Skumt värre :)

2011-08-31 - 19:38:37
Jeppe sitter i badet med hajar, krokodiler, fiskar och en båt. Vi nynnar temat till "Hajen" och båten blir anfallen titt som tätt ;)

Maja sitter på golvet å biter vilt omkring sig och spelar på läpparna, helt normalt med andra ord ;)

Började banta med Narurdiet idag å det verkar inte funka så bra på mig, är sjuuukt hungrig hela tiden å har ingen ork och skallebank. Får se hur det blir imorgon.

Har tänkt ta en långis imorgon när Majsing ska sova middag, hoppas det inte regnar då. Nåja, barnet ska strax upp ur badet så jag ska avrunda mitt superintressanta inlägg ;)

Godmorgon! När man har en glad och busig b...

2011-08-31 - 09:12:48

img_9761 (MMS)

Godmorgon! När man har en glad och busig bäbis känns det ändå inte så tungt att kliva upp :)


Tand var det här!

2011-08-30 - 13:47:04
Ny dag nya tag heter det va? Hade möte inför våran inoffare igår och efter det så kom Lottas pojkvän hit med soffan vi har fått av dom. Är en grå divanbäddsoffa. Den är dock för stor för att bäddas ut i jeppes rum så vi måste fundera lite över placeringen. kanske tar den som vardagsrumssoffa istället och kastar ut den här ;)

Kommer inte ihåg om jag har berättat att det hände ngt roligt i lördags. Majsing fick sin första tand <3 Lustigt, Jeppe fick sin första den 28 augusti och Maja den 27 augusti :) Så här glad var hon imorse, ser ni tanden? ;)



Båda barnen hann bli övertrötta igår, inte bra alls. Dåligt planerat av mig, borde ha väntat med soffan till idag. Ikväll ska iaf Jeppe äta kvällsmat senast kl 20 och sen blir det att ligga i sängen innan 20.30. Majsing tänkte jag försöka ge vällingen ungefär då och lägga henne vid 21, får se hur det funkar, hon är ju van att somna vid 22.

Min babyvakt är för övrigt the awesome! Imorse så låg Majsing och sov när Jeppe skulle föras på skolan. Är ju väldigt nära till skolan och det kändes pest och pina att väcka bäbis, klä på henne och knöla ner henne i vagnen. Speciellt med tanke på att hon hade varit vaken mellan 4-6.30 typ. Kom på att jag har babyvakten med mig när jag går ut m hundarna när hon sover och då går jag längre bort än skolan och den funkar så jag testade och jodå, den funkade ända fram :) Hann komma hem och ligga i sängen i tre minuter innan hon vaknade ;)

Hade tänkt börja banta idag men vi får väl se hur det går. Anna var iaf förbi med en Nutrilett shake som jag har ätit till frukost, sen blev det två bananer nyss. När Majsing vaknar så ska jag ge henne gröt och sen blir det en sväng på stan för lite inhandling av flera shakes.

Vid fem ska vi till mamma och äta, händer nog inte så mkt mer idag tror jag. Hoppas ni har en bra dag.

Modell för en dag

2011-08-29 - 23:36:34
Helgen har tillbringats i Piteå, utställningsresultatet har ni ju redan hört. På söndag var det så dags för Modell för en dag och jag och stina kom dit vid tolv. Sminkning och fotning blev det och här är några av mina bilder:







Har 37 till men ids inte lägga ut alla ;)

Fick ju en penicillinkur förra lördagen, 3 tabletter om dagen i 10 dagar vilket snabbt uträknat blir 30 tabletter. Bra att jag i lördags då bara hade tagit tio :/ Fick tillbaka mitt halsonda och nu tar jag dom flitigt igen. Hoppas bara två halva kurer hjälper lika mkt som en hel. Majsing tar sina doser för sista gången imorgon medan Jeppe ska ha några dagar till. Vi äter Kåvepenin alla tre fast i olika styrkor. Majsing har frukt på flaska, Jeppe den andra på flaska och jag har ettgrammarna. Rejält stora tabletter kan jag lova.


Nåja, nu går strömmen här snart för att ngt ska repareras så jag ska krypa ner i sängen. Klockan ringer 7, usch och fy och blä. Hoppas ni har haft en fin måndag!

På resande fot

2011-08-27 - 22:40:16
Ligger i sängen i Piteå å skriver. Kom hit igår och far hem imorgon. Sisu fick ett Very Hood idag men han uppförde sig iaf exemplariskt , mer kan man ju inte begära. Imorgon ska jag och Stina på modell för en dag och sen ska vi vara moraliskt stöd åt Anna på agilitybanan. Hoppas ni haft en fin vecka. Dagens största händelse då? Majsing har fått sin första tand idag :))

Hundpyssel

2011-08-25 - 14:47:26
Har sovit gott inatt! E tog natten och jag sov ensam i Jeppes rum, har sovit som en sten! Majsing är pigg och glad och har ätit bra, jag har ätit frunch och fixat till Ari. Hann raka nästan hela han innan trimmern dog så han ser lite...ofärdig ut ;) Hade tänkt skrapa lite tänder och klippa klor oxå. Är utställning i helgen så dom måste vara fina och ju mer som fixas idag desto mindre behöver jag fixa imorgon :)

Kl. 19 ikväll är det utställningsträning, ska gå med Sisu och drilla han lite inför lördagen. Är bara 16 kineser anmälda, helt sjukt lite!

