Not such a great day...

2010-10-31 - 21:37:46
Idag är det Halloween, men först lite om gårdagen...

Var ute och promenerade med Anna och hundarna och hon hade med superkameran! Blev mååånga härliga bilder på mina smådjur :) Här är några smakprov, klicka för större:





Kom hem 14.10 och just efter det kom även Jeppson hem. Förde han till festen just kl. 15. Jeppe hade roligt på Halloweenfesten. Var 8 barn där och alla var utklädda. Tre vampyrer, två häxor, en prinsessa, en batman och en lieman. Dom bjöds på allsköns läckerheter, bland annat dessa härliga avhuggna fingrar!


Var nästan för bra, ingen av barnen hade vågat äta dom ;) Medan Jeppe var på fest så for jag och Edvard och åt och handlade. Blev klara just före 17 å då skulle han hämtas. Hann med en husesyn och jag är så sugen på att själv ha hus nu så det inte är klokt! Deras hus var urmysigt!

Var hemma vid halv sextiden och då var det lite ätande och sen skulle jag och Jeppe ha mys, Edvard for iväg till klubben å spelade rollspel. Filmen, harry Potter och den flammande bägaren, var 2 timmar och 20 minuter, var därför vi satte på den så tidigt.



Hann dock bara se drygt en timme innan mamma och Nova kikade förbi och då tog vi en paus för lite lekande.

Filmen slutade vid tiotiden och då var Jeppe en slagen hjälte. Jag gick iväg till toa för att fixa fram tandborsten och då somnade han på soffan. Fick han iaf i sängen. Efter jag lagt Jeppson så tog jag emot bilder av Anna från promenaden och sen var det helt enkelt dags för sängen. Ställde bak klockan innan jag la mig och såg fram emot en härlig sovmorgon.


Ja, idag är det då halloween. 31 oktober. Började med att jag fick min efterlängtade sovmorgon. Vaknade halv nio och tyckte att Nej, man ska inte kliva upp då om man får sova, så jag envisades med att ligga längre. Edvard gick ut med hundarna och jag försökte somna om, var segt men till slut somnade jag om. När klockan var 10 så klarade jag inte av det längre så jag klev upp och gjorde morgontoalett osv. När jag kollar på klockan i köket är den 12.30, underligt... Min iPhone har alltså ställt om sig själv inatt utan att meddela det *suck*

Blev sur på mig själv, dukade fram mat åt mig å jeppe och gav mat åt hundarna. Hundarna var inte alls intresserade i skålarna Typiskt, jag som hoppades på att tonfisken skulle verka längre men dom nosade bara i skålarna. Påpekade det åt Edvard och då sa han att han redan gett dom mat. Nåja, det var ju skönt att det var för att dom var mätta som dom inte ville ha iaf, men väldigt irriterande ;)

Halv ett for jag, Jeppe och Anna och skulle fika på Alla Tiders Café. Jag hade sett fram emot en god glass! Vi gick förbi Gojans först för att lämna tillbaka en film och när vi kommer fram till fiket möts vi av en STÄNGT-skylt :( Vi blev hemskt besvikna men styrde kosan mot Nyfiket istället. Jeppe tog en glass och jag ett wienerbröd, smask! Dock inte lika gott som på Alla tiders och det var sjukt varmt och trångt där inne.


När vi gick hem så tyckte jag vi kunde svänga förbi Lotta och kika på deras nya bord men det tyckte inte Jeppe, han ville åka Bob. Mötte mamma i trapphuset och hon lovade att åka Bob med Jeppe, sagt å gjort, vi kikade på bordet, jag hann kika på Stinas nya oxå, och sen gick vi och hämtade Boben.

När mamma gick ut med Jeppe så tänkte jag fixa till duschdraperiet, det behöver kortas av typ 10 cm, men det var blött så det fick vara. Vid halv fem så ringde mamma, dom åt småplättar hos mommo och vem kan motstå det? Jag åkte dit direkt, mums!

Edvard for iväg till klubben och medan Jeppe kollade tv tänkte jag fixa duschdraperiet men jag får inte upp väskan som symaskinen ligger i!! Inte min dag idag, alls. Jeppe blev gnälligre och gnälligare. Antar att det berodde på att han brukar lägga sig 20 och nu är ju tiden fel... Förde han till Johan just efter åtta och har suttit här sen dess. Gav hundarna mat som dom slukade, känns skönt det iaf.

