen på Sundsvall i oktober oxå, då blir det en dubbel och sen Stora sthlm i december. Blir att ställa Sisu på alla och ev. Ari i Gällivare. Funderar på att ställa Korim i veteranklass oxå men vi får se.

Har inga planer för veckan annat än agility tis och tors och tvättstuga på onsdag. Jo, ska gratta Helena nån dag men jag vet inte när det blir. Hon fyller år idag men är inte pigg, stackaren :(

Härligt igår förresten, upptäckte att en hund (förmodligen Ari) har pinkat i sängen. Mysigt värre. Tror att det är pink i soffan oxå, förstår itne vad han fått för knäpp. Idag när jag skulle lyfta han så kissade han ner sig, två gånger! Får hoppas det är ngn sorts fas eller ngt.

Nåja, nu ska jag göra lite nytta innan bäbis vrålar ^^ Hoppas ni har en bra dag!

4 månader

2011-05-01 - 14:04:43
Halloj

Var fläskfilé, smörgåstårta och vanlig tårta igår på kalaset, gött ^^ Maja var kinkig och vrålade mest hela tiden *suck* Kom hem vid sju och hon somnade först 23 så det var en kinkig kväll. Stöp i säng vid tolv och hoppades att hon skulle sova länge men så blev det ju såklart inte. Hon vaknade vid fyra och har tjorvat efter det. Edvard har varit med henne så det har varit skönt men att få sova en natt till man själv vaknar hade jag betalat mkt för...

Klev upp vid 10.30 och har ätit osv. Majsing har sovit i min famn en tille och det blev jag sjukt trött av men direkt jag försökte sova så vaknade hon och knölade.

Efter jag hade duschat så blev det första purésmakandet! Maja blir nämligen 4 månader idag och det måste man ju fira :) Blev potatis och majspuré med lite bröstmjölk.


Var inte sådär jättepoppis men det blir nog bättre ^^ Här är Jeppe första gången han åt puré:


Blir kanske en promenad med anna å sen mat hos mamma vid fem. Ha en bra söndag!