Valborg

2011-04-30 - 16:11:09
Hellu. Majsing vaknade 5.30 imorse, man ska väl vara tacksam att det inte var 2.30 ;) Låg iaf i sängen till just efter tio sen var det frukost osv innan jag skulle fika med Anna och Stina kl. 11. Blev varsin glassbomb:


Strosade runt lite på stan och kom hem just efter två, har hunnit med att bada å fixa Sisu efter det. Han har typ 5 cm för kort päls tycker jag men det kanske tar sig nu när Ari inte gnager i den lika mkt...


Nu ska Majsing matas sen kanske det blir kalasdax :) Blir nog ingen majbrasa ikväll men jag klarar mig nog utan. Hoppas ni får en fin valborg iaf.

Bilderna från Profoto

2011-04-29 - 22:25:14
Här kommer alla bilderna, tror ni jag hade svårt att välja? ;)























DollarTore

2011-04-29 - 22:20:30
Halloj

Bidde ingen uppdatering igår, bäbis var kinkig på kvällen och jag kollade dokumentär. Nåja, recap om igår iaf. Mötte upp Lotta just efter kl. 11 och promenerade mot Alla Tiders. Bidde toast och sedan tog Lotta en kladdkaka och jag en glassmuffins, gott är bara förnamnet :)



Efter fikandet så tog vi en sväng på stan, jag köpte torrschampo till mig och lite kläder till Majsing, bl.a. det här underbara setet!

Efter vi varit på stan så skulle vi till profoto för att hämta ut kopior som vi beställt till mamma, dom här två valde vi att förstora åt henne




Men dom var inte klar så vi gick hem till mamma och chillade innan vi hämtade Jeppe på dagis, hämtade korten och sen gick tillbaka till mamma :) Hon bjöd på mat, fläskpannkaka, mums!


Stina, Janne och Johan kom oxå dit. Bäbisarna låg på golvet och blev busade med, och fotade ;)


Vi var hos mamma till runt femtiden, då var det dags för Jeppe att hälsa på en kompis. Majsing grinade i vagnen hela vägen och när vi kom till kompisens port (han bor ett hus ifån oss) så följde jag med upp. Fick avböja kaffe för jag trodde Maja skrek där nere, döm om min förvåning när jag kom ut och hon hade somnat ^^

For hem och ställde vagnen på bron, satte babyvakten i den och gick upp och tänkte städa. Tittade på sängen och bestämde mig för att städa kan jag göra när som helst och slocknade. Vaknade av att Jeppe kom hem vid halv åtta, var skööönt kan jag lova. Maja vaknade just efteråt så då var det matning som gällde.

Kikade Trassel med Jeppe (och Maja) efter det och sen skulle Jeppson i säng. Läste saga och sen käkade jag lite kvällsmat innan min dokumentär började. Tittade en på fyran som handlade om två siamesiska tvillingar som satt fast i huvudet. Maja ville inte sova alls, la henne vid halv elva men hon vaknade, eller somnade kanske inte alls, efter en kvart. Gick å la henne igen vid 23.30. Kollade klart dokumentären och var själv i säng vid 00.

Maja vaknade 3.30 inatt och sen har hon, sin vana trogen, knölat och tjorvat tills morgonen. Suga, släppa, suga, släppa, böka, sova och så om igen. Jag har väl sovit i 45 minuterspass, max, ända sen jag la henne i sängen med mig.

Jag och Lotta hade iaf bestämt att vi skulle promenera till Dollarstore idag på morgonen. Många här i stan tror att det heter DollarTore, därav rubriken ;)  Vid elva så började vi gå mot Lotta (efter jag hade fått tjata i 45 minuter på att Jeppe skulle klä på sig). Vi lämnade av Jeppe hos gammelmommo och fortsatte färden. Hittade inget jättespännande på Dollar däremot hittade jag massor på Expo som jag hade velat ha, bl.a. en Babybjörn comfort carrier. Man tar tyngden på höfterna istället för ryggen/axlarna. Synd bara den kostade 1300 spänn :/ Jagar vidare efter en sulkyvagn oxå.