Nu blir det inte många knop till ikväll. Har tänkt se Supernatural och äta lite kvällsmat nu, sen blir det eventuellt lite B&J senare eller så sängen direkt. Hoppas ni har haft en fin halloween!

Förresten, jag blir glad när ni som läser kommenterar, känns mindre som att jag bara skriver för mig själv då ;) Är det bättre med miniatyrbilder eller stora bilder?

Myskväll :)

2010-10-30 - 18:51:56

img_0245 (MMS)

Myskväll :)


Bu!

2010-10-30 - 12:06:06
Japps, idag är det halloween :) Gårdagen flöt på i sakta mak och hundarna blev piffade och fina.





När jag borstade Sisu så röjde Ari runt som en dåre och såklart var jag ju tvungen att fota, varför ändra ett vinnande koncept? ;)



Har beställt en bok till min egenlskakurs i veckan, hade lyckats med ngt helt otroligt nämligen. Jag behöver två böcker för kursen och jag har köpt tre. Inte nog med det, de här tre har jag köpt, ser ni ngt fel med det? ;)



Klockan tre ska jag och Jeppe spöka ut oss och fara på halloweenfest! Men innan dess ska jag och Anna ta en promenad och förhoppingsvis fota några fina kort :)

Hoppas ni får en fin halloween!

Gott och blandat...

2010-10-29 - 14:13:37
Morning, morning! Eller godmiddag kanske snarare :) Klantade till mig imorse. Använder ju alltid iPhonen som väckarklocka men vill ha en egen signal så jag laddade ner en app med en väckarklocka. Sen fick jag ett sms imorse och gick ur alarmprogrammet och glömde gå tillbaka vilket resulterade i att jag vaknade kl. 10 istället för 8.20 *suck* Nåja, missade "bara" en räknestuga men jag hade behövt gå på den.

Igårkväll så kom Stina förbi och vi dippade lite grönsaker och kollade skräckfilm. Måste säga att den var alldeles lagom äcklig och bra :)



Kissade hundarna när jag hade vaknat och for iväg på frunch med Jessica och lillgrabben. Fotade massor och fick en så söt på båda två men den vågar jag inte lägga ut här ;) Håll till godo med dom på bara Sonny istället:





Hittade en jacka på Lindex som jag hade velat köpa åt Jeppe, praktiskt med jacka när man ska åka korta svängar å slippa krångla med overall. Men 400 är ganska mkt pengar...



Var in en snabbis på Kicks och hittade ett snyggt nagellack oxå.

Väl hemkommen har jag promenerat hundar och skrivit lite mer men det känns segt. Fast jag fick sovmorgon så känner jag inte mig ETT DUGG utvilad! Hade önskat att mina Harry Potterfilmer hade kommit idag men inte :(

Nu ska jag göra lite nytta här, kanske plocka lite och lite mer skrivande. Mamma hämtar Jeppson på dagis, jag ska på jobbmöte kl. 20 och Edvard ska iväg å spela rollspel så mamma tyckte Jeppe kunde sova hos dom och det gör han så gärna :)

Ikväll blir det inte så mkt annat gjort, bada hundar men inget mer avancerat. Ha en fin dag!

Oversharing, intresseklubben antecknar osv...

2010-10-28 - 15:30:02

Ja, finns det ngt som heter "oversharing"? Jag tycker faktiskt det. Man kan inte skriva vad som helst på sin status på fb. Exempelvis "Har just kommit på *** med att sitta å runka till bilder på ett av sina ex.... Det känns verkligen trevligt att vara gravid med den idioten.....!!!!!!" I really didn't want to know that...

Visserligen skriver väl jag ut vad jag gör här, vissa saker intressantare än andra, men jag skriver ju inte allt som händer... It's a fine line...


07.35 så vaknade jag och gick på toa, Ari satt i sängen då. Jag tänkte att Edvard kunde gå ut med han, han skulle kliva upp om 5 minuter så jag gick iväg. När jag kommer tillbaka ser Ari väldigt besvärad ut, då hade han kissat ner sig...i sängen. Jippie. Droppade från han när jag lyfte upp han. Täcket var blött och det kom på lakanet oxå. Av med påslakan, byta lakan osv när jag bara ville sova. Edvard gick ut med Ari och det blev en rejäl pöl.


Undrar om han åkt på en UVI eller nått för nu har det hänt en olycka inne i förrgår, sen igår morse så ville han ut på natten och så det här imorse. Tycker inte han dricker mer men det kan ju vara all snö som fastnar i pälsen som han äter upp... Nåja, avvaktar idag så får vi se, han verkar inte ha ont eller nått iaf.