Stina och Anna följer med och bor i Piteå, jippie :) Jag och Stina ska på "Modell för en dag" på Nolia på söndag. Hoppas det blir en bra bild på mig, hade varit roligt att ha, jag brukar inte fastna så bra på kort ;) Anna ska tävla agility i dagarna två hon och jag ahde väl tänkt hinna kika iaf på lördag.








Kinkigt

2011-08-24 - 10:36:50
Fy vad trött jag är. Gick såklart inte och la mig med bäbis utan kom i säng kl 1 och från 3.40 har hon tjorvat, och bökat, och skrikit och knölat *suck* Fattar inte varför hon inte bara kan sova när hon är trött??!!

Å jag som ska jobba nästa helg, hur ska det gå om jag inte får sova?? Jaja, det löser sig säkert.




Jeppe har varit första dagen på skolan idag, han hade inte velat ha kvar pappa där. Var lite orolig över hur det skulle vara för han när han missat 2 första dagarna men det verkar ha gått bra, skönt.

Möte kl 19, inte så många andra planer. Bada Sisu men det borde inte ta så länge. Nu ska Majsingen ha mat och även jag.

Så blev det kväller...

2011-08-24 - 00:58:33
Jahapps, så var det kväll. Eller rättare sagt natt. Jag borde ha lagt mig för länge sen men här sitter man. Har tagit en skön promenad med Anna tidigare idag och sen har jag inte gjort så mkt mer. Jo, var en sväng hos Lotta och hälsade på. Blev ingen soffa för den var för tung, förhoppningsvis kan vi ta den imorgon.

Imorgon blir det även möte om våran inoffare, ni har väl inte missat min fina affisch? :)




Tycker det är kul att pilla i photoshop. Nu fick det tyvärr bli svartvitt för att det ska skrivas ut, annars hade den varit snyggare. Loggan är i färg:



Nåja, time for bed!

Sängpuckar

2011-08-23 - 13:09:21
Regnigt fortfarande men nu kikar solen iaf fram :) Jag och Anna ska ta en promenad 14.30 så jag hoppas vädret håller i sig till dess.

Jeppe ska till doktorn idag, dom tror att hans trumhinna kan ha gått sönder för det rinner ur örat :/ Stackars liten, han har inte alls verkat ha ont! Maja har oxå tagit sig för ena örat och har varit lite kladdig så det kanske är samma.

Natten har varit ganska ok. Majsing somnade vid 23 och har sovit till 4. Sen blev det lite knölande och tjorvande innan hon äntligen somnade om vid 5 och sen sov hon till strax innan 9. Har haft första natten utan babysitter nu, men har haft sängpuckar på huvudändan så hon har varit lite upphöjd. Mkt bra uppfinning! Om man pallar upp är det lätt att det blir knöligt, dom här höjer ju hela huvudändan.



När Jeppe var liten så var jag väldigt bestämd med hur det skulle vara vid läggning osv. Barn ska lära sig sova själv, man ska inte hålla på att vyssa! Det var min fasta tanke och jag kunde inte inse att barn är olika. Jeppe var en väldigt lätt bäbis som sov var man än la han, var han trött så somnade han. Man behövde inte ens vagga vagnen för att han skulle sova och direkt man knäppte fast han i bilstolen så sov han som en stock.

Majsing är inte likadan. Inte alls. Hon vägrar sova inne på dagarna, direkt man lägger ner henne så skriker hon och viftar för allt vad hon är värd. Vagnas är det som gäller så hon sover på balkongen i en vagn. Den har varit min lifesaver, annars hade jag blivit galen, jag lovar. För förut fick jag gå ut och gå varje gång hon skulle sova å då ville jag ju bara sova själv. Nu har man lite andrum iaf. Inte ens i bilen sover hon hela tiden, hon kan sova 45 minuter och sen vaknar hon, helt sanslöst.

Nåväl, jag har iaf tänkt köpa sådana här till spjälsängen för att förhoppningsvis kunna transformera den till en vagga och kunna få henne att somna om utan att ligga och blåhålla henne. Harfunkat bra att vagga henne i babysittern nu när hon varit sjuk men tvångströja känns oxå som ett bra alternativ. När hon är trött så viftar hon med armarna, gnuggar i ögonen och sliter i allt hon kan komma åt, lätt att sova då liksom.


Maja har iaf ätit en hel burk mat och en halv efterrätt så nu är vi tillbaka i matchen igen :)

Nu ska här städas innan bäbis vaknar och jag ska på promenad, förhoppningsvis så hinner vi även hämta soffan från Lotta, det hade varit awesome :) Är ensam hemma ikväll från typ 18, undrar vad jag och Majsing ska hitta på?

Kaos, kaos och mer kaos.