Kom tillbaka till gammelmommo vid halv tre, käkade lite och kom därifrån vid fyratiden. Hälsade på Anna och gosade med valpar innan vi for hem en snabbis för att packa Jeppes saker han skulle ha med till Johan. Efter det har Maja fått mat, blöja osv. Hann fara en sväng med Anna på Ericsson och köpa joggingskor åt henne sen kom jag hem just innan 18.30 typ.

maja var trött ända från sextiden och somnade i bilen, hon vaknade direkt vi kom hem å sen har hon trilskats. Förstår inte varför det ska vara så svårt att sova när man är trött?! Hon var glad ett tag å sen ledsen osv. Slet mitt hår där ett tag, matade, bytte blöja, vyssade i vagnen, provade i barnstolen, vaggade babysittern, matade igen å till slut så somnade hon i mina armar just innan 21. Nu ligger hon i Jeppes säng och sover, grannarna poppar musik så det dånar.

Fick alla korten från Profoto idag på fb, är supernöjd! Verkar vara lite segt att få upp korten så jag postar alla i nästa inlägg.

Imorgon blir det kanske att hälsa på kusin Micke som fyller år, nu ska jag kolla lite serie innan Maja ska ha kvällsmat tror jag :)

Låååång dag.

2011-04-27 - 23:51:50
Hallojsan. La just Majsing och hoppas hon somnar, är då tyst än iaf ;) Fick hjärnsläpp när jag skrev igår, var Ari som fastnade, inte Sisu.

Just när jag skulle lägga mig igår så kom jag på att Jeppe hade utflykt på dagis med matsäck som skulle med! Fick halv panik när vi inte hade ngt hemma men vi kom fram till att Edvard helt enkelt fick fara till statoil innan han förde Jeppe till dagis och köpa en macka, varm oboy gjorde han på morgonen och satte i en termos. Kommer ihåg känslan när vi hade utflykter när jag var liten, hade en mintgrön termos med en bild (som jag själv hade ritat) med en panda på. Var underbart gott att sitta i skogen med en ostmacka och varm oboy...

Kom väl i säng vid tolvtiden eller så igår och Majsing sov till 4.30 sen har hon tjorvat. Vaknade när Jeppe skulle iväg och kollade så allt var ihågkommet sen la jag mig med Majsing igen. Försökte somna om, var sjukt trött, men jag kunde inte sova. Låg och filosoferade tills klockan var runt 9.40 å gick upp, tog en dusch och käkade lite frukost. Majsing sov ett tag till:


Klockan elva gick jag ut med Anna och promenerade. Vi kom tillbaka vid ettiden och då blev det premiärturen för valparna att vara ute, Sisu och Ari fick stå på andra sidan staketet ^^ Anna knäppte ett kort på mig och en av valparna, fråga mig inte vilken av dom det är för jag har ingen aning. Anna har förklarat tusen gånger men jag ser ingen skillnad ^^



Edvard for och hämtade Jeppe kl 14 och när dom kom hem slog jag på Trassel och gjorde en repris från gårdagen. Hann vila lite innan Majsing vaknade och då var det bara att plugga fast henne. Edvard hade möte kl 16 och då klev jag upp. Barn och hundar var lite sällskapliga, ja, det är alla 4 på en bild ^^



Jeppe var 6-årstrotsig vid maten och det var inte mkt som gick ner. Vid femtiden kom hans kompis hit och Ari blev överlycklig, han fick någon som kunde hålla i benet när han tuggade ;) Kevin hann bara sätta sig på golvet innan Ari kom rusandes med ett ben och klättrade upp i hans famn :)



Fick ett sms av Anna där hon frågade om jag kom ihåg mötet ikväll å det hade jag ju såklart glömt :/ Efter mkt klurande med barnvakt så kom iaf min mormor hit och var med Jeppe en timme innan Edvard kom hem.