Fick en trevlig överraskning till frukost imorse, Anna är vikare på Jeppes dagis och hon skickade ett mms på vad de gjorde, det borde dom införa i vanliga fall oxå :)




Nåväl, blev ju klar med engelskagrejen sent igår och idag var det redovisningsdax! Gick väl helt OK om jag får säga det själv (och det får jag väl i min blogg? =) Min presentation var snyggast iaf, och min lärare berömde mig för den. Tyvärr ska hon väl inte bara bedöma utseendet utan även innehållet men jag håller tummarna ;)


Fick en present av Edvard igår förresten. Han har varit på Kicks och köpt mig en parfym! Luktade supergott så nu får jag väl börja använda parfym oxå ;) När Jeppe såg förpackningen sa han "Å, titta! En prinsessa!" Kan jag väl kanske inte hålla med om men tja ;)



Har suttit och läst lite skolböcker och kollat lite på mina restuppgifter idag efter redovisningen. Fick inte med mig ngn på en promp så jag gick en själv så vovvarna fick rejsa av sig lite. Nu ska jag nog kika runt lite mer på resterna och kanske plocka lite innan Jeppe ska hämtas från dagis. Klockan fem är det barngympa och sen ska Jeppe badas innan det är säng för han. Känner mig rätt mör själv så det blir nog tidig kväll för mig, men det har jag ju sagt förr ;)





Sent eller tidigt?

2010-10-28 - 00:36:55
Ja, är halv ett på natten sent eller tidigt? Har just blivit klart med engelskaarbetet. Är VERKLIGEN inte van att skriva "akademiskt" på engelska. Gjorde en powerpoint oxå, vi får väl se imorgon hur det blir, känner mig lite nervig...

Nåväl, dagen då. Hämtade Jeppe på dagis och for till MBGT för lite fläskpannkaka. Stina och Janne kom förbi, dom käkade skrovmål och morbror Svenka kom förbi med min kusin Nova och hennes storebröder Adam och Kevin, dom åt köttsoppa. Edvard käkade kallskuret så det var fyra olika maträtter hos mamma ;)

Efter maten så satte vi oss och ritade. Jag och Nova gjorde storslagna mästerverk!


Jeppe hade tungan rätt i mun...


Och Stina målade gulliga kaniner ^^


Så här snygg blev min och Novas teckning. Är Lady Lovelylocks, gammal målarbok som tillhört Stina och Lotta för många år sedan :)


Efter vi hade målat klart så åkte jag till Anna och vidare till BHK där det var agilitymöte och fika. Sen, just efter åtta, så for vi hem till mig för lite träning med Ari-Bari-Pinjari. Han fattade snabbt vad som var på gång. Efter han fått träna så fick jag köra lite med Sisu så han inte skulle vara så avundsjuk ^^


När Anna for så satte jag mig här och skrev klart engelskagrejset å nu ska jag hoppa i säng, syns imorgon, eller senare idag kanske, om man ska vara teknisk ;)

Knölig natt

2010-10-27 - 14:41:36

 

Känns verkligen som en sådan dag idag. Sovit dåligt inatt. Sisu fick ligga i hallen och Ari i sängen, tänkte att mina höfter skulle bli bättre då men tji fick man. Sisu skötte sig fint (som vanligt) men Ari var orolig hela natten, ville ut och kissa vid femtiden och bajsa en halvtimme senare. Nåja, är ju bra att han säger till iaf.

 

Tror att det kan vara grisöronen som gjort att han druckit mer och då behöver kissa mer.

 

Nåja, var halvdöd när jag skulle kliva upp imorse sen strulade ljudet på seminariet, så himla irriterande! Våran redovisning gick helt OK iaf, även om jag inte kunde säga ngt förrän i slutet när ljudet behagade börja fungera igen. Seminariet slutade tio och efter det hade vi studiegrupp å gjorde klart att lämna in uppgiften, förhoppningsvis slipper vi komplettera den mera.

 

Har ätit sen, gått med hundar, badat, läst och börjat på min journal i engelska. Går segt men framåt, ser INTE fram emot att redovisa den imorgon. Fast det är mkt roligare än mattekursen iaf.