2011-08-22 - 23:53:55
Goderkväller. Skulle vara duktig och rensa ut Jeppes för små kläder ur garderoben, man vet ju hur det blir annars när det nytvättade ska in. - Man trycker in det och hittar inget. Sagt och gjort, tejpade ihop en kartong och skulle börja. Då inser jag att det ligger två madrasser på golvet och bordet är smockfullt med saker så jag drog undan det för att få plats. Sen slängde jag en massa saker, tog plats det med. Så när jag var klar var det superfint i jeppes garderob men resten ser stökigare ut än när jag började *suck*


Jeppe hängde bajspåsar på tork i tvättstugan. Nej, jag återanvänder inte bajspåsar och tvättar dom men det brukar alltid ligga kvar några i nån ficka å så råkar dom bli tvättade ;)

Gillar inte alls när det är såhär kaosigt hemma, bara kliar i fingrarna men det känns som att jag inte vet var jag ska börja så det blir bara pannkaka. Om jag ska vika in kläderna så måste jag fixa i garderoben först, om jag ska sätta in disken så måste jag tömma den först. Jaja, har faktiskt gjort det sistnämnda och städat i köket och även på toan men resten är ju kvar *suck*

Nåväl, nu sussar iaf bäbisen, hon åt en hel flaska välling och jag hoppas på att hon sover bra inatt. Jag känner mig tyvärr inte riktigt trött, imorgon måste jag ta mig en promenad så jag kan sova. Regnar ju ute hela tiden nu men det känns faktiskt inte så hemskt. Sommaren har varit så fin och allt regn ger mig tillfälle att använda mina fina stövlar ;)


Lite bilder från veckan



Syskonen söt!


Give me five!


Febriga, stirriga barn.


Glading


25-metersbäbisen anfaller ^^

Imorgon ska jag till frissan en sväng och klippa luggen, ska ju iväg till Piteå i helgen och bli proffssminkad och fotad å då måste man ju kunna se ;)

Sjukstuga

2011-08-22 - 15:56:48
Hejsan, hejsan :)

Hos doktorn fick vi veta att JAG hade halsfluss men Maja hade oxå en infektion så vi fick penicillin båda två. Hade just börjat raspa lite i halsen på mig så jag hann inte bli så jättesjuk. Hade lite feberfrossa på natten men nu är jag relativt pigg igen, jätteskönt :) Majas vände oxå direkt och nu är hon mycket piggare även om hon inte har ngn vidare aptit än. Hon har gått ner över 400 gram sen jag vägde henne sist, stackars liten :(



Så här pigg var hon iaf imorse, inte fy skam inte :) Hon åt en hel flaska välling igårkväll (det är närmare en vecka sen det hände) och sen sov hon från 22.30-05.30 ungefär. Hon har haft lite hostattacker men somnat om av sig själv emellanåt. Hon fick lite vatten där på morgonen och somnade om och sen har hon ätit lite tisse. Vid halv åtta somnade hon om och sen väckte hon mig tio, lovely :)

Nu håller faktiskt två små risgryn att kika ut oxå, dom kommer nog snart, nästan exakt samma datum som Jeppe fick sin första, det var 28 augusti 2005 :)

Stackars Jeppe har oxå haft feber, den försvann till lördag men nu verkar den ha kommit tillbaka igen. Hoppas han inte får halsflussen han oxå.


Jeppe igår hos mommo

Har haft monstertvättstuga igår, 8 maskiner tvätt(!!) och det var på gränsen jag hann bli klar. Blir så irriterad, vi är fem ingångar i det här huset som delar på en sketen tvättstuga och det finns bara två tider per dag, 7-14 och 14-21. Är helt omöjligt att ha relativt nära mellan tiderna så man slipper samla på hög hemma. Vi har ju en tvättmaskin här men den funkar tyvärr inte riktigt som den ska :/

Nu vill jag rensa Jeppes garderob på sådant som blivit för smått innan jag ska vika in det nya, är värsta kaoset där inne för tillfället. Men vi får se hur länge det tar att genomföra, står iaf kartonger i hallen ;) Har iaf hunnit laga skötbordet och röja lite i köket idag. Skötbordet sprack men nu är det tejpat och fint, nästan som nytt...eller inte. Men det funkar iaf.

Nåväl, nu ska jag sluta mala här, hade tråkigt när bäbisen sov så jag skulle skriva ett jättesuperlångt och mycket intressant (såklart!) inlägg men just då vaknade hon, typiskt ;) Hoppas ni har en fin måndag!


Sjuka barn

2011-08-20 - 12:20:20
Halloj. Länge sen man skrev nu, har börjat flera gånger då jag haft ngt roligt att skriva men känt att jag måste berätta allt som hänt innan först. Å ju längre tid sen förra inlägget desto mer finns det att berätta. Jag har ju exempelvis blivit gammal och fått presenter och varit på party och fått en överraskningsfest :) Men uppdaterar om det när jag känner för det, nu vill jag bara börja blogga igen. Sitter på barn med Maja nu, hon har haft feber sen i tisdags. Jeppe är inte heller frisk, även han har hög feber. Himla jobbigt :(