Kom hem just efter nio och efter omsvidning och ny blöja pluggade jag fast sur bäbis (skrek hela vägen hem från mötet) och sen har hon hängt i tissen hela kvällen :oP

Imorgon blir det frunchdejt med Lotta och sen har jag inte så mkt planer. Hoppas på mer sovande inatt, känner att det hade behövt. På söndag blir Maja 4 månader och då är det dags för första smakportionen, spännande ^^

Promenera mera :)

2011-04-26 - 19:38:17
Goderkväller :)

Jo, Sisu fastnade med tassen i Annas bil igår. Fick quite the scare kan jag säga. Hade han hoppat ut så hade han fått rejäla frakturer på benet, usch :/

Maja var snäll och söt och sprattlade lite i babygymet :)


Kollade på Grease en bit å sen följde jag med Jeppe över till grannen igår eftermiddag. Fick gott fika och mamma var ute och promenerade med Majsing :) Kikade lite total blackout med Jeppe och badade Sisudjuret. Blev klar med han vid 00 och då gick jag och la mig. Var lagom trött när Maja vaknade 2.30 och hon har varit vaken/knölat sen dess.

När jag vaknade när klockan ringde så tänkte jag bara föra Jeppe på dagis och sen fara hem och sova men det blev ändrade planer. maja var glad och sprudlande och mys lite med Jeppe i hans säng medan jag fixade frukost till oss:


Anna mötte oss och efter maskräddande på väg till dagis:



...så promenerade vi fram och tillbaka till Malmberget. Sen var det dags att hämta Jeppson på dagis. Vi har kollat Trassel, eller mest Jeppe, jag gick och la mig med Majsing ;) Sen for vi vid 16.30 till mamma och åt, Jeppe for till grannen och lekte sen. Nu är det kvällsmatsdags för han och slapp för mig tror jag. Hoppas ni har haft en fin tisdag :)

Today's gonna be a good day...

2011-04-25 - 17:12:39
Hellu!

Jeppe är ute och leker med en kompis, dom har tagit ut massor med leksaker, hoppas det går att spola av dom sen ;) Nä, spelar roll, klart dom får leka, leksakerna är ju till för det.

Skrev en bit till på förlossningsberättelsen igår men hann inte så mkt innan Edvard och Majsing kom hem. Vid fyratiden så promenerade jag iväg till mamma för att äta och jag hann även med en sväng till morbror Svenka. Kom hem vid åttatiden och väntade in Jeppson som kom hem vid halv tio.

Jeppe sov när han kom och Majsing somnade vid 22 så jag hann faktiskt se Jägarna helt utan bäbis :) Gick å la mig vid ettiden och Majsing vaknade vid halv fem eller halv sex. Men det har gått bra ändå.



Vid tiotiden gick jag upp, käkade å duschade. Vi ska byta med mamma, hon får våra sängbord och vi får hennes huvudgavel, jag är såååå glad :)



Edvard gick ut m Majsing vid 12.40 och 13 så mötte jag upp Anna på parkeringen för en färg till BHK och agilitybanan. Var en bana uppbygd redan så vi körde på den, var skiiiitkul :) Sisu hade fart och även Ari. Eller, Ari hade sjukt mkt fart ^^ Han var helgalen och tog balansbommen, böjda tunnlar och vanliga tunnlar på löpande band. Enda han inte riktigt förstod var däcket men vi börjar ju kurs nästa vecka :)

Nu vill bäbis ha mat så jag fortsätter sen ^^

Bilddilemma

2011-04-24 - 14:09:29
God eftermiddag.