 

När Jeppe ska hem från dagis så far vi till mamma och äter ugnspannkaka, mums! Kvart i sju plockar Anna upp mig för agilitymöte på BHK. Skulle bl.a. pratas om sommarens tävlingar och vinterns träningar i ridhuset. Vi kommer förhoppningsvis kunna träna på att Sisu kan släppa mig och vara med Anna då.

 

Efter mötet så ska Anna träna lite med Pinjari, tror jag skulle filma då :) Sen blir det väl att skriva klart engelskagrejjen innan det är dags att hoppa i säng.

 

Btw, köpte så himla snygga stödstrumpor förra veckan, man slipper känna sig som en gammal tant i dom ^^

 

 

Nåja, nu ska jag fortsätta skriva, ha en fin onsdag!


Tandlösing

2010-10-26 - 21:02:36

 

Japps, Jeppe kom hem en tand fattigare i söndags! Var faster som hade hjälpt att dra ut den, den var nämligen "hemskt irriterande" som Jeppe så fint förklarade ;)

 

Idag har det inte hänt så mkt spännande. Hade studiegrupp 8.30 till typ 11.30. Föreberedde inför redovisningen vi har imorgon och trashtalkade kursen litegrann. Känns enormt skönt att vi bara har den här veckan och nästa kvar på kursen!

 

Efter det så for jag och Stina på Jeanettes och käkade lunch. Jag tog en köttfärspaj som var uuunderbar :) Satt å snackade lite å käkade lite efterrät (ett måste) och sedan for vi på Jysk och EM. Köpte mig lite vxduk på Jysk som jag tänkte förvandla till en duk till tvättmaskinen, bordstabletter och ev även en köksduk. Vi får se vad det räcker till.

 

 

Kom hem vid tretiden och då var det bara att andas ett tag innan Jeppe skulle hämtas från dagis. Vi for direkt från dagis till mamma och åt köttsoppa, hem igen vid sextiden då Edvard skulle iväg å spela rollspel. Förra veckan var jag full av energi men den här veckan har all energi försvunnit. Känner mig jättetrött hela tiden! Somnade på soffan igår när vi kollade Harry Potter och så även idag, gick visserligen och la mig (för) sent igår, hoppas att det är därför. Ikväll satsar jag på ryggläge innan elva!

 

Kollade på Animal police här för nån dag sen, ääälskar Animal planet! När det kom valpar på Tv blev Ari hemskt intresserad :)

 


Hmm, vad kan det vara?

 


Ser himla spännande ut det där!

 

 

Å så säger folk att hundar inte ser TV ;) Tror jag ska kolla klart Dexter nu och sen kolla Animal police innan det är dags för sängen. Imorgon är det redovisning 8.30 och sedan ska jag skriva en rapport på engelska. Känner mig lite nervös men det går säkert bra, den ska redovisas på torsdag med powerpoint och allt.

 

Verkar ha blivit en tradition med muppbilder på Ari så jag ska inte göra er besvikna ;) Ha en fin kväll!

 

 


Agility och nallebio.

2010-10-25 - 23:28:15

 

Ny vecka och nya tag. Bara två veckor kvar av mattekursen, känns enormt skönt! Ska läsa engleska och svenska parallellt men det kommer säkert gå finfint.

 

Nåväl, helgen då? Jo, söndag så klev jag upp tidigt. Okristligt tidigt. Hade inte sovit mkt alls. Jag och Anna kom fram till Jokkmokk vid 9.20 eller så. Packade in saker och oss själva i ridhuset och väntade på starterna.

 

Var funktionär i alla klasser förutom dom som Anna körde med Sisu. Sisu ja... Han är bra söt iaf kan man väl säga som summering av loppen ^^ Han har bra fart ibland och så mitt i allt så ställer han sig bara å filosoferar :oP Nåväl, det går säkert bra. Anna gjorde ett bra jobb med han iaf :) Var himla trevlig stämning på tävlingarna, folk bjöd på sig själva och det blev många glada skratt. Så underbart att se riktig glädje på banan, både från hundarna och från förarna, även när det inte går som man tänkt ;)

 

Just innan fyra var det klart och jag, Anna, Helena, Stina och Kadja for och käkade på en restaurang i Jokkmokk innan vi styrde kosan hemåt. Kom hem vid halv åtta eller så, trött men nöjd med dagen. Blev inga bilder och inga filmer heller men det kan jag leva med.

 

Magbild då idag, i v. 30+0, andra bilden är v.30 med Jeppe.

 

Har inte haft ngn lektion eller studiegrupp idag så jag passade på att ta en välbehövlig sovmorgon. Käkade frunch på Alla tiders café med Edvard och sen tog jag och Lotta en härlig promenad med alla vovvarna. Blev lite foton som jag tänkte dela med mig av, klicka för större.

 


Texas, Bobby, Sisu och Ari.

 

Bobby var helt förtjust i Ari och juckade på han heeela tiden, peddohund :oP

 

Efter promenaden så får vi hem och vände i dörren så var det dags att hämta Jeppe. For och köpte nya skor åt han och handlade lite sen hem och äta.

 

Efter maten bestämde Jeppe att vi skulle ha "Nallebio" så det blev det! Vi kollade Harry Potter och hemligheternas kammare i sällskap med (nästan) alla hans mjukidjur, något trångt i soffan ;)

 

 

När filmen slutade så funderade jag på vilka Harry Potterfilmer jag har och bestämde mig för att beställa de jag inte hade. Gick in på CDON.com och insåg att de fem första filmerna i en box kostade 199, den köpte jag direkt! La till film 6 oxå, nu hoppas vi dom kommer snart :)

 

 

Nåväl, imorgon blir det studiegrupp, lunch med Stina och kanske lite rundvandring på stan. Sen blir det att skriva engelska-uppsats och kanske lite matteräknande innan lilla barnet ska hämtas från dagis. Åker direkt till mor och far sen för köttsoppa.

 

 

Nu ska jag kissa hundarna och sen krypa ner i sängen, godnatt!


Icebugs!

2010-10-23 - 16:24:25



Lördag, lördag! Underbart att vara ledig! Fick en skön sovmorgon till elvatiden, Edvard gick med hundarna. Sen klev jag upp, käkade frukost och gjorde mig redo för dagen.

Igår när jag och Anna var och promenerade så kände jag att jag höll på att halka hela tiden och när jag hämtade Jeppe från dagis i onsdags så halkade jag två(!!) gånger på väg till dagis. Går å spänner mig hela tiden för att jag är rädd för att halka och då får jag mer ont i både fogarna och huvudet.



Har som tyckt att mina skor har varit bra men igår insåg jag att dom är helt blankslitna! Finns inte en enda räffla kvar under sulan, inte konstigt dom är hala :oP



Nåja, sagt och gjort, vi styrde kosan mot Lindex först, skulle byta ett par byxor åt Jeppe. Mamma hade köpt tre par igår men av ngn konstig anledning så var dom röda nästan 5 cm kortare än samma byxa i annan färg. Var sjukt lång kö inne på Lindex men det löste sig. Alla röda var sådär korta så jag fick ta ett par gråa istället.

Efter Lindex så for vi in en snabbsväng på Intersport och kollade på nya Kuomaskor åt Jeppe, vi ska inte köpa nu men vi hittade iaf vilka han ska ha, jättefina blåa med blommor.



Efter det så styrde vi kosan mot Eriksson. Var sviiinhalt ända till just innan dörren. Hittade det jag sökte nästan direkt och provade snabbt, dom satt perfekt! Behöll dom på och gick å betalade, vägen tillbaka till bilen gick som en dröm, kändes inte ens att det var halt :)



Blir nog inte så många knop idag, tänkte försöka mig på en promenad nu när man inte halkar men det är sååå tråkigt att gå själv så vi får väl se. Ikväll blir det iaf godis och film, vi laddar inför agilitytävlingen imorgon :)

Ha en fin lördag!

 


TGIF!

2010-10-22 - 21:20:12

 

Ja, TGIF är verkligen vad jag känner idag!
Igår så var det barngympa, sen åt vi på Linas, mycket gott som vanligt. Jeppe fick prova sin nya halloween-kostym och sedan så hoppade han i badet (på egent initiativ).

 


Läskig, va? ;)

 

Medan Jeppe åt kvällsmat och torkade lite så kastade jag Sisu i badet. Sen medan Sisu torkade så nattade jag Jeppe, det gäller att vara effektiv ;)

 

Fortsatte kvällen med att kolla lite Travel&Living och Animalplanet medan det tog ungefär en timme att borsta och föna Sisu, trots omväxlande snöoväder de senaste dagarna. Rakade båda två i ansiktet och det var som att få en helt ny hund! Ari var inte rakad i ansiktet sen inoffen och det är ett bra tag sen. Han blev sååå fin :)

 