Skrev ett riktigt gnällinlägg igår men jag postade det aldrig, var skönt att få skriva det iaf även om det i slutändan bara var jag själv som läste det. Jag tycker det är roligt att blogga men man skriver ju inte allt som händer, det är både bra och dåligt. Ibland vill man ju ventilera annat, mer viktiga saker än vilket blöjmärke som är bäst osv, men då kanske det är bättre att göra det på andra sätt än i bloggformat.

Edvard är ute med Maja och vovvarna och jag tänkte föra över korten från kameran till datorn. Har fått över alla korten men det är 4 filmer som inte verkar komma över :/ Hoppas att dom går att rädda på ngt sätt, är filmer på Maja tror jag...

Bilderna från fotograferingen tror jag att jag ska sätta i en fotobok, kikade runt lite på nätet vad det fanns för fotoböcker men jag hittade ingen som kändes jättebra. Dessutom har jag itne bilderna digitalt ännu så det är lite svårt att tänka hur det blir.

Funderade på att skriva klart förlossningsberättelsen så jag tror jag ska göra det nu.

Påskafton

2011-04-23 - 15:04:12
Hellu! Majsan har sovit bra inatt. Tog upp henne henne vid tolv, hon vaknade knappt när jag bytte blöja och bytte om till pyjamas. Sen pluggade jag fast henne i tissen, hon åt till 1 å sen har hon sovit till 9 :) Tror att hon tyckt det varit för varmt i sovrummet tidigare. Var samma i Piteå, hon sov bra när fönstret var öppet och dom två nätter det var stängt så sov hon bara 2-3 timmar. Tyvärr hade jag värsta hostan så jag har ändå inte sovit *suck* Hoppas den här hostan försvinner snart, börjar bli jäkligt less på den.

Klev upp efter hon hade käkat och åt frukost och duschade, skulle möta systrarna kl. 10.30 för att gå till Anna och kika på valparna. Bad Edvard hålla henne medan jag klädde på mig och hon somnade direkt ^^


Klädde på mig själv och gick ner, satte henne i vagnen och kissade hundarna och sen gick vi mot Anna. Valparna var såklart sjukt söta!


Maja sov hela tiden i vagnen utanför, Vanessa vaknade efter ett tag och fick komma in. Vi "förfikade"lla Tiders med mamma. Maja sov hela fikandet också, praktiskt. Hade satt parent uniten i fickan och jag måste ha kommit åt volymknappen för vi hörde inte att Vanessa grinade men sen hördes det när Maja vaknade till, skumt.

Tog iaf en glassmuffins, syndigt gott!


Sen gick vi på stan en sväng, hade kommit mkt fina kläder på Lindex men jag måste verkligen börja skära ner på godsaker, tyckte jag såg ut som en flodhäst i allt :/ Vet ju var det kommer ifrån, "Jag heter Linda och jag är mackoman". Äter på tok för mkt bröd...å godis...å bullar...  Jaja, ska sluta dricka läsk iaf...efter påsk ;) Imorgon är alltid en bra dag att börja banta ^^ Nä, ska inte banta men försöka skära ner på onyttigheter iaf.

Ikväll blir det att grilla i Mbgt, ska bli kul. Nåja, nu ska jag göra annat, ha en trevlig påsk!

Gooodis :)

2011-04-22 - 22:27:07
Sitter och äter godis i soffan samtidigt som jag kikar på Konditorskolan. Var en sväng till Lotta och när jag skulle hem så somnade Maja i selen innan jag ens hann ut genom dörren ^^



Nu ligger hon och sover på sängen, hoppas hon sover ett tag till innan hon vill äta för kvällen. Imorgon blir det valptittande hos Anna med systrarna vid 10.30 och sen är det fika på Alla Tiders med mamma och systrarna :)

Att plocka eller att inte plocka...

2011-04-22 - 16:29:07
Okej, jag plockar inte alltid upp efter mina hundar. Bajsar dom i skogen så får det ligga, under en buske får ligga osv. Däremot plockar jag ALLTID upp på området.