Imorse, när jag klädde på mig, så racade hundarna som galningar. Ari har en förmåga att lyckas få läppen fast över tänderna och så även idag, nu fick jag det på kort. Kallar kortet för "Lokking dumb and acting stupid" :oP

 

Nåväl, idag hade vi alltså utsatt en "Litteraturexamination" på schemat. Tid mellan 8.30-16.30. Jag tänkte för mig själv att "det kan nog inte vara så farligt" men tji fick jag! Uppgiften var att använda ALL kurslitteratur och skriva ett omfattande arbete på 7 sidor! Hur sjutton kan man lägga in en sån uppgift på en dag??!! Det liknade mer en hemtenta och de brukar man få iaf en vecka på sig att skriva. Att dessutom skriva att man måste ha med fakta från all litteratur känns ju inte alls som att man då gör det för inlärandets skull. Det handlar bara om korvstoppning och att man ska få plats med så mkt kunskap som möjligt i huvudet, prestera, prestera, PRESTERA!! Beskriva vad man lärt sig under kursen, tja jag har väl lärt mig hur jag INTE ska vara som lärare, undrar vad jag får för betyg om jag skriver det?

 

 

Skrev som en galning till tolv och tog en andningspaus med Anna på promenad. Tog den kortare svängen så jag skulle hinna skriva klart. Fick några bilder, inte många men nån iaf :) Borde verkligen lära mig hur man ställer in så att inte bilderna blir så blå...

 


Tindra ser skeptisk ut

 


Sisu längst bort, sen kommer Enya i full fart mot Tindra och Ari som står i busposition :oP

 


Tindra kommer på inkallning

 


Alla fyra vovvarna

 



Enya och Sisu i full karriär :)

 

Kom hem å satte mig och skrev mera. 16.26 lämnade jag in den, med 4 minuter tillgodo. Känns som att jag kommer få komplettera mycket men nu är den iaf gjord. Jag är inte den enda i min klass som tycker uppgiften var sjukt stor för att göras på en dag men vi får väl se om det händer ngt...

 

Gjorde mig klar snabbt och for med mamma till henne och käkade där. Blev kvar till vid åttatiden och sitter nu här. Edvard är på klubben och spelar. Jag funderar på att göra chokladpudding och sätta mig framför tv'n. Kommer nog inte vara vaken speciellt länge ikväll känner jag, är helt slut!

 

Snodde lite bilder från Stina från i lördags när mommo fyllde år:


Morbror Svenka, Lotta, mamma och pappa

 


Alla systrarna Bloms respektive. Janne, Johan och Edvard.

 


Jubilaren och hennes karl Alf. Pappa syns på ett hörn oxå :oP

 

Ha en fin fredagskväll så syns vi imorgon!


I will suck your blood! ;)

2010-10-21 - 21:13:48

img_0179 (MMS)

I will suck your blood! ;)


I mitt vackra vita vinterland!

2010-10-21 - 16:00:17
Ja, så ser det verkligen ut nu! I tisdags på förmiddagen så var jag, Anna och hundarna ute på promenad, då såg det ut såhär (bilden ärligt snodd från Anna ;):


På kvällen när vi for hem från tårtätandet hos Mommo så kom det snöblandat regn. Jeppe sa att han längtade till vintern och jag sa att han kanske får kasta snöbollar på dagis imorgon (onsdag). Mamma höll inte med mig, hon trodde det skulle försvinna.

Tji fick hon! På onsdagmorgon så var det vitt ute när jag vaknade! Jeppe hoppade upp snabbt när jag sa att det var vinter ute :) Tog fram hans nya vinterkläder och när han satt och klädde på sig så konstaterade han att man kanske får önska sig saker, han hade önskat att det skulle bli vinter ;)

Jeppe och vovvarna
Jeppe var så stolt när han fick hålla hundarna när jag fotade :)

Var en ganska hektisk dag igår. Förde Jeppe på dagis sen hade jag seminarie mellan 8.30-10. Direkt på det så körde vi studiegrupp som var klar just före tolv. Gick ut en vända med hundarna:






Sen kastade mig i duschen och så susade vi iväg till MVC för mätning och blodlämning. Har slarvat för mkt med järntabletterna, förklarar nog varför jag känt mig trött senaste dagarna. Köpte mig nya stödstrumpor oxå. In på Domus å handla lite mjölk å sen hem.