Till saken, Maja ligger och sover nere på bron, har balkongdörren öppen och babyvakten i vagnen men blev ändå lite nojjig och gick up på balkongen och kikade ner i vagnen. Då ser jag en karl stå med sin rottweiler i koppel. Jag hörde ett kvävt "men inte här!!" och han såg rätt besvärad ut. Jag frågade om han ville ha en bajspåse och han sa att han gärna ville ha det. Jag släppte ner en av mina lila fina bajspåsar men när han fick den så insåg jag att den nog var alldeles för liten ^^ Frågade om den räckte och han sa att han gärna tog en konsumkasse, sagt och gjort, jag kastade ner en. Nog är det skönt man har småhundar ändå ;)

Tydligen hade han haft med sig en påse och då sätter sig såklart hunden två gånger, det är så himla typiskt. Om man tar med 4 bajspåsar så bajsar hundarna fem gånger osv. Ibland får man vara kreativ, jag har plockat upp med tidningar och löv om det inte funnits påsar...

Här en kväll bajsade Ari bakom huset och jag hade såklart glömt ta med påse. Blev grinig men rotade i fickan och blev glad när jag hittade en påse. Blev mindre glad när jag insåg att det vår hål i den, som tur var innan jag hade plockat upp ;) Gick iaf att lösa med en liten knut på påsen.


Låååångfredag

2011-04-22 - 16:13:27
Halloj!

Har tagit en promenad till Coop och tillbaka idag annars har det inte hänt så mkt spännande. Vi handlade lite till middagen, sill, potatis och ägg :)

När vi var i Piteå så hittade jag en jättehärlig affär med begagnade barnkläder, Vit Elefant. Dom hade nytt oxå, hittade en massa kläder och den här underbara Taggies hunden till Maja ^^


Igår så tog jag och Anna en promenad och sedan for jag och hämtade bilderna på profoto. Tog även en toast på Alla Tiders med Lotta som sällskap.

Efter det hann jag med att bada hundar och vid halv tolv så stupade jag i säng. Var inte så himla kul att Maja vaknade 2.30 och ville busa ^^ Hon har värsta hostan och vaknar massor på natten.

Sitter och kikar på begagnade barnvagnar på gellivare.cc, hade velat ha en vagn på balkongen. Har en gammal sulky som inte går att ha i sittläge så det hade egentligen räckt med en mjuklift men sulkyvagnar är praktiska. Nu fick jag just veta att jag får låna en mjuklift, tack Linda :)


Majsing i nya klänningen från Vit elefant.

En vecka senare...

2011-04-21 - 00:35:20
Halloj! Då har det gått en vecka sen sist då :) Var på kalas på onsdag, trevligt och stojigt. Majsing var glad och somnade i slutet av kalaset, heeelt färdig. Tidigare på onsdagen så var jag på MVC och försökte än en gång sätta in en spiral utan att lyckas, så himla kul är det ju faktiskt inte att ligga där och bresa ;)

Innan vi for på kalaset så slog vi in paket och Jeppe skrev på Sammys:


Torsdagen var vi hos min mormor och hennes karl efter dagis för att äta, ärtsoppa och plättar. Efter det så promenerade vi till mamma och hälsade på en sväng. Jeppe for med sin faster till tallbackaskolan och kikade där ett tag sen for vi hem och kikade lite film.

Tidigare på dagen var jag på vårdcentralen. Doktorn tog lite prover och uteslöt diagnoser, fick bl.a. ta ett EKG men det var bra. han sa att det förmodligen var långvarig sömnbrist som orsakade min yrsel och rekommenderade mer sömn (duh). Han skrev även ut Bricanyl åt Maja, hennes förkylning hade börjat låta värre och hon fick så mkt slem att det var som att hon inte kunde andas, riktigt obehagligt.
Hann en sväng med Jessica och Sonny på stan oxå, Majsing sov sött i vagnen.

På fredag så hade vi glassdejt med Stina, Jeppe var lycklig över sin glass ^^


Efter glassen så for vi en sväng på stan och sen åkte vi till Jeppes gammelmommo. Hennes karl Alf har brytit benet och har äntligen fått ta av gipset, det skulle firas med tårta :) Jag passade på att springa in på Profoto och kolla bilderna, fick välja mellan en drös och det var ju typ omöjligt att välja, alla var ju så fina ^^ Här är mina två favoriter som jag valde att förstora. Fotade av dom med mobilkameran så dom är ju såklart snyggare på riktigt.




På fredagkväll så for vi till Jeppes kusin Moa och grattade henne, hon fyllde 14. Jeppe stannade kvar där och när vi kom hem tog Edvard en promenad med maja medan jag badade hundarna. Slog personligt rekord när jag lyckades bada och föna dom på 1 timme och 10 min :)

På lördag skulle vi åka till Piteå. Maja hade sovit kasst hela vecka pga förkylningen och så var fallet även den här natten. Jag sov kanske 4 timmar, och inte i sträck, så jag var rätt sliten. Vi kom iväg vidd ett-tiden och kom fram till Piteå vid sex.

Jeppe har haft det jättekul. Han sov över hos Alexander från lördag till söndag och har åkt hästdragen vagn, skjutit luftpistol och mkt annat. Maja fick träffa farmor, farfar, fastrarna och kusinerna.


Maja sov bättre när vi kom till piteå men hon rosslade så hemskt att jag funderade på om vi skulle vara tvungna att ringa till doktorn. Hon hostade så hon höll på att spy och tappade luftetn flera gånger. Men hon sov 7 timmar i sträck lör-sön! Vi pallade upp sängen med tassar och kudde under ryggen.

På måndag vaknade hon 6.30 men när man möts av en så här glad å söt bäbis så kan man överleva med det ;)


Vi tog en sväng på stan och hittade en tröja åt Jeppe och en ram åt Lotta. Rätt lustigt egentligen, när vi kom fram till stan frågade jag Edvard "varför kan vi inte stå här?" och han sa att det kostar pengar så vi for till en gratisparkering. Så glömdes p-skivan bort så vi fick 350 spänn i böter, hade nog varit billigare på parkeringen som kostade ;) Jeppe hittade en fin påsktupp:


Tisdag var mest slappande och det var skönt. Maja sover så bra i vagnen så jag fick flera timmar för mig själv, det var ett bra tag sedan.

Ari hann fylla ett år:


Idag (onsdag) så har Maja inte sovit lika bra, bara till halv fem eller så. Sen har hon varit glad och bajsig ^^ Fick sova mer när Edvard tog henne sen kom han och vilade med mig när hon somnat om. Jeppe var över med "kusinerna" och lekte. Sen var det packa, äta och fara som stod på schemat. Ari var åksjuk och spydde flera gånger när vi åkte till piteå så nu fick han sitta i bur, funkade utmärkt och han spydde inte en enda gång!

Kom fram vid fyratiden sen har vi ätit och jag och Jeppe skulle kika på Annas valpar. Jeppe blev dock så sur att han for till sin pappa istället men han ångrade sig sen, då var det för sent. Hoppas han lär sig något av det... När jag lämnade overallen åt han så frågade jag efter en kram men fick ingen. Hann gå ner för trapporna och 20 meter från porten innan Johan ringer, då hade Jeppe ångrat sig. Bara att vända för att få en kram ;)

Fortsatte till mamma där jag var till halv tio eller så och efter det har jag varit hemma. Fick sällskap hem av systrarna, Lotta fick sin ram. Har plockat lite och fixat till lite inför sänggående. Maja somnade just innan 24 och jag ska bege mig i säng jag oxå. Imorgon är det promenad och så får jag hämta korten från Profoto :)

Hoppas ni haft en bra vecka, kram!