Hann precis hem så var det dags att rusa ner i tvättstugan, slängde på två maskiner och gick upp. Hann ta det lugnt i 30 min sen ner igen och tömma och sätta på nytt. Vi har en ny maskin och en gammal och jag var så förvånad över att den gamla hade centrifugerat så bra att kläderna nästan var torra! Tji fick jag, hade bara glömt slå igång maskinen ;)

Rusa iväg till dagis och hämta Jeppe, halkade två gånger på vägen dit. Hem igen och springa i tvättstugan och skriva engelska pre-reflection och sammanställa lite undersökningsresultat.

Drog iväg till Frasses och åt vid sextiden och sen hann vi på Dollarstore och köpa läskig kostym åt Jeppe, han är nämligen bjuden på Halloweenfest! Vi ska prova kostymen idag så ska ni få se ;) Vi handlade lite annat smått och gott där oxå sen for vi på Coop och handlade.

Hem, springa i tvättstuga, natta barn, springa igen i tvättstuga. Sen hade jag tänkt bada Sisu men jag var helt slut så det fick faktiskt vänta tills idag. Vid halv tio insåg jag att min pre-reflection inte var klar och inte heller materialet till statistikuppgiften så jag satte mig och skrev det innan jag och Edvard kollade House.

När jag väntade förra barnet så slängde jag upp magbilder varje vecka från v. 22. Handlar väl inte om att jag är slöare nu, bara det att magen inte är lika snygg den här gången ;) Men igår, i v. 29+2 fotade vi iaf. Bilden till vänster är magen nu och den andra bilden är v.29 när jag väntade Jeppe.


Har jämfört måtten från när jag väntade Jeppe med nu och det ligger ganska lika men ändå en viss skillnad. Kanske man kan hoppas på en flicka ett tag till? ;)

Jag och Anna har varit och promenerat idag, var väl runt 2 timmar igen. Innan det så har jag haft studiegrupp och seminarie. Efter det har jag ätit lite lunch och suttit här och dragit över kort på datorn. Hittade massor med fina från när jag var hos Fanny.



Stoor gäsp :)


Sisu tycker valparna var äckliga, men spännande, fast äckliga men spännande ;)


Silver och Goliath körde en brottningsmatch


Så även systrarna Foxy och Isma



Ari och Goliath tog en power nap. Jag som tyckte Ari var liten ^^


Linus the cat, den alltid lika tålmodige barnvakten :)

Nu sitter jag och väntar på att Edvard å Jeppe ska komma hem. Kl. 17 är det dags för barngympa och sen ska Jeppe bada. Efter maten så har jag lovat att vi ska kolla Harry Potter och lovar man ngt så måste man ju följa det ;) Efter Jeppe har lagt sig ska jag slänga Sisu i badet eftersom att det inte blev av igår. Imorgon skriver vi en hemtenta hela dagen på skolan, jippie...

Köpte förresten en present till Jeppe som han fick när jag varit på Ikea, nämligen en haj! Jeppe blev överlycklig och döpte den genast till Doris ^^ Ha en fin dag allihopa!


Två på en dag, rekord?

2010-10-19 - 14:59:59
Satt och väntade på att Anna skulle uppdatera sin blogg så jag kunde sno lite bilder men det dröjer kanske till imorgon då ;) Vi var just ute på en härig promenad som slutade i duggregn. Ju längre det duggade desto fluffigare blev Annas hundar. Mina såg mer och mer ut som skabbråttor ;)

Snodde iaf en lista av syster Stina.