Tisdagstrots

2011-04-12 - 15:48:54
Hejsan

Majsing har sovit rätt ok inatt, kommer inte ihåg vilken tid hon vaknade men jag var iaf rätt pigg även om jag hade kunnat sova ett dygn till ;) Edvard bytte blöja på henne och sen la vi oss igen. Vid tio skulle vi kliva upp och Maja vaknade just innan klockan. Hon käkade och sen så gick jag i duschen medan hon kollade på Byggare bob ;)



När jag var klar så packade jag ner lilla barnet i vagnen och gick mot Stina för att möta henne för lunch på Thai. Maja babblade och bubblade hela vägen i vagnen. När vi kom fram var hon vaken och vi tog med vagnen in, väl inne så insåg vi att det blev för trångt så jag tog ut vagnen igen. När vi kom upp för trappen och jag skulle lyfta ur henne så hade hon somnat ;) Ner med babyvakten och in å käka lunch själv, lyx!



Efter maten så strosade vi en sväng på stan. Jag har varit lite stressad över när jag ska hinna köpa presenter till jessicas flickor, vi ska på kalas på ondsdag. På Lindex hade dom halva priset på alla reakläder så efter lite botanisering så hittade jag en hel del och det blev ändå inte allt för dyrt ^^

Efter en slappning på stan i det fina vädret så pronenerade vi till dagis för att hämta Jeppe. Vilket krig det blev, han skulle inte hem och vägrade i sten. när jag väl hade fått ut han genom grinden följde han iaf med om än väääldigt långsamt. Blir så less på allt bråkande... Väl hemma kissade jag hundarna och sen var det mer bråkande. vi skulle leka och det blev mer bråkande, bråkande och bråkande.

Tror vi ska se Arthur ikväll men vi får se om det inte hinner bråkas 100 ggr till innan dess. Nu ska jag göra mat på en strax iaf, köttbullar och makaroner.

Ny vecka

2011-04-11 - 22:42:46
Gokväll

Blir visst mest att skriva på kvällen nu när bäbisen äntligen sover ;) Hon ligger på soffan här bredvid och sussar:



Idag har det inte hänt så mkt spännande egentligen. Majsing sov till halv fyra och efter ny blöja och lite käk så har hon sovit rätt ok ända tills vi klev upp vid tio. Hann duscha och äta frukost innan hon blev kinkig. Edvard kom hem vid 11 och då skulle vi åka till BVC för att Maja skulle få vaccin. Jeppe provade Edvards keps och var himla stolt ^^



Har varit över 10 plusgrader och sol idag, jättehärligt! Väl på BVC blev lillan mätt och vägd, 7030 gram tung och 63 cm lång. Går ingen nöd på henne, hon flörtade lite med doktorn t.o.m. ;) Efter det så var det dags för otrevligheter. Edvard fick hålla i henne medan hon fick sprutorna. Ser hemskt brutalt ut när han fick klämma fast hennes ena ben mellan sina ben och doktorn klämde fast det andra, sen räknade dom till tre och stack samtidigt en spruta i varje lår på henne :/ Hon satt och skrattade och gurglade till mig just innan, hon såg inte vad som skulle hända, lillvännen... Nåja, gick iaf över fort. På med kläderna och sen iväg.



Vi for en sväng på Coop efter det. Jag och Maja handlade medan Edvard tog lite lunch och Jeppe fick en glass. Maja sov gott i vagnen under tiden :)



Efter Coop for vi vidare till stan där jag och Jeppe gick in och köpte dopklänningen på Kappahl. Ska prova den på henne nu och fundera över om den kommer passa till sommaren. Vill ju döpa henne i Lappkyrkan och den har bara öppet på sommaren :/ Jeppe är döpt där så vi vill gärna ha lite tradition i det hela.



Jeppe när han döptes:



Jag och Anna for ut och tog en promenad sen. Var sjukt skönt väder men astungt att skjuta barnvagnen! Är lite orolig för mina boobies oxå, har enorm skräck för att få mjölkstockning, så jag vågade inte öppna jackan. Hundarna såg ut som skabb när vi kom hem, tur nog så var det bada-sisu-dags.

Käkade lite å sen kastade jag sisu i badet, tog inte så länge att fixa han, jag och Jeppe kollade lite film under tiden. Jeppe la sig vid åtta och då matade jag Maja sen dess har det bara varit tv-tittande.

Kanal 5 nyaste satsning Blackout var himla rolig att titta på. Underbart att titta på karlar som skriker i falsett för att dom tar på dockor och balanserar på 7 cm höga spångar ^^ Nu kikar vi Nittileaks och det var väl oxå helt ok. Maja har vaknat så det blir ny blöja för henne och sen hoppas vi att det är sista matningen och sen sängen.

Imorgon blir det lunch m Stina på thai men inget annat är planerat. På kvällen blir det kanske Arthur och minimojerna med Jeppe, fast då den andra delen som jag måste betala för, ve och fasa ;)

Onsdag är det spiralinsättning (tmi?), tvättstuga och kalas och på torsdag ska jag till vc. Blir väl kanske Piteå på fredag eller lördag om Jeppe får stanna nån dag extra hos oss annars blir det först på måndag.

Nu har bäbis fått ny blöja och jag ska ge henne kvällsmat, ha en fin kväll!

Att inte räcka till...

2011-04-10 - 22:09:16
Gokväll

Maja somnade vid elvatiden igår och jag just senare. Hon sov till 6.30 imorse, skönt. Sen fick hon ny blöja och käka och så var Edvard med henne till åttatiden. Då hade dom hunnit prata och hon hade sovit lite i babysittern. Hon somnade i tissen och sen låg vi i sängen till efter elva.


Maja sover på soffan nu när jag skriver det här

Käkade frukost, duschade och klädde på mig och satte mig och matade Majsing 12.30. Skulle möta Anna och Helena på Alla tiders kl 13 å tänkte jag hade gott om tid. Tji fick jag då Maja körde en långätning och hängde fast till över 13 ;) Tänkte att hon iaf skulle sova gott i vagnen men hon vaknade när jag satt där inne. Hon var iaf glad till vi for, då slocknade hon snabbt i vagnen. Jag passade på att hälsa på mommo ett tag och tog en lur på deras soffa och åt där medan Maja sov gott i vagnen. Kom hem vid femtiden och då har vi spelat lite Carcasonne.

Vid sjutiden kom Jeppe, han var trött. Vet inte om det är för att dom varit ute hela dagen (sov i bilen) eller om det är för att han är förkyld men han var väldigt trött och ledsen när han kom. Jag frågade om vi skulle göra ngt men han sa att han var trött och inte ville göra ngt alls. När jag frågade vad han ville ha för kvällsmat vid halv åtta så blev han arg för att vi inte hade gjort ngt innan och vägrade äta. Fick bråka för att han skulle klä av sig, borsta tänderna å lägga sig. Sen var det bråk när han skulle sova oxå efter sagan *suck*



Är väl inte lätt att gå från att vara ensambarn till att mitt i allt ha en lillasyster som kräver mkt uppmärksamhet men jag vänder verkligen ut och in på mig för att räcka till och det känns ändå som att det inte räcker. Vad jag än föreslår att vi ska göra så är han för trött/har inte tid/ska göra läxor eller ngt liknande så jag får tjata. Om vi kollar film är han ledsen för att vi inte lekt och leker vi så är han ledsen för att han inte hann kolla film. Tär mkt när man försöker och försöker och det bara blir fel. Är så tråkigt att slösa energi på att bråka hela tiden, hade varit roligare att göra ngt positivare av den.

Imorgon ska Maja få vaccinationer, usch sticka min lilla bäbis :((

Nu ska jag äta lite kvällsmat medan lillan sover och sen blir det nog lite slötittande på CSI innan hon vaknar och äter för kvällen. Godnatt!