Jag har insett att min senaste kyss: Var fin
Jag lyssnar på: Ari som "pratar" i sömnen.
Jag pratar: Mycket och gärna.
Jag tycker om: Vackert väder
Jag avskyr när folk: Inte är ärliga mot mig.
Min första vän heter: Var nog kanske Johan, Pernilla eller Anna på dagis tror jag.
Kärlek är: Komplicerat
När jag borstar tänderna: Så använder jag gärna Jeppes barntandkräm ;)
När jag lagar mat: så fryser helvetet till is, så ofta händer det ;)
Jag tänder på: Att känna mig åtråvärd
Det sexigaste yrket är: Nog brandman tror jag.
Det är charmigt när: Man är ödmjuk
Jag är rädd för: Trollsländor.
Den värsta känslan är: Att känna sig otillräcklig.
Den bästa känslan är: Lycka!
Jag är bäst på: Att vara mig själv.
Jag är sämst på: Att hålla modet uppe i dåligt väder.
Om jag var ett djur skulle jag vara: Något litet och luddigt.
Jag kommer alltid att vara: Ärlig mot mig själv och andra.
Det finaste som finns är: Min Jeppe
Sommaren har: Inte varit mkt att hurra över.
Sist jag grät var: Typ igår, massor med hormoner ;)
Jag kan inte: Cykla utan att hålla i styret.
Jag kan: Promenera med hundarna. Än så länge.
När jag vill tänka går jag: Till ett rum där jag kan vara själv.
När jag bakar så bakar jag: Muffins? Inget komplicerat...
Min mobiltelefon är: Med mig jämt!
När jag vaknar på morgonen: Så är jag ofta trött.
Innan jag går och lägger mig: Borstar jag tänderna och vrider på mig ett bra tag.
Just nu tänker jag på att: Jag känner mig ganska sliten...
Bebisar är: Livets krydda.
Idag har jag: Haft studiegruppsmöte, gett hundarna mat, plockat in och ur diskmaskinen, promenerat i 2 timmar, kollat Desperate Husewives...
Ikväll ska jag: Förmodligen inte göra ngt viktigare än att pilla lite med hemsidan.
Imorgon kommer jag: Ha massor med skolarbete att göra.
Jag vill verkligen: Att bebisen ska stanna i magen till januari!

Tisdagstråk

2010-10-19 - 10:08:48


God morgon, god morgon!
Känner mig som en flodhäst idag. Mkt trevligt. Vaknat tusen gånger inatt med magont, var orolig att det var bäbisen men som tur var så verkar det "bara" vara en släng av magsjuka. Mår inte värst illa men tja, är väl kanske inte sugen på en blodig biff direkt. Fast å andra sidan är jag aldrig det ;)

I söndags var det en slappdag med lite städning, igår så tog jag och Anna en promenad vid tolvtiden. Två timmar senare kom jag hem och då var det lite pluggande innan duschen.

Har börjat ge tonfisk till hundarna i maten och jag har aldrig sett torrfoder försvinna så fort :) Provade det hos Fanny och det är skönt att det funkade även hemma. Igår rensade båda skålarna och 2 dl torrfoder på en dag är mycket för dom som inte brukar äta knappt nått, speciellt Sisu.

På Ikea inhandlades det lite smått och gott, bl.a. en lampa som jag fixade ihop igår. Skalade även kablar och kopplade ihop elen, känner mig riktigt stolt! Lampan blev jättebra i vardagsrummet och den som hade hängt där tidigare blev inflyttad i sovrummet istället för den fula provisoriska rislampan som hängt där i 3 år.



Ari har fått den stora äran att bli "projekthund" så han ska tränas ett visst antal timmar av Anna och så ska hon sedan använda det i skolan, redovisa och sånt. Igår var det "låt bli" övningar, kontakt och massor med pariserkorv, Ari var överlycklig och svansen viftade i ett ;) När det var klart så fick jag köra lite med Sisu oxå, stackaren hade legat utanför dörren till vardagsrummet under tiden och sett ynklig ut.

Nu ska jag ta tag i klickerträningen på riktigt, mina hundar har ju faktiskt både motivation och potential för att lära sig saker, synd dom har lite lat matte ;) Har köpt korv typ 7 ggr för att göra småbitar och det slutar med att antingen äter Edvard upp den eller så blir den för gammal. Köpte en klicker som försvann och när jag väl (efter ett par månader) köpte en ny så kom även den andra fram så nu har jag två ;)


Efter träningspassen så kollade vi film med popcorn, Trocadero och choklad. Filmen var helt OK, jag gillar barnfantasyfilmer ;) Är dock inte förtjust i att det verkar vara del ett av fyra eller iaf del ett av tre. Ahn hade ett jättefint husdjur som både jag och Anna tyckte påminde mycket om Falcor :) Personligen hade jag gärna haft en lyckodrake, att han är rosa gör inte saken sämre ;)

Idag blir det mer matteräknande men kanske även en promenad. Helt OK väder ute fast det blåser en hel del. Mamma skulle hämta Jeppson på dagis och sen kl. 17 ska vi till mommo som fyller 70 idag och äta smörgåstårta.


Mamma, mommo, jag och Jeppe på Jeppes dop för 5 år sedan :)

 

Kvällen har jag inga planer för men jag kommer säkert på att undvika göra ngt ;) Borde ju skiva upp korven innan den blir uppäten, försvann några igårkväll ;)

Tack syster Stina för att du hjälpte mig med layouten på bloggen, det blev jättefint!!!

Hoppas ni får en fin dag!